• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. NATO Dışişleri Bakanlarından ortak açıklama
Siyaset
Yayınlanma: 23 Mart 2021 - 20:35
Güncelleme: 23 Mart 2021 - 20:35

NATO Dışişleri Bakanlarından ortak açıklama

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'ndaki ilk günün ardından yayınlanan ortak açıklamada, "Rusya'nın agresif eylemleri Avrupa-Atlantik güvenliğine tehdit oluşturuyor....

Siyaset
23 Mart 2021 - 20:35
Güncelleme: 23 Mart 2021 - 20:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
NATO Dışişleri Bakanlarından ortak açıklama
NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'ndaki ilk günün ardından yayınlanan ortak açıklamada, "Rusya'nın agresif eylemleri Avrupa-Atlantik güvenliğine tehdit oluşturuyor. Terörizmin tüm biçimleri ve tezahürleriyle hepimiz için kalıcı bir tehdit olmaya devam ediyor" denildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ilk günü sona erdi. Covid-19 salgını nedeni ile bir yıldan fazla bir sürenin ardından ilk kez yüz yüze gerçekleştirilen toplantının ilk günü sonrası ortak yazılı açıklama yapıldı. Tarafların Avrupa ile Kuzey Amerika arasındaki kalıcı transatlantik bağı NATO'nun merkez kabul edilerek teyit etmek için bir araya geldiği ifade edilen açıklamada, "NATO, toplu savunmamızın temelidir. Birlikte Washington Antlaşması'na olan ciddi bağlılığımızı yeniden teyit ederiz, buna bir müttefike yapılan saldırının, Madde 5'te belirtildiği gibi hepimize yönelik bir saldırı olarak kabul edilmesi de dahildir" denildi.



"Tarihteki en güçlü ittifak"

NATO'nun 1 milyar insanın özgürlüğünü, müttefiklerin topraklarının bütünlüğünü ve değerlerini korunmasını garanti eden tarihteki en güçlü ittifak olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "NATO savunma amaçlı bir İttifaktır ve hiçbir ülke için tehdit oluşturmaz" ifadelerini yer verildi.

Daha tehlikeli ve öngörülemeyen bir güvenlik ortamına yanıt olarak, NATO'nun caydırıcılık ve savunma yeteneklerini, duruşunu ve direncini geliştirdiği kaydedilen açıklamada, bunun art arda 7 yıldır artan savunma harcamaları, daha yetenekli ve hazır kuvvetler, görevlerde ve operasyonlarda önemli konuşlandırmalar ile önemli ölçüde güçlendirildiği ifade edildi. Açıklamada, "Daha adil transatlantik yük paylaşımı konusunda iyi ilerleme kaydediyoruz. Avrupa ve Kuzey Amerika'daki tüm müttefiklerin bölünmez güvenliğimize katkıda bulunan çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Daha fazlasını yapmalıyız ve yapacağız" denildi.



"Rusya'nın agresif eylemleri Avrupa-Atlantik güvenliğine tehdit oluşturuyor"

"Yükselen tehditler ve sistemik rekabetle karşı karşıyayız" denilen açıklamada, "Rusya'nın agresif eylemleri Avrupa-Atlantik güvenliğine tehdit oluşturuyor. Terörizmin tüm biçimleri ve tezahürleriyle hepimiz için kalıcı bir tehdit olmaya devam ediyor. İddialı ve otoriter yetkiler ve devlet dışı aktörler, hibrit ve siber tehditler, yeni teknolojilerin kötü niyetli kullanımı ve diğer asimetrik tehditler dahil olmak üzere, kurallara dayalı uluslararası düzene meydan okuyor. Covid-19 salgını, sürekli gelişen zorluklarla karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha gösteriyor. Bu kriz boyunca savunma ve operasyonel etkinliğimizi sağlamaya devam edeceğiz" ifadelerini yer verildi.



"Güvenliğimizi, refahımızı garanti altına almak için birlikte durmaya ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz"

Açıklamada, "Transatlantik ortaklık, kolektif savunmamızın temel taşı, siyasi bütünlüğümüzün merkezinde ve kurallara dayalı uluslararası düzenin önemli bir ayağı olmaya devam ediyor. Yaklaşan NATO Zirvesi, transatlantik ilişkilerde yeni bir sayfa açacak ve İttifakımızın 2030 ve sonrasına kadarki geleceğinin yönünü belirleyecektir" denildi.

Aralık 2019 Londra Zirvesi kararlarına göre, NATO'nun istişare dahil siyasi boyutunu daha da güçlendirileceği ve NATO'nun Stratejik Kavramının güncellenmesi tavsiyesi de dahil olmak üzere düşünme sürecinin memnuniyetle karşılandığı ifade edildi. Açıklamada, "Hedeflerimizi paylaşan diğer uluslar ve uluslararası örgütlerle daha yakın bağlantı kurarak NATO'nun direncini, askeri gücünü ve küresel görünümünü daha da güçlendireceğiz. Güvenliğimizi, refahımızı garanti altına almak için birlikte durmaya ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz" denildi.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahçeli’den ‘siyasette arınma’ açıklaması
Bahçeli’den ‘siyasette arınma’ açıklaması
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Son Haberler
Tarihi sigara yasakları yolda!
Tarihi sigara yasakları yolda!
Zehirlenmeler arttı uzmanlardan uyarı geldi! Karaciğer ve böbrekleri bitiriyor
Zehirlenmeler arttı uzmanlardan uyarı geldi! Karaciğer ve böbrekleri...
Sadece bir kez kullanmak yetiyor! Elektronik sigaralar hakkında korkutan araştırma
Sadece bir kez kullanmak yetiyor! Elektronik sigaralar hakkında korkutan...
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden ifade verecek
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden...
Bursa’daki bu projeye belediye meclisinde şok!
Bursa’daki bu projeye belediye meclisinde şok!
Yenisehir-Bilecik yolunda beton mikseri devrildi, araç kuyrukları oluştu - Bursa Haberleri
Yenisehir-Bilecik yolunda beton mikseri devrildi, araç kuyrukları oluştu - Bursa Haberleri

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.