• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:53
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Adliyeye sevk edildiler
10:23
Bursaspor’a bloke cezası!
09:55
Sarıgül soruşturmasında 11 gözaltı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Öğrenciler 40 dakika hareketsiz durarak mesaj verdiler
Eğitim
Yayınlanma: 02 Mart 2022 - 15:36
Güncelleme: 02 Mart 2022 - 15:38

Öğrenciler 40 dakika hareketsiz durarak mesaj verdiler

Öğrenciler 40 dakika hareketsiz durarak mesaj verdiler, başlıklı haberin detayında; Bursa'nın İnegöl ilçesi Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından "teknoloji bağımlılığı" farkındalık sergisi açıldı. Çocuk Gelişimi Bölümündeki 24 öğrenci giydikleri siyah kıyafetlerle 40 dakika boyunca hareketsiz durarak, teknoloji bağımlılığına dikkat çektiler.

Eğitim
02 Mart 2022 - 15:36
Güncelleme: 02 Mart 2022 - 15:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

40 dakika hareketsiz durdular

Okulunun girişinde düzenlenen sergi açılışında konuşan lise müdürü Fatma Doğlar Dağ, "Bu serginin amacı, özellikle gelişen teknolojinin hayatımıza çok fazla yansıması ve doğru olarak kullanıldığında faydalı olan bu teknolojinin bizi bir anlamda esir almasını biraz ironik bir şekilde gözler önüne sermek istedik. Özellikle öğrencilerimizi ve gençlerimizi hedefledik. İnşallah beğenirsiniz. Emek ve gerçekten büyük bir çaba var üstünde. Umarım amacına ulaşacak bir sergi olacak. Sergimizin en büyük özelliklerinden birisi öğrencilerimiz bu şekilde kıpırdamadan 45 ila 60 dakika arasında durabilmeleri. Gözlerini dahi kırpmadan, gülmeden. Bununla ilgili de daha önce egzersizler yaptılar. Her 40 dakikada bir molayla gün içerisinde diğer öğrencilerimizin de sergiyi gezmelerini sağlayacağız. Bu da epeyce bir emek ve çaba istedi gerçekten" dedi.

Önemli bir konu

Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ise, "Benzer bir çalışmayı yapmıştı Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz. Ben arkadaşlarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum. Çok önemli bir konuya değiniyorlar ve farklı bir perspektiften bakmamızı sağlıyorlar. Ben hem öğrencilerimizi kutluyorum hem Fatma hanımı ve ekibini tebrik ediyorum. Geçtiğimiz günlerde kitapla ilgili bir çalışmamız oldu. Okullarımızdaki 110 bin olan kitap sayısını 305 bine çıkardık. En büyük desteği de yine bu okulumuz, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz verdi. Aynı zamanda teknoloji bağımlılığının da önüne geçecektir inancıyla biz hareket etmiştik. Ben ayrıca kendilerine bu konuda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Fazlası zarar

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise, "Malum teknoloji bir hastalık boyutuna gerçekten ulaşmak üzere. Hepimizin evlatları, bazen de kendimiz günlerce teknolojiyle alakalı kendimizi işin içine verip gidebiliyoruz. Günde 5-6 saatimizi geçirebiliyoruz. Teknolojiden faydalanmak güzel bir durum ama bunun fazlası her şeyde olduğu gibi zarar. Özellikle çocuklarımızla alakalı son zamanlarda iş hastalık boyutuna geldi. Umarım bu yapılan çalışmayla birlikte çocuklarımız biraz daha farkına varırlar. Ben emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu tarz güzel çalışmaların da devamını diliyorum" dedi.




"Öğrenciler 40 dakika hareketsiz durarak mesaj verdiler" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "02.03.2022" tarihinde "EĞİTİM" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EĞİTİM" haberleri kategorisinde yer alan Öğrenciler 40 dakika hareketsiz durarak mesaj verdiler başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa’nın üniversitesinden önemli başarı!
Bursa’nın üniversitesinden önemli başarı!
Ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanıyor!
Ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanıyor!
Bursa’dan dünya listesine damga vurdular!
Bursa’dan dünya listesine damga vurdular!
MEB’den yeni izleme sistemi
MEB’den yeni izleme sistemi
Son Haberler
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Osmangazi Belediyesi’ne Ziyaret
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Osmangazi Belediyesi’ne Ziyaret
Başkan Aydın, Demirtaşpaşa’nın İhtiyaçlarını Yerinde Dinledi
Başkan Aydın, Demirtaşpaşa’nın İhtiyaçlarını Yerinde Dinledi
Bursa’da ihtiyaç sahibi çocuklara belediye desteği
Bursa’da ihtiyaç sahibi çocuklara belediye desteği
Avrupa’da ‘bomba’ kâbusu
Avrupa’da ‘bomba’ kâbusu
Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Gümbet ve Gümüşlük arıtma tesislerinin yapımı hızla ilerliyor
Gümbet ve Gümüşlük arıtma tesislerinin yapımı hızla ilerliyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.