• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. OMÜ'de yılın ilk mezuniyet heyecanı: 89 veteriner hekim mezun oldu
Eğitim
Yayınlanma: 06 Haziran 2024 - 11:04

OMÜ'de yılın ilk mezuniyet heyecanı: 89 veteriner hekim mezun oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını düzenlediği mezuniyet töreni ile geleceğe uğurladı. Törende, Veteriner Fakültesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 17. dönem mezunu toplam 89 veteriner hekim, kariyer yolculuklarına ilk adımını attı.

Eğitim
06 Haziran 2024 - 11:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını düzenlediği mezuniyet töreni ile geleceğe uğurladı. Törende, Veteriner Fakültesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 17. dönem mezunu toplam 89 veteriner hekim, kariyer yolculuklarına ilk adımını attı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen mezuniyet töreninin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, "OMÜ, adının ruhunu taşıyan bir üniversite. Böyle bir şehirde ve üniversitede 5 yılınızı paylaştınız. Bu hepimiz için çok değerli. Veteriner Fakültemizin 17 yılına şahit olan kişilerden biriyim. Mezun öğrencilerin araştırma geliştirme (AR-GE) çalışmaları ve projelerine şahit oldum. Hayvan Hastanesinde çalışma süreci 12 saatten 24 saate çıkarıldı. Aynı zamanda aşı çalışmaları, arı çalışmaları, anatomi ve fizyoloji laboratuvarlarının yapımı gibi birçok projenin izleyicisi oldum. Özverili çalışmalarından dolayı Veteriner Fakültemizi takdir ediyoruz. OMÜ, akredite olmuş bir üniversite ve bu akreditasyon, fakültelerin emekleri sonucunda elde edilen bir başarı" dedi.

"Mesleğinizi yaparken mutlaka etik ve deontolojik kurallar çerçevesinde hareket etmelisiniz"

Mezunların teorik ve uygulamalı olarak 5 yıl boyunca eğitim alarak geleceğe hazırlandıklarına işaret eden Prof. Dr. Terzi, onlara şu sözlerle seslendi:

"Bugünden sonra sahaya çıkıp mesleğinizi icra edeceksiniz. Mesleğinizi yaparken mutlaka etik (ahlaki) ve deontolojik (ödev bilimsel / bir meslekte uyulması gereken etik ve ahlaki kurallara ilişkin) kurallar çerçevesinde hareket etmelisiniz. Mezun olduktan sonra hocalarınızla diyaloglarınızı devam ettirin ve OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğüne üye olun. OMÜ olarak lisansüstü eğitim vermeye de devam ediyoruz. Akademiden devam etmek isteyen öğrencilerimize daima açığız. Lisansüstü eğitimde revizyona her zaman ihtiyaç vardır. Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimler bizim için çok önemli. 5 yıl boyunca pozitif ya da negatif geri bildirimlerinizi hep dikkate aldık ve ona göre yolumuza devam ettik. Veterinerlik Fakültesi için yeni bina yapılıyor ve yeni eğitim-öğretim döneminde açılmasını planlıyoruz. Önümüzdeki yıllar yeni binayla şekillenecek. Bugün burada olan ve sizleri bugünlere getiren ailelerinize, öğrencilerimizi sahaya hazırlayan bütün Fakülte hocalarıma da ayrıca teşekkür ediyorum."

Tütüncü: "Fakültemiz, Türkiye'deki 31 Veteriner Fakültesi arasında tercih sıralamasında bu yılda ilk 4'te yer almakta"

Ardından konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü de fakültenin güçlü akademik kadrosu ve donanımlı Hayvan Hastanesi ile bölgenin ve ülkenin gözde fakültelerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Fakültemiz, Türkiye'deki 31 veteriner fakültesi arasında tercih sıralamasında bu yılda ilk 4'te yer almakta. Fakültemizin akademik kadrosu, çok sayıda bilimsel araştırmayla da başarılı bir performansa sahip. Hizmet alanında Hastanemizde ortalama 30 bin hastaya hizmet veriliyor. Hastalarımız çevre illerden de geliyor ve bu yönü ile bölgenin tek ve en modern hastanesi olarak hizmet sunmaktayız. Yanı sıra, belediyelerle yapılan protokoller gereği sokak hayvanlarına 7/24 acil müdahale yapılmakta ve tedavilerine destek verilmekte" ifadelerini kullandı.

"Fakültemize Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği kurulacak"

Dekan Prof. Dr. Tütüncü, hedefleri ve hizmete hazır hâle gelen yeni Fakülte binası hakkında şunları söyledi:

"Hedefimiz; güncellenen VEDEK (Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) ve EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education / Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği) akreditasyon şartlarına göre kurumsal kalitemizi her dönem yeniden yapılandırmak ve geliştirmek. Yeni dönemde Fakülte binamızın hizmete girmesi neticesinde eğitim-öğretim kalitemiz ve bilimsel çalışma verimliliğimiz de artacak ve Fakültemiz ile Hayvan Hastanemiz arasında yeni bir yaşam alanı bulunacaktır. Yine Hayvan Hastanemize, projesi hazır 400 metrekare ek bina ile 7 muayene salonu kazandırılması, hasta sahiplerinin bekleme sürelerini kısaltmak için önem arz etmektedir. Ayrıca yakın bir gelecekte Fakültemiz Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nin kurulması, öğrencilerimizin burada konaklayarak çiftlik hayvanlarını yetiştirme süreçlerini tüm aşamaları ile takip etmeleri amaçlanmaktadır."

Mezuniyet töreninde söz alan fakülte birincisi Kübra Sünter ise fakülteyi birincilikle bitirmenin gururunu yaşadığını vurguladı. Kübra Sünter, konuşmasının ardından fakültenin mezuniyet anı kütüğüne plaketini çaktı. Daha sonra protokol üyeleri tarafından fakülte birincisi Kübra Sünter'e, fakülte ikincisi Zehranur Sevindik ile fakülte üçüncüsü Zehra Demir'e hediyeleri takdim edildi.

Törende dereceye giren öğrenciler, Dekan Prof. Dr. Mehmet Tütüncü'nün eşliğinde mezuniyet pastasını keserken, akabinde mezun olan diğer öğrenciler, temsilî diplomalarını fakülte akademisyenlerinden aldı.

Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni, öğrencilerin veteriner hekim yeminini etmesi ve keplerini büyük bir sevinçle havaya fırlatmasının ardından sona erdi.

Mezuniyet törenine ayrıca; Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Elif Köse Avan, Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Dr. Hamza Kadı, akademisyenler ve mezunların aileleri katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yapay zeka üniversite bölümlerine girdi
Yapay zeka üniversite bölümlerine girdi
YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
'Eğitimden Bir Kare Ulusal Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı
'Eğitimden Bir Kare Ulusal Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı
Öğretmenlere tiyatro eğitimi
Öğretmenlere tiyatro eğitimi
Son Haberler
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
Alanya'da otel çatısında yangın
Alanya'da otel çatısında yangın
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Endonezya'daki Ibu Yanardağı'nda art arda patlamalar
Endonezya'daki Ibu Yanardağı'nda art arda patlamalar

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.