• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Öğretmen ve öğrenciler depremzedelere soba ve enerji kaynağı üretiyor
Haberler
Yayınlanma: 25 Şubat 2023 - 12:00
Güncelleme: 25 Şubat 2023 - 12:01

Öğretmen ve öğrenciler depremzedelere soba ve enerji kaynağı üretiyor

Konya'da lise öğretmen ve öğrencileri deprem bölgesindeki vatandaşlar için çadır sobası ve şarj istasyonu üretiyor.

Haberler
25 Şubat 2023 - 12:00
Güncelleme: 25 Şubat 2023 - 12:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konya'da lise öğretmen ve öğrencileri deprem bölgesindeki vatandaşlar için çadır sobası ve şarj istasyonu üretiyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedeler için Konya Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 'Bir Soba da Sizden Olsun' kampanyası başlatıldı. Kampanyaya bir çok hayır sever destek verirken, öğretmen ve öğrenciler gönüllü olarak çadır sobası ve şarj istasyonu üretimine başladı. Günlük 100 ile 150 civarında soba üretiminin yapıldığı okuldan bölgeye binden fazla soba gönderildi.

"Bugüne kadar binin üzerinde sevkiyatı gerçekleştirdik"

Yaptıkları çalışmayla ilgili bilgi veren okul müdürü Tayyip Sarı, "Asrın felaketi, içimizi yakan deprem haberini alır almaz okulumuzdaki Ar-Ge ekibimizle bir çalışma başlattık. Deprem bölgesindeki okul müdürü arkadaşlarımızla iletişime geçtik. Orada acil olarak neler yapabileceğimizi planladık. Çadırların kurulduğunu fakat içinin çok soğuk olduğunu, bu yönde destek istediklerini ilettiler. Milli Eğitim Bakanlığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizasyonuyla tasarımı da tamamen kendimize ait olan bir soba çalışması gerçekleştirdik. Burada Ar-Ge ve denemelerini yaptık. Güzel sonuçlar alınca seri üretime başladık. Bu seri üretimde öğretmen ve öğrencilerimiz tamamen ücretsiz, gönüllülük esasına göre çalışıyor. Bir de çok fazla ihtiyaç olduğu için 7/24 mesai olarak çalışıyorlar. Bunun için herhangi bir ücret almıyorlar. Hammadde tedarikinde de okulumuzda 'Bir Soba da Sizden Olsun' kampanyası başlattık. Öğrencilerimiz, velilerimiz, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve sanayicilerimiz büyük destek verdi. Hammadde ihtiyacımızı onlar karşıladı, üretimi biz gerçekleştirdik. Günlük 100-150 civarında üretim yapabiliyoruz. Bunları deprem bölgelerine sürekli sevk ediyoruz. Bugüne kadar binin üzerinde sevkiyatı gerçekleştirdik. Seri üretimimiz de hala devam ediyor" dedi.

"Cihazımız aynı anda 5 tane telefonu şarj etme imkanı sağlıyor"

Deprem bölgesinde önemli ihtiyaçlardan birisinin ise enerji olduğunu ifade eden Otomasyon Bölümü Öğretmeni Selçuk Tarhan, "Burada öğrencilerimizle birlikte farklı çalışmalar yapıyoruz. Deprem olduktan sonra deprem bölgeleri için acil ihtiyaçlardan bir tanesinin de cep telefonu şarj cihazı olduğunu gözlemledik. Deprem olduktan 1 gün sonra bu fikrimizi uygulamaya geçirdik. Hemen ilk cihazımızı tasarladık. Çoklu Şarj İstasyonu adını verdiğimiz cihazımızı geliştirdik. Cihazımız aynı anda 5 tane telefonu şarj etme imkanı sağlıyor. 1 telefonu da yaklaşık 25-30 kere şarj edebilme imkanı sağlıyor. İçerisinde güçlü bir aküsü var. Taşıma çantası var, yağmura dayanıklı. Aynı zamanda çadır, konteyner gibi kapalı ortamlarda cihazımızın aydınlatması da mevcut" diye konuştu.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Son Haberler
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı 4 besin grubu!
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı...
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Fidanlar toprakla buluştu
Fidanlar toprakla buluştu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.