• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
06:33
Hatay'da sağanak nedeniyle tek katlı ev çöktü; 1 ölü, 3 yaralı
05:47
Hatay'da sağanak
05:16
Düzce'de huzurevinde yangın Dron görüntüleriyle
03:11
Almus Barajı'nda taşkın alarmı: Turhal'da esnaf kepenk kapattı
02:54
TBMM Genel Kurulu'nda, varlık barışına ilişkin düzenlemeleri de içeren teklif kabul edildi
02:42
İstanbul'da Aston Villa taraftarları şampiyonluğu kutladı
02:36
Düzce'de huzurevinde yangın
01:20
Hatay'da 42 düzensiz göçmen yakalandı
00:49
Kayseri'de iş yerini kurşunlayan şüpheli yakalandı; o anlar kamerada
00:22
Kayseri'de 22 yıl hapisle aranan firari hükümlü yakalandı
00:22
AK Parti'li Demir: Ateş çemberinin ortasında huzur tesadüf değil
00:05
İletişim Başkanı Duran'dan Dezenformasyonla Mücadele Ulusal Gençlik Zirvesi paylaşımı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Onkoloji hastaları seramik atölyesinde buluştu
Sağlık
Yayınlanma: 03 Şubat 2025 - 16:08
Güncelleme: 03 Şubat 2025 - 17:08

Onkoloji hastaları seramik atölyesinde buluştu

Dünya Kanser Günü nedeniyle Medicana International İzmir Hastanesinde seramik atölyesi düzenlendi. Onkoloji hastalarının bir araya geldiği atölyede keyifli anlar yaşandı. Hastalarıyla birlikte seramik yapan Medicana Sağlık Grubu Medikal Onkoloji bölümünden Uzm. Dr. Murat Keser, kanser türlerinin büyük bir kısmının düzenli taramalar sayesinde erken evrede fark edilebildiğini söyleyerek, genetik araştırmalar, immünoterapi, hedefe yönelik ve kişiye özel tedavi

Sağlık
03 Şubat 2025 - 16:08
Güncelleme: 03 Şubat 2025 - 17:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Onkoloji hastaları seramik atölyesinde buluştu
Dünya Kanser Günü nedeniyle Medicana International İzmir Hastanesinde seramik atölyesi düzenlendi. Onkoloji hastalarının bir araya geldiği atölyede keyifli anlar yaşandı. Hastalarıyla birlikte seramik yapan Medicana Sağlık Grubu Medikal Onkoloji bölümünden Uzm. Dr. Murat Keser, kanser türlerinin büyük bir kısmının düzenli taramalar sayesinde erken evrede fark edilebildiğini söyleyerek, genetik araştırmalar, immünoterapi, hedefe yönelik ve kişiye özel tedavi yaklaşımlarının, kanser tedavisinde umut veren gelişmeler olduğunu vurguladı.

Medicana International İzmir Hastanesi, 4 Şubat Kanser Günü nedeniyle onkoloji hastalarını sanatın iyileştirici gücüyle buluşturdu. Seramik atölyesinde eğitmenler eşliğinde kase yapan hastalar, kanserle mücadelenin önemine dikkat çekerek, "Bu süreçte birlikte olmak, hayattan keyif almak, yeni şeyler öğrenmek bizim için oldukça değerli. Etkinlik hepimize moral oldu. Hastane yetkilerine teşekkür ederiz" dedi. Dünya Kanser Günü olarak ilan edilen 4 Şubat'ın; kanser hastalığının erken teşhis ve tedavisinin önemini vurguladığını belirten Medicana International İzmir Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Murat Keser, "Kanser, sadece bireysel bir sağlık sorunu olmaktan öte, toplumların ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını etkileyen küresel bir sağlık krizidir. Dünya genelinde her yıl milyonlarca insan kanser teşhisi almaktadır. Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte kanser görülme sıklığında ciddi bir artış görülmektedir. 2050 yılında yaklaşık 40 milyon kişiye kanser tanısı konulması beklenmektedir" dedi.

