• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:53
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Adliyeye sevk edildiler
10:23
Bursaspor’a bloke cezası!
09:55
Sarıgül soruşturmasında 11 gözaltı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Özel çocuklara özel materyaller
Haberler
Yayınlanma: 02 Mart 2022 - 15:50
Güncelleme: 02 Mart 2022 - 15:52

Özel çocuklara özel materyaller

Özel çocuklara özel materyaller, başlıklı haberin detayında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde yürütülen "Özel Çocuklara Özel Materyaller" projesi kapsamında gönderilen 'özel materyaller' Erzurum'da öğrenim gören 'özel öğrencilere' ulaştırıldı.

Haberler
02 Mart 2022 - 15:50
Güncelleme: 02 Mart 2022 - 15:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Erzurum Şair Nefi Ortaokulunda özel eğitim okulları ve eğitim sınıflarına devam eden öğrenciler ve öğretmenleriyle bir araya gelerek özel olarak tasarlanan ve üretilen materyallerin öğrencilerle buluşturulması sevincine ortak oldu. Kaygusuz; 2018'de başlatılan "Özel Çocuklara Özel Materyaller" projesi kapsamında Erzurum'a 2019'da 39, 2022'de 17 okula materyal seti gönderildiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığınca özel çocukların hak ettikleri yaşam düzeylerine ulaşabilmeleri ve bunu sağlayacak nitelikte eşit eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri amacıyla 2018'de başlatılan "Özel Çocuklara Özel Materyaller" projesi kapsamında yedi bölgeye, yedi tır özel eğitim materyali gönderilmişti.

Proje kapsamında hazırlanan ve Erzurum'a gönderilen materyaller, oluşturulan komisyon tarafından teslim alınarak ilgili okullardaki öğrencilere ulaştırılarak kullanılmaya başlandı. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Özel Çocuklara Özel Materyaller" üretimini gerçekleştirmek amacıyla ilk olarak 2018 yılında bir çalışma başlatılarak hayata geçirildi. Yurt genelinde normal gelişim gösteren öğrencilerin eğitim gördüğü okulların bünyesinde açılan ve özel gereksinimli bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarında eğitim alan özel çocuklar için materyaller üretildi. Bu materyaller; okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim gibi daha birçok alanlarındaki becerilerin kazandırılmasına yönelik hazırlandı.

"Öğrencilerin öğrenme ve üretme süreçleri zenginleştirilecek"

Materyal setleri, ilköğretim ve ortaöğretim okullarının bünyesinde açılan hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizlik; otizm, görme ve işitme yetersizliği olan öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim sınıfları başta olmak üzere özel eğitim okullarına devam eden özel çocuklara ulaştırılıyor. Bu materyaller; kavram, okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim gibi alanlardaki becerilerin kazandırılmasına yönelik hazırlanmış olup bu yolla öğrencilerin öğrenme ve üretme süreçlerinin zenginleştirilmesi hedefleniyor.




"Özel çocuklara özel materyaller" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "02.03.2022" tarihinde "HABERDE İNSAN" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "HABERDE İNSAN" haberleri kategorisinde yer alan Özel çocuklara özel materyaller başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Algı operasyonlarına boyun eğmeyeceğiz
Algı operasyonlarına boyun eğmeyeceğiz
Öldürülen 3 esnaf toprağa verildi
Öldürülen 3 esnaf toprağa verildi
Oruç Reis’in yeni rotası belli oldu
Oruç Reis’in yeni rotası belli oldu
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Adliyeye sevk edildiler
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Adliyeye sevk edildiler
Son Haberler
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Osmangazi Belediyesi’ne Ziyaret
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Osmangazi Belediyesi’ne Ziyaret
Başkan Aydın, Demirtaşpaşa’nın İhtiyaçlarını Yerinde Dinledi
Başkan Aydın, Demirtaşpaşa’nın İhtiyaçlarını Yerinde Dinledi
Bursa’da ihtiyaç sahibi çocuklara belediye desteği
Bursa’da ihtiyaç sahibi çocuklara belediye desteği
Avrupa’da ‘bomba’ kâbusu
Avrupa’da ‘bomba’ kâbusu
Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Diyarbakır'da 'Uyuma' uygulamasına giden ihbar, uyuşturucu satıcısını ele verdi
Diyarbakır'da 'Uyuma' uygulamasına giden ihbar, uyuşturucu satıcısını ele verdi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.