• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Şehir Haberleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dizi ve Fragmanlar Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:00
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 13
02:31
İstanbul - Sarıyer'de zincirleme kaza: 1'i ağır 2 yaralı
02:31
Ege Denizi'nde 4.6 büyüklüğünde deprem
02:08
TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li vekillerden protesto
01:56
Gaziantep'te maddi hasarlı zincirleme kaza sonrası kavga: 6 yaralı, 12 gözaltı
01:28
TBMM'deki bazı komisyonların tatilde ve ara vermede çalışmasını içeren kararlar Resmi Gazete'de
00:59
25 farklı kanser türünde kullanılan 5 ilaç geri ödeme kapsamına alındı
00:58
Antalya'da CHP'den 'İradeye sahip çık' mitingi
00:25
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına Burhanettin Duran atandı
00:05
FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Chelsea'nin rakibi PSG
00:00
Bakan Ersoy: Ankara, sahip olduğu zenginlikleri Türk dünyasıyla derinlemesine paylaşacak
00:00
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 13
02:31
İstanbul - Sarıyer'de zincirleme kaza: 1'i ağır 2 yaralı
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Nilüfer'de balkonlar mini bostana dönüşecek
Yaşam
Yayınlanma: 17 Mayıs 2021 - 17:54
Güncelleme: 17 Mayıs 2021 - 17:54

Nilüfer'de balkonlar mini bostana dönüşecek

Nilüfer Belediyesi, halkı balkon tarımına teşvik etmek, ata tohumunu gelecek kuşaklara aktarmak ve tarımsal üretimin önemine dikkat çekmek amacıyla geçen yıl başlattığı fide...

Yaşam
17 Mayıs 2021 - 17:54
Güncelleme: 17 Mayıs 2021 - 17:54
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Nilüfer'de balkonlar mini bostana dönüşecek
Nilüfer Belediyesi, halkı balkon tarımına teşvik etmek, ata tohumunu gelecek kuşaklara aktarmak ve tarımsal üretimin önemine dikkat çekmek amacıyla geçen yıl başlattığı fide dağıtımını, bu yıl daha da genişleterek sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde hafta sonuna kadar devam edecek kampanyada 250 bin fidenin dağıtılması hedefleniyor.

Nilüfer'de tarımsal üretimi ve çeşitliliği artırmak, köyden kente göçü engellemek için kırsaldaki çiftçilere büyük destek veren Nilüfer Belediyesi, kente "Tarım Kenti" kimliğini kazandırmak için de çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda 2020 yılını "Tarım Yılı", 2021 yılını da "Gıda Yılı" ilan ederek bu yönde projeleri tek tek hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, geçen yıl "Fide Bizden, Ürün Sizden" sloganıyla ücretsiz fide dağıtım kampanyası başlatmıştı. Nilüfer Belediyesi, kent insanını balkon tarımına teşvik etmek, ata tohumunu gelecek kuşaklara aktarmak ve tarımsal üretimde farkındalık göstermek hedefiyle bu yıl da ücretsiz fide dağıtımına başladı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde 5 gün boyunca sürecek olan fide dağıtım kampanyasında, toplam 250 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtılması hedefleniyor.

İlk günden büyük ilgi gören fide dağıtım kampanyasına katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer'de tarımsal üretimi yaygınlaştırmak ve herkesin sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak için çaba gösterdiklerini belirtti. Üreticiyi dışa bağımlı hale getiren hibrit tohum yerine, yerli tohumu ve ata tohumlarını yaşatmak, geleceğe aktarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Turgay Erdem, bu amaçla tam kapanma öncesi gerçekleştirdikleri 6. Tohum Takas Şenliği'nde 35 çeşitten oluşan toplam 15 bin paket atalık tohumu da vatandaşlara ücretsiz dağıttıklarını vurguladı. Başkan Erdem, bugün de Nilüferli çiftçilere ata tohumlarından üretilen 10 çeşit sebze fidesini vatandaşlara ücretsiz dağıtmaya başladıklarını ifade ederek, "5 gün sürecek bu çalışmada toplam 250 bin domates, biber ve patlıcan fidesini vatandaşlarımıza dağıtacağız" diye konuştu.

Nilüfer'de balkon tarımını yaygınlaştırmayı, herkesin üretmenin tadına varmasını hedeflediklerini belirten Başkan Turgay Erdem, konuşmasına şöyle devam etti:

"Toprağın uyanışına tanıklık ettiğimiz bu güzel bahar gününde sizler aldığınız fidelerle evlerinizde sebze yetiştirmenin ve dalından koparıp yemenin tadını çocuklarınıza yaşatın istiyoruz. İstiyoruz ki balkonlarınız, teraslarınız birer mini bahçeye dönüşsün; ilaçsız biberler, domatesler patlıcanlar yetişsin. Gelecek nesilleri tarımla tanıştırın ve onları üretime teşvik edin istiyoruz. En önemlisi de ata tohumlarımızın önemini ve geleceğe bırakacağımız en değerli mirasın sağlıklı gıda olduğunu çocuklarınıza öğretin istiyoruz."

Fide alan vatandaşlara fidelerinin verimli olmasını dileyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, kampanyaya emeğini katan ve fideleri yetiştiren Nilüferli çiftçilere de belge vererek teşekkür etti.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki fide dağıtımı 21 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek.
İHA
EDİTÖR
İHA Haber Editör Servisi
İHA Haber Editör Servisi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Son Haberler
İstanbul - Sarıyer'de zincirleme kaza: 1'i ağır 2 yaralı
İstanbul - Sarıyer'de zincirleme kaza: 1'i ağır 2 yaralı
Ege Denizi'nde 4.6 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi'nde 4.6 büyüklüğünde deprem
TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li vekillerden protesto
TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li vekillerden protesto
Gaziantep'te maddi hasarlı zincirleme kaza sonrası kavga: 6 yaralı, 12 gözaltı
Gaziantep'te maddi hasarlı zincirleme kaza sonrası kavga: 6 yaralı,...
TBMM'deki bazı komisyonların tatilde ve ara vermede çalışmasını içeren kararlar Resmi Gazete'de
TBMM'deki bazı komisyonların tatilde ve ara vermede çalışmasını...

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Şehir Haberleri
Dünya
Ekonomi
Magazin
Dizi ve Fragmanlar
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Bursa Haberleri
  • Dizi ve Fragmanlar
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Şehir Haberleri
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Haber16.com "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2017-2024 Haber16.com Tüm Hakları Saklıdır.