• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:52
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
13:06
Fatma Betül Sayan Kaya hakkında adli kontrol talebi
11:39
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ifade için adliyede
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Opel, araçlarını 50 yıldır "emniyetle" donatıyor
Ekonomi
Yayınlanma: 29 Eylül 2023 - 17:30

Opel, araçlarını 50 yıldır "emniyetle" donatıyor

Opel’in öncü yaklaşımıyla daha da geliştirilen emniyet kemeri kilitlenme önleyici fren sistemi, "Uyarlanabilir Emniyet Kemeri Kuvvet Sınırlayıcısı" özelliği ile yeni Astra Elektrik’te sunuluyor

Ekonomi
29 Eylül 2023 - 17:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
1973 yılında, bundan 50 yıl önce, Almanya’da emniyet kemeri takmak zorunlu hale gelmeden 3 yıl evvel, Opel, tüm modellerinde standart olarak, tek elle pratik bir şekilde kullanılabilen üç noktalı emniyet kemeri sistemini kullanmaya başladı.

Opel açıklamasına göre, geçmişte olduğu gibi günümüzde de tüm güvenlik özelliklerinin en önemlisi olan emniyet kemerleri, bu yıl önemli bir yıldönümünü kutluyor.

50 yıl boyunca her Opel modelinde ortalama 15 metre emniyet kemeri üretildi.

Her geçen yıl, güvenlik uzmanları, emniyet kemeriyle ilişkili sistemleri sürekli olarak geliştirdi. 1986 yılında Opel Omega, önde ve arkada yükseklik ayarlı emniyet kemerlerini standart olarak sunan dünyadaki ilk otomobil oldu. 1991 yılında Opel, Astra F ile kemer gergisini tanıttı. Bunu, tam boy hava yastığı, kilitlenme önleyici fren sistemi ve Elektronik Stabilite Programı (ESP) gibi aktif güvenlik sistemleri izledi.

Özellikle hava yastıkları, sürücünün ve yolcuların emniyet kemerinin takılı olduğu varsayıldığında, yaralanma riskini önemli ölçüde azaltıyor. Sistemlerden biri çarpışma durumunda vücudu kısıtlıyor, diğeri ise darbeyi hafifletiyor. Emniyet kemeri, çarpışma enerjisinin yaklaşık üçte ikisini emiyor. İlk emniyet kemeri kuvveti sınırlayıcıları, 2000’li yıllardan itibaren kullanılmaya başlandı. Cabrio araçlardaki elektrikli emniyet kemeri destekleri gibi iyileştirmeler ise zamanla konforu artırdı.

- THOR sayesinde güvenlik daha da ölçülebilir oldu

Günümüzde ise Opel’in bu konudaki öncü yaklaşımıyla daha da geliştirilen emniyet kemeri kilitlenme önleyici fren sistemi, "Uyarlanabilir Emniyet Kemeri Kuvvet Sınırlayıcısı" özelliği ile yeni Astra Elektrik’te sunuluyor.

Emniyet kemerinin geliştirilmesi, seri üretim onayı öncesi, insan vücudu üzerindeki darbenin etkilerini canlandırmak için yapılan testlerde kullanılan akıllı yüksek teknoloji mankenlerin geliştirilmesiyle doğrudan bağlantılı. En yeni nesil mankenler, THOR olarak adlandırılıyor. Bu kısaltma, "Yolculukta İnsanların Koruması için Test Cihazı" anlamına geliyor.

120’den fazla sensörle donatılan THOR, çarpışma durumunda ne olacağını elektronik olarak algılıyor ve güvenlik sistemlerine iletiyor. Bu manken sayesinde, önce Opel Mokka’da ve şimdi de Astra’da kullanılan uyarlanabilir emniyet kemeri kuvvet sınırlayıcısı daha da geliştirildi.

THOR, pasif güvenlik özelliklerinin uzun yıllardır süren gelişiminde kilometre taşlarından biri olarak tarihe ekleniyor.

2026’dan itibaren tüketici koruma testleri, ileri yaştaki vatandaşların daha kırılgan kemik yapısını dikkate alarak, yaralanma değerlerini ölçümlemeye başlayacak. Rüsselsheim’deki ekip ise bu konuda gözünü daha uzak bir geleceğe dikmiş durumda.

Otonom sürüş pek çok alışkanlığı tamamen değiştirecek. Araçtaki yolcular artık mutlaka öne doğru bakacak şekilde oturmak yerine dilediklerinde birbirlerine dönük de oturabilecekler. Hatta bazılarının uzanarak seyahat etme olasılığı da gündemdeki yerini koruyor. Dolayısıyla emniyet kemerleri, koltuklara tamamen entegre edilebilir bir hal alabilecek.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
9 milyar lira tespit edildi
9 milyar lira tespit edildi
Altın alacaklar dikkat!
Altın alacaklar dikkat!
Hesaplara yatırılmaya başlandı
Hesaplara yatırılmaya başlandı
Son Haberler
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bursa Şehir Hastanesi’nde organ bağışı zirvesi
Bursa Şehir Hastanesi’nde organ bağışı zirvesi
Suriye'den atılan havan mermisi mısır tarlasına düştü
Suriye'den atılan havan mermisi mısır tarlasına düştü

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.