• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:22
Mardin'de otomobil ile kamyon çarpıştı: 2 ölü, 6 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. ODTÜ, tarihi lisede Cumhuriyet'in 100. yaşına özel teknoloji sınıfı açtı
Haberler
Yayınlanma: 30 Ekim 2023 - 11:04

ODTÜ, tarihi lisede Cumhuriyet'in 100. yaşına özel teknoloji sınıfı açtı

ODTÜ tarafından Ankara Gazi Lisesi'nde açılan teknoloji sınıfı, öğrencilere erken dönem üniversite deneyimi sağlamak amacıyla üç boyutlu yazıcılar, robotik kodlama üniteleri, elektronik devre ve robot setleri ve tasarım aletleriyle donatıldı - Rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök: - "Öğretim üyelerimizle, araştırma görevlilerimizle, teknoloji gruplarımızla, lisemize destek olmaya devam edeceğiz"

Haberler
30 Ekim 2023 - 11:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ODTÜ, Altındağ Belediyesi'nin desteğiyle tarihi Gazi Lisesi'nde üç boyutlu yazıcılar, robotik kodlama üniteleri, elektronik devre ve robot setleri, çeşitli el ve tasarım aletleriyle donatılan teknoloji sınıfı kurdu. Erken dönem üniversite deneyimi sunulan teknoloji sınıfına katılan öğrencilerin projeleri, ODTÜ'lü akademisyen ve öğrenci topluluklarınca desteklenecek.

Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla açılan tarihi Gazi Lisesi'nde Altındağ Belediyesi'nin desteğiyle ODTÜ tarafından kurulan teknoloji sınıfının açılışı dolayısıyla ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Eren Kalay, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, okulun yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerin katılımıyla tören düzenlendi.

Rektör Kök, açılış törenindeki konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün nice kahramanlıklar sonucunda kazandığı "Gazi" unvanını 90 yıldır gururla taşıyan tarihi lisede teknoloji sınıfının açılmasının ayrı bir anlamı olduğunu belirtti.

ODTÜ olarak 2023 yılına, "Cumhuriyet'in 100. yılında 100 etkinlik" programını hayata geçirme hedefiyle başladıklarını dile getiren Kök, "Projelerimizin tümünün amacı, Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan 100 yıl önce hedeflediği doğrultuda gelecek nesilleri bilimin, teknolojinin ve sanatın gücüyle donatmak ve eğitimin ışığıyla aydınlatmaktır." dedi.

ODTÜ'nün "Teknoloji yüzyılında okullarımıza teknoloji laboratuvarı" projesi kapsamında hayata geçirilen teknoloji sınıfının, öğrencilerin geleceğe atacakları büyük adımların ve edinecekleri başarıların ilham kaynağı olmasını dileyen Kök, şöyle devam etti:

"Şüphesiz, bu laboratuvarı işlevsel kılacak, ona ruh verecek unsurların başında gelecek nesilleri yetiştirmek için fedakarca çalışan öğretmenlerimiz geliyor. Sınıfı genel bir teknoloji laboratuvarı olarak düşünebiliriz. Teknoloji sınıfında değişik yazılımların geliştirilmesi için gerekli altyapı sağlandı. Teknoloji laboratuvarını sadece kurmakla kalmıyoruz, ODTÜ olarak hem öğretim üyelerimizle hem araştırma görevlilerimizle hem de teknoloji gruplarımızla, lisemize destek olmaya devam edeceğiz. İlk olarak Robot Topluluğumuz, hem üniversitede hem TEKNOFEST'teki yaklaşımlarını liseli öğrencilerle paylaşacak."

- "Öğrencilerimizin hayal gücü daha da artacak"

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da 1932'de açılan lisedeki teknoloji sınıfının, ODTÜ'nün desteğiyle Cumhuriyet'in 100. yaşında açılmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Okulun öğretmenlerinden Ergün Çakmak ise okullarında yürüttükleri teknoloji çalışmalarla uluslararası robot, elektrikli araç, TEKNOFEST gibi yarışmalara katıldıklarını belirterek, "Bu sınıf daha önce fen laboratuvarıydı, malzeme eksikliğimiz vardı. Altındağ Belediyesi ile ilçe milli eğitim müdürlüğünün kapısını çaldık. Bu donanımla öğrencilerimizin hayal gücü daha da artacak. Bu sınıfta çalışmak isteyen çok öğrencimiz olacak." dedi.

- "Radara yakalanmayan hayalet uçak yapmak istiyoruz"

Lise 11. sınıf öğrencilerinden Mustafa Arda Topçu, okullarına sağlanan imkandan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Hedefimiz, kendimizi geliştirerek üretim yapmak. Burada üretim yapıp çeşitli yarışmalara katılacağız." dedi.

Diğer bir öğrenci Ahmet Estelik ise üniversitede havacılık ve uzay okumak, ODTÜ ve hava harp okulu öğrencisi olmak istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu sınıfta çok iyi teknolojik donanım var. İlk hedefimiz, radara yakalanmayan hayalet uçakları yerli olarak üretmek. Bunu yaparsak ülkemiz için çok büyük bir güç yaratmış oluruz. TÜBİTAK'ın düzenlediği etkinlikler ile TEKNOFEST'e de katılmak istiyoruz. Bu sınıfta yer alan üç boyutlu yazıcılar, bilgisayarlar ve kodlama setleri çok işimize yarayacak. Bize bu imkanları veren ODTÜ'ye ve Altındağ Belediyesi'ne teşekkür ederiz."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Mardin'de otomobil ile kamyon çarpıştı: 2 ölü, 6 yaralı
Mardin'de otomobil ile kamyon çarpıştı: 2 ölü, 6 yaralı
Mardin'de sokaktaki kavga hastaneye taşındı: 8 yaralı, 9 gözaltı
Mardin'de sokaktaki kavga hastaneye taşındı: 8 yaralı, 9 gözaltı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Ordu'da patpat devrildi: 1 çocuk öldü, 1 yaralı
Ordu'da patpat devrildi: 1 çocuk öldü, 1 yaralı
Son Haberler
Mardin'de otomobil ile kamyon çarpıştı: 2 ölü, 6 yaralı
Mardin'de otomobil ile kamyon çarpıştı: 2 ölü, 6 yaralı
Mardin'de sokaktaki kavga hastaneye taşındı: 8 yaralı, 9 gözaltı
Mardin'de sokaktaki kavga hastaneye taşındı: 8 yaralı, 9 gözaltı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Ordu'da patpat devrildi: 1 çocuk öldü, 1 yaralı
Ordu'da patpat devrildi: 1 çocuk öldü, 1 yaralı
Aydın'da 100 dönüm zeytin bahçesi yandı
Aydın'da 100 dönüm zeytin bahçesi yandı
Uluslararası Siyonizm Karşıtı Yahudiler Örgütü: Filistin'i özgürlüğüne kavuşturması için Tanrı'ya dua ediyoruz
Uluslararası Siyonizm Karşıtı Yahudiler Örgütü: Filistin'i özgürlüğüne kavuşturması için Tanrı'ya dua ediyoruz

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.