• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
07:06
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Nilüfer Müzik Festivali'nde coşku doruğa ulaştı | Bursa haberleri
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 13 Ağustos 2017 - 09:47

Nilüfer Müzik Festivali'nde coşku doruğa ulaştı | Bursa haberleri

Nilüfer Müzik Festivali’nin üçüncü gününde İngiliz rock grubu Maximo Park katılımcıları coşturdu. Sattas, Yüzyüzeyken Konuşuruz, La Caravana Passe gibi isimler de festivale katılan on binlerce kişiyi müziğe doyurdu.

Bursa Haberleri
13 Ağustos 2017 - 09:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Nilüfer Müzik Festivali'nde coşku doruğa ulaştı | Bursa haberleri

Bursa’nın tek kamplı festivali olan Nilüfer Müzik Festivali bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından müzik tutkunlarını Balat Atatürk Ormanı’nda buluşturmaya devam ediyor. Festivalin üçüncü günü de eğlence ve müzik doluydu. Öğleden sonra başlayan ve 3 ayrı sahnede gerçekleşen konserlerde festivalciler kaliteli müziğin keyfini yaşadı.
Üçüncü gün konserlerinin ilkini 60 ve 70’lerin konseptine garage ve surfrock karıştıran Ponza verdi. Ardından reggae türünün ülkemizdeki önde gelen temsilcilerinden Sattas, hayranları ile buluşarak sahne performansları ve enerjileriyle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Alternatif müzik sahnesinin son dönem dikkat çeken ismi Hedenutopia’nın ardındansa Avrupa müziğinin en özgün trompetçilerinden Erik Truffaz dinleyicilerine eşsiz bir müzik deneyimi sundu. Caz, rock, funk, soul, fusion, hip-hop gibi türleri aynı potada eriten işleriyle tanınan Truffaz, izleyenleri kaliteli müzik dinletti. Festivalcileri Türkçe selamlayan Truffaz, Nilüfer Müzik Festivali’nde olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

İlk albümü Fantezi Müzik’i yayımlar yayımlamaz yerli sahnede deprem etkisi oluşturan synth-pop ekibi Jakuzi ile devam eden konser serisi enerjisini rock, reggae, dubstep, hip hop ve Bretonya, İrlanda, İskoçya ile Asturias’tan antik Kelt melodilerinden alan TheCelticSocial Club ile devam etti.

Anadolu müziğini modern elektronik formlarla buluşturan İnsanlar’ın seyirciye tadına doyulmaz bir müzik keyfi yaşattığı festivalde gergin klaksonların tiz seslerle kesiştiği melodileriyle La Caravane Passe bir sonraki isimdi.
Yaptıkları müziği en genel haliyle indie-folk olarak tanımlayan Yüzyüzeyken Konuşuruz’a yüzlerce kişinin bir ağızdan eşlik ettiği üçüncü günün, üçüncü sahne açılışını ise Afro-beat’tenkrautrock’a geniş yelpazesiyle dikkat çeken Islandman yaptı. Bilinen cumbia müziğinin çağdaş temsilcileri Chico Trujillo da ilk defa Türk seyirciyle buluştu.
Festivalin üçüncü gününde sahne alan gruplardan biri de İngiliz rock grubu Maximo Park’tı. Altıncı albümü Risk to Exist’i bu yıl yayımlayan grup, yeni albümünün turnesi kapsamında Nilüfer’de sahne aldı. Türk müzikseverlerle en son 2013 yılında buluşan Maximo Park, hareketli ve basit temalar eşliğinde enerjik, aynı zamanda fazlasıyla canlı sahne performansıyla festivalcilere unutulmaz bir konser verdi. Alanı dolduran binlerce festivalci müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Günün kapanışını ise muhteşem miks tekniği ile Barış K yaptı. Festivalin son gününde hip-hop, reggae, dub, rock, ska ve balkan ezgilerini birleştiren, gürültücü ve eğlenceli Bosna Hersekli grup Dubioza Kolektiv izleyici ile buluşacak. Nilüfer Müzik Festivali’nin ilk yılında da sahne alan sevilen grup, bu yıl Makedonya'nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev ile birlikte hayranlarının karşısına çıkacak.

2017/08/6263904.jpg
2017/08/6040015.jpg
2017/08/6658552.jpg
2017/08/4322313.jpg
2017/08/5906137.jpg
2017/08/7551151.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa'da eve kurşun yağmuru
Bursa'da eve kurşun yağmuru
Takla atan araçtan burunları kanamadan çıktılar
Takla atan araçtan burunları kanamadan çıktılar
"Bu binadan halkın iradesini yanımıza alıp çıkıyoruz"
Bursa'da bunaltan sıcaklara yağmur molası
Bursa'da bunaltan sıcaklara yağmur molası
Son Haberler
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor...
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
Alanya'da otel çatısında yangın
Alanya'da otel çatısında yangın
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Diş ağrısı geceyi seviyor
Diş ağrısı geceyi seviyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.