• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:54
Yanan evini izlerken fenalaşıp, hastanede hayatını kaybetti
00:36
Maltepe'de çöken binadaki arama çalışmalarında enkazdan 1 kişi çıkarıldı Haber eklendi
00:30
Kayseri'de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı
00:09
Beyoğlu'nda camide döviz hırsızlığı kamerada: Şüpheli 620 dakikalık kayıt incelenerek yakalandı
00:09
Aydın merkezli uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
00:09
Aydın'da motosiklet su kanalına devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
00:06
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Fon' tartışması
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Muğla'da Üniversite-Sanayici işbirliği güçleniyor
Eğitim
Yayınlanma: 21 Ekim 2021 - 17:22
Güncelleme: 21 Ekim 2021 - 17:28

Muğla'da Üniversite-Sanayici işbirliği güçleniyor

Muğla'da Üniversite-Sanayici işbirliği güçleniyor, başlıklı haberin detayında; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü tarafından Üniversite-Sanayici işbirliği protokolleri devam ediyor. Her hafta bir sanayi iş kolu ile protokol imzalayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi devlet üniversiteleri içinde en fazla 'Marka Ders' protokolü imzalayan Üniversite oldu.

Eğitim
21 Ekim 2021 - 17:22
Güncelleme: 21 Ekim 2021 - 17:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muğla'da Üniversite-Sanayici işbirliği güçleniyor
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile son olarak 5 sanayici ile Üniversite sanayi işbirliği çerçeve protokolü imzaladı. Enerji, mermer, yazılım, kalsit ve çocuk oyun parkları alanında faaliyet gösteren sanayiciler ile sanayi işbirliği çerçeve protokolü imzalandı. Üniversite sanayici işbirliği protokolünün temel amacının üniversitedeki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve bölgedeki firmaları AR-FE İnovasyon çalışmalarına yönlendirerek, üniversitedeki akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı sürdürülebilir işbirliğinin sağlanması amaçlanıyor.

“Muğla’nın marka şehir olmasını hedefliyoruz”

Öğrenciler ile sanayicileri bir araya getirerek bir sinerji oluşturmak istediklerini belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Biz göreve geldikten sonra ortaya koyduğumuz hedef AR-GE üniversitesi olmaktı. 200’ü aşkın üniversite olan bir ülkede 11 üniversite AR-GE üniversitesi ve bunların arasına girmek oldukça ciddi bir iddia. Çalışmalarımız bu hızda giderse eğer en kısa sürede biz de bu üniversiteler içinde yer alabiliriz. Son yıllarda artan Üniversite sayıları ve dünyadaki değişimler ile beraber rekabet ortamı da art. Sayın Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi üniversitelerin bölgeye, bulunduğu şehri temsil etmesi lazım üniversitelerin. Biz AR-GE üniversite olma hedefimizi sürdürürken, diğer taraftan öğrencilerimizi yetiştirirken, kendimize yeni bir hedef belirledik. Yaptığımız AR-GE’yi onlarla beraber yapmayı, girişimci ve özgüveni yüksek öğrenciler yetiştirmeyi hedef olarak ortaya koyduk. Geçtiğimiz yıllarda öğrenciler derse girip çıkıyor ve mezun olup gidiyordu. Artık bunun böyle olmaması konusunda ilk farkındalığa sahip Üniversitelerden birisi biziz. Bu süreçte biz girişimci öğrenciler yetiştirmek istiyoruz ve bunun için de farklı bir şeyler yapmamız lazımdı. Öğrencilerimize proje yapmayı, proje yazmayı öğrettik. TÜBİTAK’ın öğrenci projelerinde, hem de sanayi projelerinde iyi durumdayız. Öğrencilerimiz ile siz sanayicilerimizi bir araya getirerek bir sinerji oluşturmak ve bunu çok daha ileri taşımak istiyoruz. Bunun için bir köprü gerekiyordu. Bunun için İnova Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisini kurduk. Bu sanayicilerimiz ile öğrencilerimiz arasındaki köprü oldu. Bu köprüler arttıkça, Muğla ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin bir marka olmasını hedefliyoruz. Deniz, kum ve güneşi ile anılan Muğla’nın artık teknolojinin merkezi olarak da anılmasını hedefliyoruz” dedi.

Sanayiciler ile protokol Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Aktürk, enerji alanında ADM Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Ahmet Bayıroğlu, mermer sektöründe Mustafa Ercan, yazılım sektöründe Hayri Yılmaz, kalsit iş kolunda Merve Bayır, su kaydırakları ve oyun parkları iş kolunda ise İbrahim Güngör ile işbirliği çerçeve protokolü imzalandı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Muğla’da Üniversite-Sanayici işbirliği güçleniyor" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "21.10.2021" tarihinde "EĞİTİM" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EĞİTİM" haberleri kategorisinde yer alan Muğla’da Üniversite-Sanayici işbirliği güçleniyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Tekin: Çocuklarımızı şiddetten korumanın en sağlam yolu sanattır
Bakan Tekin: Çocuklarımızı şiddetten korumanın en sağlam yolu sanattır
Eğitim Gücü Sen'den açıklama
Eğitim Gücü Sen'den açıklama
Veri Analizi Okulu, Dijital Üniversite Platformu'na dönüşüyor
Veri Analizi Okulu, Dijital Üniversite Platformu'na dönüşüyor
TÖDER Başkan Yardımcısı Kalko: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni sürekli geliştirmeliyiz
TÖDER Başkan Yardımcısı Kalko: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni sürekli geliştirmeliyiz
Son Haberler
Başkan Erkan Aydın Mahallelerin Sesine Kulak Veriyor
Başkan Erkan Aydın Mahallelerin Sesine Kulak Veriyor
Osmangazi Belediyesi Gençlere Kucak Açtı
Osmangazi Belediyesi Gençlere Kucak Açtı
'Bursa'nın Afet Anayasası' 13 Ekim'de açıklanacak
'Bursa'nın Afet Anayasası' 13 Ekim'de açıklanacak
Yıldırım özgüven inşa ediyor
Yıldırım özgüven inşa ediyor
Büyükşehir, Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yollarını yeniledi
Büyükşehir, Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yollarını yeniledi
Diyarbakır'da 650 çiftçiye 4 milyon lira değerinde 210 ton mercimek tohumu desteği
Diyarbakır'da 650 çiftçiye 4 milyon lira değerinde 210 ton mercimek tohumu desteği

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.