• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
05:36
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
05:09
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
04:34
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
03:48
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
03:15
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
02:08
Ankara'da NATO Zirvesi için önemler arttırıldı
01:46
Adana'da silahlı kavga: 1'i ağır 4 yaralı
01:37
Hatay'a kavga eden iki grup, polisin müdahalesiyle dağıldı
01:29
Tekirdağ'da apartman dairesinde patlama ve yangın: 2 ölü, 2 yaralı - YENİDEN
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Ormancı babadan örnek uygulama
Yaşam
Yayınlanma: 24 Mayıs 2021 - 11:02
Güncelleme: 24 Mayıs 2021 - 11:02

Ormancı babadan örnek uygulama

Elazığ'da 13 yıl önce kızının kayıt ettirdiği bir okulun bahçesine onun adına diktiği ıhlamur ağacı büyüdü, fayda sağlamaya başladı. Orman Mühendisi baba, bu yıl yine aynı...

Yaşam
24 Mayıs 2021 - 11:02
Güncelleme: 24 Mayıs 2021 - 11:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ormancı babadan örnek uygulama
Elazığ'da 13 yıl önce kızının kayıt ettirdiği bir okulun bahçesine onun adına diktiği ıhlamur ağacı büyüdü, fayda sağlamaya başladı. Orman Mühendisi baba, bu yıl yine aynı okulda eğitime başlayan diğer kızının adına da bir ıhlamur ağacı dikerek örnek uygulamasını sürdürdü.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nde mühendis olarak çalışmayı sürdüren 2 kız çocuğu babası Bülent Gürgöz (52), 2008-2009 eğitim öğretim yılı döneminde büyük kızı olan Gülce'yi Elazığ Fırat Anaokulu'na kayıt ettirirken, kızı adına okul bahçesine bir ıhlamur ağacı dikti. Şimdilerde 18 yaşında olan lise son sınıfta olan Gülce'nin adına dikilen ıhlamur ağacından, öğretmenler ile öğrenciler hem çayından hem de gölgesinden faydalanmaya başladı. Kızı adına güzel bir hatıra bırakarak, onda doğa bilinci oluşmasına katkı sunmaya gayret ettiklerini aktaran baba Gürgöz, 2020-2021 eğitim öğretim yılında da aynı anaokuluna kayıt ettirdiği küçük kızı Durusu adına da ıhlamur fidanı dikti. 6 yaşındaki Durusu ise her okul çıkışında adına dikilen ıhlamur ağacını suluğundan arta kalan su ile sulayarak evine gidiyor. Hem kızları adına güzel bir hatıra bırakan hem de onlara ağaç sevgisi aşılayan örnek aile, başta okul yönetimi olmak üzere herkes tarafından takdir ediliyor.

Kızları adına ıhlamur fidanları dikerek başta kızları olmak üzere herkeste farkındalık oluşturan Bülent Gürgöz, "2008-2009 eğitim öğretim yılında büyük kızımın kaydını bu okula yaptırırken onun adına ıhlamur fidanı dikmiştim. O fidan büyüdü şuan 13-14 yaşına girdi. Bu yıl da benim diğer kızım 6 yaşına girdi ve onun adına da bir tane fidan diktik. O da onunla beraber büyüyüp gidecek. İlk kızım adına diktiğim fidana bütün okul yöneticileri de iyi bakmışlar. İnsanlar ondan yararlanabiliyorlar. Çiçeğinden, gölgesinden ve ıhlamurundan faydalanıyorlar. Umarım küçük kızım adına diktiğim fidan da o şekilde olur. Her akşam okul çıkışında suluğundan artan suyunu getirip ağacına dökerek öyle eve geliyor. Evde de 'baba ben onu sulayarak geldim' diyor. Yani o bilinç oluşuyor" dedi.

Aile olarak çocuklarına ağaç ve orman sevgisi aşıladıklarını ve bunda başarılı olduklarını belirten Anne Serçil Gürgöz, "Bir toplumu değiştirebiliyorsak önce kişinin kendisinden başlaması gerekiyor. Biz de çocuklarımıza örnek olarak onlarda orman bilinci, ağaç sevgisi ve bilinci oluşturmaları için ailecek elimizden geleni yapıyoruz. Bu ağaçları dikerek de bunları başardığımıza inanıyoruz çünkü küçük kızımızı okula almaya geldiğimiz zaman görüyoruz ki, büyük kızım da bakıyor ağacı kocaman olmuş. O ağaçtan faydalanıyoruz. Aile olarak ne kadar iyi, güzel bir şey yaptığımızın farkına vardık ve bunu devam ettireceğiz. Yine çocukları olan herkese bunu önerebiliriz" diye konuştu.



"Her geldiğimde bakıp suluyorum"

Dünyaya bırakılacak en güzel hediyelerden birisinin kendi adıyla yaşayacağı için mutlu olduğunu dile getiren Gülce Gürgöz ise (18), "Bu ağacı, ben 5-6 yaşlarındayken diktik. Ben o zamanlar bunun ne kadar güzel bir şey olduğunun bilincinde değildim. Yani dünyaya olan katkısını bilmiyordum. Benim adıma özel bir şey olduğunu biliyordum ama bu kadar bilinçli değildim. Ben büyüyünce ve kardeşim bu okula gelince bu ağaç tekrardan gündeme geldi ve bunun bilincine vardım. Aslında bu okula olsun, dünyaya olsun bırakabileceğimiz en güzel hediyeyi bıraktık. Aradan 13 yıl geçmesine rağmen her geldiğimde bakıyorum ve suluyorum. Tekrardan anılarım canlanıyor, küçükken bu bahçede koşuşturduğum anılarım canlanıyor. Benim için, doğa için ve dünya için çok güzel olduğu için bu konuda babama çok teşekkür ediyorum. Kendisi zaten bu konuda çok bilinçli. Hem benim için hem de kardeşim için çok güzel bir şey oldu" şeklinde konuştu.

Okulun müdürü Onur Demir ise, "O ıhlamur ağacı 13 yıl önceden dikildiği için büyümüş. Biz o ıhlamur ağacının çiçeğinden, yaprağından, sesinden, gölgesinden ve kuş seslerinden yararlanan bir okul olduk ki ıhlamurları, toplamış, kurutmuş ve kış ayı boyunca çayını içiyor olduk. Velimiz küçük kızları için de bir ıhlamur ağacı tekrar dikeceklerini, bunu da Mart ayında yapacaklarını söyleyince çok mutlu olduk. Bunu bilinç oluşturmak adına okulumuzda bir törenle tüm velilerimiz ve çocuklarımızla Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa bir etkinlik düzenledik. Buradaki amacımız, doğa bilincini pekiştirmek. Çok duyarlı velimizin iki çocuğunun ağacını okulumuzda büyütmek, Durusu kızımız kendi ağacını sularken aynı anda ablasının ağacını da suluyor. Biz okul olarak bu bilinçte olduğu için velimize teşekkür ediyoruz" dedi.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Sinema biletlerine yüzde 70’e kadar indirim
Sinema biletlerine yüzde 70’e kadar indirim
Son Haberler
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik...
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari...
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli...
Meliha İsmailoğlu: "Tokyo'da öncelikle gruptan çıkmak önemli"
Meliha İsmailoğlu: "Tokyo'da öncelikle gruptan çıkmak önemli"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.