• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Şehir Haberleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dizi ve Fragmanlar Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
14:05
Bağlarbaşı Spor Tesisleri yenileniyor
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Ormanlarda yangın riski; gelişigüzel cam şişe atıp, ateş yakmışlar
Haberler
Yayınlanma: 18 Haziran 2025 - 10:18
Güncelleme: 18 Haziran 2025 - 10:18

Ormanlarda yangın riski; gelişigüzel cam şişe atıp, ateş yakmışlar

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)-YANGIN riski nedeniyle ormanda ve 4 kilometre yakınında ateş yakmanın yasak olduğu Antalya'da, bazı duyarsız kişilerin ağaçların altında piknik yapıp, mangal kömürü bıraktığı, yangına sebebiyet verebilecek cam ve plastik şişe gibi çöpleri çevreye attığı görüldü

Haberler
18 Haziran 2025 - 10:18
Güncelleme: 18 Haziran 2025 - 10:18
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ormanlarda yangın riski; gelişigüzel cam şişe atıp, ateş yakmışlar
YANGIN riski nedeniyle ormanda ve 4 kilometre yakınında ateş yakmanın yasak olduğu Antalya'da, bazı duyarsız kişilerin ağaçların altında piknik yapıp, mangal kömürü bıraktığı, yangına sebebiyet verebilecek cam ve plastik şişe gibi çöpleri çevreye attığı görüldü.

Türkiye'nin 1 milyon 180 bin hektar ile en fazla ormanına sahip kenti Antalya'da, havanın ısınmasıyla yangınların önlenmesine yönelik tedbirler artırıldı. Yüz ölçümünün yüzde 57'si ormanlardan oluşan Antalya'da yüzde 90'ı ihmal ve dikkatsizlik nedeniyle yaşanan yangınların önlenmesi amacıyla valilik tarafından 7 Haziran'da 'Orman Yangınlarının Önlenmesi' konulu genelge yayımlandı. Türkiye'deki ormanların yüzde 5,06'sına sahip Antalya'da, Vali Hulusi Şahin imzasıyla yayımlanan genelgede; orman ve 4 kilometre civarında yer alan ve yakınlığı nedeniyle yangınlara neden olabilecek yerlerde yanıcı madde kullanımı yasaklandı.

GENELGEDEKİ TEDBİRLER

Yaz aylarında havaların aşırı derecede ısınması göz önünde bulundurularak ormanlık bölgeler ile tarım arazilerinde, insan ve araç yoğunluğunun artmasıyla, yangınların meydana gelebileceği değerlendirilerek, yayımlanan genelgede şu tedbirler yer aldı: "Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakmak veya izin verilen yerlerde yakılan ateşi söndürmeden mahalli terk etmek, ormanlara sönmemiş sigara veya yangına dolaylı olarak yol açabilecek madde atmak, ormanlara yakın mesafede anız veya benzeri bitki örtüsü yakmak yasaktır. Ormanlık alanların 4 kilometre civarındaki yerlerde havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmayacaktır. Belirlenen piknik ve mesire alanları dışındaki ormanlara girişler 01.05.2025-31.10.2025 tarihleri arasında yasak. Piknik ve mesire yerlerinde de 31 Ekim tarihine kadar 21.00 ve 08.30 saatleri arasında mangal, semaver ve ateş yakılması yasaktır."

TEHDİT DİNLEMEDİLER

Yasağa rağmen Antalya'da ormanlar ve yakınındaki bazı bölgelerde piknik yapıp mangal ateşi yakanların bıraktığı atıklar yangın tehdidi oluşturdu. Piknik yapanların yaktıkları ateşin közlerinin yanı sıra çevreye attıkları cam-plastik şişeler ve kömür torbaları yangına davetiye çıkarırken, çevre kirliliği de oluşturdu. Konyaaltı ilçesi Gökdere Mahallesi civarındaki ağaçlık alanda onlarca mangal atığı dikkati çekti.

KURU ÇAM PÜRÜ ÜZERİNDE CAM KIRIKLARI

Yasak olmasına rağmen ağaçların yakınında taşlarla mangal alanı oluşturup ateş yakanların, piknik bittikten sonra atıklarını bıraktığı görüldü. Ağaç diplerinin ateş alanı olarak kullanıldığı bölgede, duyarsız kişilerin plastik atık, cam şişe, poşet gibi çöpleri çevreye bırakması dikkati çekti. Yaz aylarında güneş ışınlarını mercek gibi yansıtıp yangına sebebiyet verebilen cam şişe ve cam kırıklarının bölgedeki çam pürü üzerine yayıldığı gözlendi.

YANGINLA MÜCADELE

Diğer yandan Orman Bölge Müdürlüğü bu sezon, bünyesindeki 7 helikopter, 5 uçak, 1 İHA, karada 114 arazöz, 1150 orman işçisiyle yangınlarla mücadele edecek. Kentte helikopter ve arazözlerin su alabileceği 260 yangın havuzu, 42 yangın gözetleme kulesi yer alıyor. Kameralar aracılığıyla orman gözetlemesi gerçekleştiriliyor.
DHA
EDİTÖR
DHA - Haber Editörü
DHA - Haber Editörü
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eski valinin oğlundan silahlı fotoğraf
Eski valinin oğlundan silahlı fotoğraf
Hafta sonu 4 sınav düzenlenecek
Hafta sonu 4 sınav düzenlenecek
Türkiye’nin 4 aylık deprem bilançosu
Türkiye’nin 4 aylık deprem bilançosu
İşte okullarda yeni önlemler! Bakan Tekin açıkladı…
İşte okullarda yeni önlemler! Bakan Tekin açıkladı…
Son Haberler
Bağlarbaşı Spor Tesisleri yenileniyor
Bağlarbaşı Spor Tesisleri yenileniyor
‘Çok yakında müjdeleri paylaşacağız’
‘Çok yakında müjdeleri paylaşacağız’
Çin’den Ay’da yeni keşif
Çin’den Ay’da yeni keşif
Eski valinin oğlundan silahlı fotoğraf
Eski valinin oğlundan silahlı fotoğraf
Hafta sonu 4 sınav düzenlenecek
Hafta sonu 4 sınav düzenlenecek
Sakaryaspor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Sakaryaspor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Şehir Haberleri
Dünya
Ekonomi
Magazin
Dizi ve Fragmanlar
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Bursa Haberleri
  • Dizi ve Fragmanlar
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Şehir Haberleri
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Haber16.com "İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2017-2024 Haber16.com Tüm Hakları Saklıdır.