• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
17:37
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
13:52
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
13:06
Fatma Betül Sayan Kaya hakkında adli kontrol talebi
11:39
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ifade için adliyede
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Süper Lig'de kazanmaya devam ediyor
Spor
Yayınlanma: 27 Eylül 2023 - 11:08

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Süper Lig'de kazanmaya devam ediyor

Son şampiyon sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak sezona iyi bir giriş yaptı - Geçen sezonun aynı dönemine göre 3 puan fazla toplayan Galatasaray, son 5 sezonun en iyi başlangıcına imza attı - Mauro Icardi, bu sezon ligde çıktığı 6 maçta 7, UEFA Şampiyonlar Ligi eleme ve grup aşamasındaki 5 mücadelede 3 kez fileleri havalandırdı

Spor
27 Eylül 2023 - 11:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
EMRAH OKTAY - Trendyol Süper Lig'de 6 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen son şampiyon Galatasaray, sezona iyi başladı.

Süper Lig'de 13. tamamladığı 2021-2022 sezonunun ardından yönetim, teknik heyet ve kadroda büyük bir değişime giden sarı-kırmızılılar, kısa sürede toparlanarak 2022-2023 sezonunda şampiyonluğa ulaştı.

Galatasaray, şampiyon kadronun ideal ilk 11'inde kiralık olarak forma giyen Arjantinli yıldız Mauro Icardi'yi elde tutmayı başardı. "Cimbom", yaz transfer döneminde Wilfried Zaha, Hakim Ziyech, Tete, Angelino, Tanguy Ndombele, Davinson Sanchez ve Kerem Demirbay gibi yıldız oyuncuların da yer aldığı 14 futbolcuyu kadrosuna kattı.

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde geçen sezon şampiyonluk ipini önde göğüsleyen "Cimbom", bu sezona da iyi bir giriş yaptı. İlk hafta Mondihome Kayserispor deplasmanından 0-0'lık beraberlikle dönen sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 5 mücadeleyi de kazandı.


- Geçen sezonu geçti


Galatasaray, şampiyon tamamladığı geçen sezona göre 3 puan fazla topladı.

Okan Buruk yönetiminde girdiği 2022-2023 sezonunda ilk 6 müsabakada 4 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı ekip, 13 puan aldı. "Cimbom", geçen sezon 10. haftadan sonra yakaladığı çıkışla yarışta öne geçerek şampiyonluğa ulaştı.

Bu sezona daha iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, 6 mücadelede 5 galibiyet, 1 beraberlikle 16 puan elde etti.

Sarı-kırmızılı ekip, bu performansıyla ayrıca ilk 6 haftada 16 puan aldığı 2017-2018 sezonundan sonra en iyi başlangıcı yaptı.


- Ligde Icardi fırtınası esiyor


Galatasaray'ın Arjantinli santrforu Mauro Icardi, sezona etkileyici bir giriş yaptı.

Ligin ilk haftasında 0-0 sona eren Kayserispor maçında sonradan oyuna giren ve gol sevinci yaşayamayan Icardi, kazanılan son 5 müsabakaya da 11'de başladı. Tecrübeli futbolcu, söz konusu müsabakalarda 7 kez fileleri havalandırarak takımının iyi performansında başrolü oynadı.

Sarı-kırmızılıların diğer 5 golünün 3'ünü Kerem Aktürkoğlu kaydederken, Hakim Ziyech ve Abdülkerim Bardakcı ise birer kez fileleri havalandırdı.

Arjantinli yıldız futbolcu, Süper Lig'de ilk 11'de çıktığı son 13 karşılaşmada da ağları havalandırmayı başardı.

Mauro Icardi, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise çıktığı 5 müsabakada 3 kez gol sevinci yaşadı.


- Savunma geçit vermiyor


Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon 6 maçta kalesinde sadece 3 gol gördü.

Ligde 6 maçın 5'inde 12 kez rakip fileleri havalandıran sarı-kırmızılılar, rakiplerinin 3 golüne engel olamadı.

Berabere kalınan Kayserispor karşılaşması ile kazanılan Trabzonspor, İstanbulspor ve Gaziantep FK maçlarında kalesini gole kapatan Galatasaray, Yılport Samsunspor maçında 2, RAMS Başakşehir mücadelesinde 1 gol yedi.


- Son 19 resmi maçında mağlup olmadı


Galatasaray, son 19 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi.

Son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 6 lig mücadelesini (Biri Hatayspor'a karşı 3-0 hükmen) kazandı.

"Cimbom" bu sezon da Trendyol Süper Lig'de 6, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 ve grup aşamasında 1 olmak üzere çıktığı 13 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik yaşadı.


- Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı


Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3 eleme geçerek adını gruplara yazdırdı.

Geçen sezon şampiyon olmasına rağmen ülke puanı nedeniyle "Devler Ligi"ne ikinci eleme turundan giren Galatasaray, Litvanya'nın Zalgiris, Slovenya'nın Olimpija ve Norveç'in Molde takımlarını eleyerek gruplara kaldı.

"Cimbom", Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda Almanya'nın Bayern Münih, İngiltere'nin Manchester United ve Danimarka'nın Kopenhag takımlarıyla eşleşti.

Galatasaray, ilk grup maçında Kopenhag ile 2-2 berabere kaldı.


- Okan Buruk yönetiminde maçların yüzde 78'ini kazandı


Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde çıktığı resmi maçların yüzde 78'inden galibiyetle ayrıldı.

Buruk idaresinde Süper Lig'de 42 maçta 33 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri ve grup aşamasında 7 mücadelede 5 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Galatasaray, Türkiye Kupası'nda da 5 karşılaşmada 4 galibiyet, 1 yenilgi gördü.

Toplamda 54 maça çıkan sarı-kırmızılılar, 42 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Okan Buruk'un öğrencileri, çıktığı 54 resmi karşılaşmada yüzde 78'lik galibiyet oranı yakaladı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Süper Lig’de 11. haftanın hakemleri belli oldu
Süper Lig’de 11. haftanın hakemleri belli oldu
51 kırmızı kart gösterildi
51 kırmızı kart gösterildi
Şampiyonlar Ligi'nde işte gecenin skorları
Şampiyonlar Ligi'nde işte gecenin skorları
Son Haberler
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Basketbol Süper Ligi'nin 87. takımı Çağdaş Bodrumspor
Basketbol Süper Ligi'nin 87. takımı Çağdaş Bodrumspor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.