Tedavi şansı ve yaşam kalitesi yükselmektedir

Kanser hastalığı sürecinin zorluklarını ve hastalığın çok yönlü oluşunu, bireyden bireye farklılık gösteren bir seyir olarak özetleyen Uzm. Dr. Murat Keser, "Erken teşhis, kanser tedavisinde başarılı olmanın anahtarlarından biridir. Kanser türlerinin büyük bir kısmı, hastalık belirtileri ortaya çıkmadan önce yapılan düzenli taramalar sayesinde erken evrede fark edilebilmektedir. Bu bağlamda, toplumların düzenli sağlık kontrollerine yönlendirilmesi, kanserin tedavi edilebilirliğini önemli ölçüde artırır. Özellikle meme kanseri, kolorektal kanser ve serviks kanseri gibi yaygın kanser türlerinde erken teşhis, tedavi şansını ve yaşam kalitesini yükseltmektedir. Sağlık politikalarının bu yönde şekillendirilmesi, toplumun her kesimine ulaşabilen geniş kapsamlı tarama programlarının uygulanması ile mümkündür" ifadelerini kullandı. Uzm. Dr. Murat Keser, küresel çapta düzenlenen farkındalık kampanyaları ile halkın kanser konusundaki bilgi düzeyinin artırıldığını belirterek, "Erken teşhis hayat kurtarır", "Sağlıklı yaşam, kanserden korur" gibi mesajların, bireylerin yaşam tarzlarını gözden geçirmelerini sağlayabildiğini söyledi.

Kanserle mücadelede dijital dönüşüm önemli

"Genetik araştırmalar, immünoterapi, hedefe yönelik ve kişiye özel tedavi yaklaşımları, kanser tedavisinde umut vaat eden alanlardır. Uzaktan sağlık uygulamaları, tele-tıp hizmetleri ve mobil uygulamalar, kanserle mücadelede dijital dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir" ifadelerini kullanan Uzm. Dr. Murat Keser, sözlerine şöyle devam etti: "Gelecekte, kanser tedavisinde kişiselleştirilmiş tıp uygulamalarının yaygınlaşması, hastalığın genetik temellerinin daha iyi anlaşılması ve yaşam tarzı değişikliklerinin toplum geneline benimsetilmesiyle, kanserle mücadelede önemli bir dönüm noktasına ulaşılması hedeflenmektedir. Bu gün vesilesiyle, kanserle mücadelede bilimsel gelişmelerin yanı sıra, toplumsal dayanışmanın ve bireysel sorumluluğun önemini bir kez daha hatırlamaktayız. Her birimizin sağlıklı yaşam seçimleri yapması, düzenli sağlık taramalarına önem vermesi ve çevremizdeki insanları bilinçlendirmesi, kanseri önlemede umut dolu bir geleceğin kapılarını aralayacaktır."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İstanbul - İstanbul'dan Muş'taki hastaya 5G ile böbrek taşı kırma ameliyatı yapıldı
İstanbul - İstanbul'dan Muş'taki hastaya 5G ile böbrek taşı kırma ameliyatı yapıldı
Sultanbeyli'de kanseri yenen Zeyd için gökyüzüne balon bırakıldı
Sultanbeyli'de kanseri yenen Zeyd için gökyüzüne balon bırakıldı
Uzmanından bacaklarda şişlik ve damar sağlığına ilişkin bilgilendirme
Uzmanından bacaklarda şişlik ve damar sağlığına ilişkin bilgilendirme
'Menopoz yaşı 40'lı yaşlara kadar düştü'
'Menopoz yaşı 40'lı yaşlara kadar düştü'
Son Haberler
Hatay'da sağanak nedeniyle tek katlı ev çöktü; 1 ölü, 3 yaralı
Hatay'da sağanak nedeniyle tek katlı ev çöktü; 1 ölü, 3 yaralı
Hatay'da sağanak
Hatay'da sağanak
Düzce'de huzurevinde yangın Dron görüntüleriyle
Düzce'de huzurevinde yangın Dron görüntüleriyle
Almus Barajı'nda taşkın alarmı: Turhal'da esnaf kepenk kapattı
Almus Barajı'nda taşkın alarmı: Turhal'da esnaf kepenk kapattı
TBMM Genel Kurulu'nda, varlık barışına ilişkin düzenlemeleri de içeren teklif kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda, varlık barışına ilişkin düzenlemeleri...
Çanakkale'de ada seferlerine fırtına engeli
Çanakkale'de ada seferlerine fırtına engeli

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.