• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:08
Kayseri'de iki grup arasında bıçaklı kavga: 1 yaralı
01:43
Kozan'da başlayıp, 2 ilçeye daha sıçrayan orman yangını 2'nci gününde
01:34
Çorum'da 3 ev ve 3 ahır yangında kullanılamaz hale geldi
00:10
Hatay'da 371 kök kenevir ele geçirildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Online İngilizce platformu Novakid, Türkiye'de iki kat büyüdüğünü duyurdu
Eğitim
Yayınlanma: 28 Ocak 2025 - 11:15
Güncelleme: 28 Ocak 2025 - 11:15

Online İngilizce platformu Novakid, Türkiye'de iki kat büyüdüğünü duyurdu

İSTANBUL, (DHA)- YAKLAŞIK 50 ülkede faaliyet gösteren ve 4-12 yaş arasındaki çocuklar için online İngilizce eğitimi sunan Novakid, 2024 yılında yaklaşık 80 bin öğrencinin katılımıyla yüzde 23,5'lik bir artış kaydettiğini açıkladı

Eğitim
28 Ocak 2025 - 11:15
Güncelleme: 28 Ocak 2025 - 11:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Online İngilizce platformu Novakid, Türkiye'de iki kat büyüdüğünü duyurdu
YAKLAŞIK 50 ülkede faaliyet gösteren ve 4-12 yaş arasındaki çocuklar için online İngilizce eğitimi sunan Novakid, 2024 yılında yaklaşık 80 bin öğrencinin katılımıyla yüzde 23,5'lik bir artış kaydettiğini açıkladı. 2017'den bu yana Türkiye'de de faaliyet gösteren şirket, sene sonunda iki kat büyüdü ve global büyümenin yüzde 54'ünü oluşturduğunu belirtti. 20 bin 984 yeni öğrencisiyle Türkiye'deki öğrenci sayısını 186 bin 325'e yükselttiğini ifade eden şirket, İngilizce öğrenimini, interaktif derslerle uygun ve ilgi çekici hale getirmek için tasarlanan yapay zeka destekli bir platform olan Lingumi'yi de bünyesine eklediğini duyurdu.

İngilizce eğitimi sunan Novakid, çocuklara sunduğu online derslerde, interaktifliği ve eğlenceyi bir arada kullanarak dil öğrenimine yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor. 2024 yılında birebir derslerde yıllık yüzde 40 oranında bir büyüme kaydeden Novakid, 848 bin 122'sini Türkiye'nin sahiplendiği, 4,9 milyon ders verirken yüzde 26 gelir artışı ve yüzde 96,6 ebeveyn memnuniyeti elde ettiğini duyurdu. Ayrıca dünya genelinde 80 bin yeni öğrencinin katılımıyla yüzde 23,5'lik bir artış gerçekleştiren platform, 2017'den bu yana 50'den fazla ülkede 810 binden fazla öğrenciye eğitim verdi ve yüzde 23'lük oranla bu sayının 186 binden fazlasını Türk öğrenciler oluşturdu.

2024 yılını değerlendiren Novakid CEO'su Max Azarov, "Geçtiğimiz yıl, çevrimiçi eğitim ve hibrit öğrenme kaynaklarının dünyanın dört bir yanındaki ebeveynler için ne kadar değerli hale geldiğini gösterdi. Eğitimciler ve ebeveynler öğrenci katılımını artırmak, eğitimde ilerleme sağlamak ve geçmiş başarıların üzerine yenilerini eklemek için tasarlanan çözümlere yatırım yaptıkça EdTech sektörü de gelişmeye devam ediyor" dedi.

Platformdan yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Platform, 2 milyondan fazla kullanıcısıyla Asya'daki İngilizce öğrenme uygulamalarından biri olan Birleşik Krallık merkezli EFL uygulaması Lingumi'yi satın aldı. 2024'te 650'si istihdam edilen 3 bin 100'ün üzerinde öğretmene ulaşan platformun eğitim ekibi, veli puanlarında 2023'e kıyasla 1,5 puan daha yükselerek yüzde 96,6'lık bir artış gösterdi. Hizmet sunumunu geliştirmeye ek olarak öğretmenlerine ve eğitim araçlarına da yatırım yapmanın bilinciyle öğretmenleri için ITEFLAC onaylı ücretsiz bir TEFL sertifikası eğitimi de başlattı. Mezunlar ve yeterli deneyime sahip olmayan öğretmenler için özenle tasarlanan uluslararası akreditasyona sahip sertifika, TEFL yeterliliklerini elde etmelerine ve kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olacak 120 saatlik öğretim araçları sunuyor."

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

"Birebir derslerinde genel olarak yüzde 40'lık etkileyici bir büyüme kaydeden platform, 40 binden fazla öğrenci ile World Kids Academy'deki grup konuşma pratiği derslerine gerçekleştirdi. World Kids Academy ayrıca 2024 yılında 100'den fazla derse ev sahipliği yaptı ve grup derslerine günlük olarak ortalama 600 öğrenciyi ağırladı. Yayınlanan ResearchandMarkets raporuna göre, küresel olarak İngilizce Dil Öğrenimi pazarının 2023'ten 2030'a kadar yüzde 14'lük bir bileşik ortalama büyüme oranıyla (CAGR) büyümesi ve 2030'da 70,7 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Novakid, önümüzdeki 6 ila 12 ay içinde güncel teknolojileri entegre etmek ve sürükleyici öğrenme deneyimleri yaratmak için tasarlanmış erişilebilir ve yenilikçi eğitim çözümlerine daha fazla yatırım yapmaya öncelik verecek. Uygulama, bu yatırımlarla çocukların öğrenmesini desteklemek için yapay zeka entegrasyonunu derinleştirmeyi, bir dizi benzersiz hizmet ve ürün aracılığıyla eğitimlerini uluslararası düzeyde daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor."


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
OECD'den Türkiye'nin PISA sonuçlarına ilişkin değerlendirme
OECD'den Türkiye'nin PISA sonuçlarına ilişkin değerlendirme
ÖZYES sonuçları açıklandı
ÖZYES sonuçları açıklandı
Uzmanından, tatilden okul düzenine geçişte uyku uyarısı
Uzmanından, tatilden okul düzenine geçişte uyku uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'PISA 2025' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'PISA 2025' açıklaması
Son Haberler
Kayseri'de iki grup arasında bıçaklı kavga: 1 yaralı
Kayseri'de iki grup arasında bıçaklı kavga: 1 yaralı
Kozan'da başlayıp, 2 ilçeye daha sıçrayan orman yangını 2'nci gününde
Kozan'da başlayıp, 2 ilçeye daha sıçrayan orman yangını 2'nci...
Çorum'da 3 ev ve 3 ahır yangında kullanılamaz hale geldi
Çorum'da 3 ev ve 3 ahır yangında kullanılamaz hale geldi
Hatay'da 371 kök kenevir ele geçirildi
Hatay'da 371 kök kenevir ele geçirildi
Manisa'da kamyon ile çarpışan motosikletin sürücüsü öldü
Manisa'da kamyon ile çarpışan motosikletin sürücüsü öldü
KAYSERİ'de esnaflık yapan Suriyeli Hüseyin, ülkesine dönüp baba mesleğini sürdürmek istiyor
KAYSERİ'de esnaflık yapan Suriyeli Hüseyin, ülkesine dönüp baba mesleğini sürdürmek istiyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.