"Devletin kontrol mekanizmalarında olalım" sözleriyle sosyal medyanın gündemine oturan Fatih Nurullah takma adlı sözde tarikat lideri Eyüp Fatih Şağban (58), bir müridinin 12 yaşındaki kızını istismar ettiği iddiasıyla tutuklandı.
Kamuoyunda 'Uşşaki Tarikatı Lideri' olarak gündeme gelen Eyüp Fatih Şağban'ın "Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de... Vakti gelir. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor" sözleri sosyal medyaya yansımış ve büyük tepki çekmişti. Şağban, bu kez 'çocuk istismarı' ile gündeme geldi.
BABA, DİĞER MÜRİTLERİN SALDIRISINA UĞRADI
Hürriyet'te yer alan habere göre; Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki soruşturma dosyasına göre, faaliyetlerini İstanbul merkezli olarak yürüten Şağban'ın Akyazı'da da misafirlerini ve müritlerini kabul ettiği yazlık bir dergâhı vardı. Şağban, burada mürit olan anne ve babasıyla birlikte kalan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu birden fazla kere taciz etti. Çocuğun babası şikâyetçi oldu ve jandarmayla birlikte dergaha gitti. Diğer müritlerin saldırısına uğrayan babayı jandarma ekipleri linçten güçlükle kurtardı. Jandarma Şağban'ı gözaltına aldı. Fatih Nurullah takma adlı sözde tarikat lideri Eyüp Fatih Şağban Sakarya'daki yazlık dergâhında yurtdışından gelen misafirlerini de ağırlıyordu.
HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Haberler
Yayınlanma: 03 Eylül 2020 - 09:10
Müridin çocuğuna istismardan tutuklanan sözde tarikat lideri "Devlete sızalım" demiş
12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan sözde tarikat lideri Eyüp Fatih Şağban'ın daha önceki bir konuşmasında "Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor" dediği ortaya çıktı.
Haberler
03 Eylül 2020 - 09:10
İlginizi Çekebilir





