• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:44
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. "Osmanlı payitahtı Bursa" Azerbaycan'da tanıtıldı
Ekonomi
Yayınlanma: 19 Ocak 2023 - 19:48

"Osmanlı payitahtı Bursa" Azerbaycan'da tanıtıldı

Atış Şirketler Grubu tarafından düzenlenen organizasyonda inşaat, finans, kültür, sanat ve turizm başta olmak üzere birçok farklı sektörle ilgili yatırım fırsatları konuşuldu

Ekonomi
19 Ocak 2023 - 19:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Dostluk Gecesi'nde, Bursa'nın tanıtımı yapıldı.

Atış Şirketler Grubundan yapılan açıklamaya göre, programda, inşaat, finans, kültür, sanat ve turizm başta olmak üzere birçok farklı sektörle ilgili yatırım fırsatları konuşuldu.

Etkinlikte konuşan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, 3 kıtaya hükmetmiş Osmanlı'nın şehri Bursa'yı, Azerbaycan'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını bildirdi.

Turizmin yanında bir doğa kenti olan Bursa’nın, Türkiye'nin büyük sanayi şehirlerinden olduğunu vurgulayan Bağcı, Azerbaycan'a Türkiye'den birçok yatırımcı ve girişimcinin yeni yatırım fırsatları için geldiğini kaydetti.

Bağcı, Atış Şirketler Grubunun da bu girişiminin mutluluk verici olduğunu belirterek "Atış Şirketler Grubu, Azerbaycanlı kardeşlerimize hem yatırım hem de hayatının belli bir dönemini tarih ve doğa şehri Bursa'da Türk kardeşleriyle birlikte yaşama imkanı sunuyor. Yalnızca inşaat alanında değil, savunma sanayisi ve teknoloji alanında yatırımlarına devam eden Atış Şirketler Grubunun Azerbaycan’daki her alandaki tanıtım faaliyetlerini önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Osmangazi olarak Azerbaycan ile kardeşlik bağlarını her geçen gün güçlendirmeye devam ettiklerini anlatarak "Şika kenti ile kardeş belediyeyiz. Şuşa ile de kardeşlik anlaşması için meclisimizden karar aldık. Şehit Azerbaycanlı Tümgeneral Polad Heşimov'un ismini Bursa'da bir parka vererek yaşatıyoruz. Gönül coğrafyamızda kim varsa dara düştüğünde bizi yanında bulsun istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Atış Şirketler Grubu Üst Yöneticisi Ahmet Atış da 17 yıl önce inşaatla başlayan serüvenlerinin bugün sağlıktan teknolojiye kadar birçok farklı sektördeki yatırımlarla sürdüğünü söyledi.

Atış, Türkiye'nin Azerbaycan ile kardeşlik bağlarını yeni çalışmalar ve yatırımlar ile daha da güçlendirmek istediklerinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Bursa, 2022 Kültür Başkenti bayrağını 2023 için Azerbaycan'ın Şuşa kentine devretti. İki kardeş ülkenin kardeşlik bağları her geçen gün artıyor ve güçleniyor. Biz de kardeşlerimizle daha çok bir arada olacağımız etkinlikler yapmaya gayret gösteriyoruz. 5 kıta 14 ülkede gerçekleştirmeyi planladığımız yatırım çalışmalarımıza can Azerbaycan'ı da dahil etmekten mutluluk duyuyoruz."

Dostluk gecesine katılan oyuncusu Mert Fırat da Türkiye’deki kültürel faaliyetler ile Downtown bünyesinde, hayata geçirilecek DasDas Performans Sanatları Merkezi hakkında bilgi verdi.

Programın sonunda Azerbaycanlı Tar Sanatçısı Şehriyar İmanov, davetlilere konser verdi.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Fon tasfiyesinde ara ödemeler bugün başlıyor
Fon tasfiyesinde ara ödemeler bugün başlıyor
Dolar 50 TL sınırında: 29 Ekim 2026 güncel döviz fiyatları
Dolar 50 TL sınırında: 29 Ekim 2026 güncel döviz fiyatları
İşte tahmini emekli maaşları
İşte tahmini emekli maaşları
Doğum yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldı
Doğum yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldı
Son Haberler
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Bursa’da kapıları kartla açan kadın hırsız yakalandı
Bursa’da kapıları kartla açan kadın hırsız yakalandı
16 ilde organize suç operasyonu
16 ilde organize suç operasyonu
Enes Çelik açıkladı; ‘1 Ocak’ta başlıyoruz’
Enes Çelik açıkladı; ‘1 Ocak’ta başlıyoruz’
Türkiye, TDT Dönem Başkanlığı’nı devraldı
Türkiye, TDT Dönem Başkanlığı’nı devraldı
Yunan meclisinde dinleme skandalının konuşulduğu sırada gergin anlar yaşandı
Yunan meclisinde dinleme skandalının konuşulduğu sırada gergin anlar yaşandı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.