• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Pakistan: ABD silahları Pakistan'da terör eylemlerinde kullanılıyor
Haberler
Yayınlanma: 08 Kasım 2023 - 12:36

Pakistan: ABD silahları Pakistan'da terör eylemlerinde kullanılıyor

Pakistan geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, İslamabad'ın, ABD silahlarının Pakistan'da terör eylemlerinde kullanıldığı konusunda kararlı olduğunu belirterek "ABD silahları sadece ülkede değil, bölgede ve Orta Doğu'da kara borsada satılıyor

Haberler
08 Kasım 2023 - 12:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Pakistan geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, İslamabad'ın, ABD silahlarının Pakistan'da terör eylemlerinde kullanıldığı konusunda kararlı olduğunu belirterek "ABD silahları sadece ülkede değil, bölgede ve Orta Doğu'da kara borsada satılıyor." dedi.

Başbakan Kakar, Geo News televizyonuna verdiği röportajda, İslamabad'ın ABD'nin silahlarının Pakistan'da terör faaliyetlerinde kullanıldığına yönelik duruşunun sahadaki gerçeklere dayandığını ve bunların komplo teorisi olmadığını söyledi.

ABD'nin Afganistan'dan çekilme sürecinde 150 bin kişilik Afgan ordusunun 2 günde dağılmasına atıfta bulunan Kakar, bu askerlerin silahlarının nereye kaybolduğuna dair soru işaretleri olduğunu vurguladı.

Kakar, İslamabad'ın ABD silahlarının Pakistan'da terör eylemlerinde kullanıldığı konusunda kararlı olduğunu ifade ederek "ABD silahları sadece ülkede değil, bölgede ve Orta Doğu'da kara borsada satılıyor." diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, ABD güçlerinin Afganistan'dan çekilmesi sırasında arkasında herhangi bir ekipman bırakmadığını söylemişti.

- "Düzensiz göçmenlere ilişkin politikadan geri dönüş mümkün değil"

Kakar, Pakistan'ın düzensiz göçmenleri gönderme konusunda hem ahlaki hem de yasal hakka sahip olduğuna işaret ederek "Yasa dışı göçmenler Pakistan'da güvensizliğin yayılmasında büyük bir rol oynuyor." dedi.

Pakistan'dan başka ülkelere gidecek olan 25 bin Afganistan vatandaşıyla ilgili Kakar, "Bu kişileri almak isteyenler hazır, biz bu kişileri barındırmayacağız. Afganistan bizim 5. eyaletimiz değil, farklı bir ülke." diye konuştu.

Kakar, "Düzensiz göçmenlere ilişkin politikadan geri dönüş mümkün değil" ifadesini kullandı.

- "Taliban sonrası Pakistan'daki saldırılar yüzde 60 arttı"

Taliban'ın Ağustos 2021'de Afganistan'da kontrol sağlamasının ardından İslamabad'ın Kabil'deki yeni yönetimden Pakistan karşıtı gruplara ve özellikle Pakistan Talibanı'na (TTP) karşı sert önlemler almasını umduğunu belirten Kakar, "Afganistan'da Taliban geçici hükümetinin kurulmasının ardından Pakistan'daki terör olayları yüzde 60 ve intihar saldırıları yüzde 500 arttı. Son 2 yılda 2 bin 67 sivil bu katliamlarda hayatını kaybetti." dedi.

Kakar, "TTP mensubu teröristlerin" Pakistan'da masum sivillerin öldürülmesi ve bu ülkede kan dökülmesinden sorumlu olduğunu ifade ederek TTP'nin Afganistan topraklarını kullanarak Pakistan'da saldırılar düzenlediğini söyledi.

Bu süreçte 15 Afganistan vatandaşının Pakistan'daki intihar saldırılarına dahli olduğunu aktaran Kakar, 64 Afgan'ın da güvenlik güçleriyle çatışma sırasında öldüğünü hatırlattı.

Kakar, Şubat 2023'ten bu yana 15 günde bir Afganistan'daki geçici hükümete durumla ilgili bilgi verdiklerini ancak bu meselenin çözümü konusunda Taliban'ın adım atmadığını söyledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Anayasa Mahkemesi’nden Canan Karatay kararı
Anayasa Mahkemesi’nden Canan Karatay kararı
Fon sepetinde kimler var açıklayın!
Fon sepetinde kimler var açıklayın!
'Vatandaşı aç bırakıp kendiniz yediniz'
'Vatandaşı aç bırakıp kendiniz yediniz'
Son Haberler
2027 yılından itibaren artacak
2027 yılından itibaren artacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
İran’dan ABD’deki seçim sonuçlarına ilk yanıt
İran’dan ABD’deki seçim sonuçlarına ilk yanıt
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Huawei FreeBuds Pro 3 ses kalitesi ile öne çıkıyor
Huawei FreeBuds Pro 3 ses kalitesi ile öne çıkıyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.