• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
05:44
Aydın'da kaza bölgesine giren otomobil, ikinci kazaya neden oldu: 1'i ağır 12 yaralı
03:09
Aydın'da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi
02:03
Mardin'de hafif ticari araç TIR'a çarptı: 6 yaralı
02:03
Şişli'de eğlence mekanlarına denetim
00:36
Bursa'da motosiklet ile sepetli vinç çarpıştı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
00:21
33'üncü Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. MSB: Silahların teslimi için bölge ülkelerle ortak mekanizma kurulacak
Haberler
Yayınlanma: 15 Mayıs 2025 - 13:51

MSB: Silahların teslimi için bölge ülkelerle ortak mekanizma kurulacak

Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)-MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, bölücü terör örgütünün fesih sürecine ilişkin, "Silahların teslimi konusunda, devletimizin ilgili birimleri tarafından bölge ülkelerinin muhataplarıyla koordineli olarak bir mekanizma kurulacaktır" açıklaması yaptı

Haberler
15 Mayıs 2025 - 13:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MSB: Silahların teslimi için bölge ülkelerle ortak mekanizma kurulacak
MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, bölücü terör örgütünün fesih sürecine ilişkin, "Silahların teslimi konusunda, devletimizin ilgili birimleri tarafından bölge ülkelerinin muhataplarıyla koordineli olarak bir mekanizma kurulacaktır" açıklaması yaptı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada yapılan faaliyetlere ilişkin bakanlıkta bilgilendirme toplantısı düzenledi. Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) operasyon ve arama tarama faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, "Son bir haftada; Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı terörist teslim olmuş, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde tespit edilen teröristlere ait mağaralarda çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Bu vesileyle, 14 Mayıs'ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Mesut Karadağ'a bir kez daha Allah'tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz" dedi.

'2 BİN 527 KİŞİ HUDUDU GEÇEMEDEN ENGELLENDİ'

Hudut güvenliği faaliyetlerine değinen Tuğamiral Zeki Aktürk, "7'si terör örgütü mensubu olmak üzere 192 kişi yakalanmış, 2 bin 527 kişi engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak itibarıyla sınırlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 2 bin 33, engellenen kişi sayısı da 32 bin 184 olmuştur. Ayrıca bu hafta içerisinde Van hudut hattında yapılan arama tarama faaliyetinde 22 kilogramdan fazla uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Suriye harekat alanlarında 8 Ocak'tan bu yana sürdürülen tünel imha faaliyetleri kapsamında, bugüne kadar Tel Rıfat bölgesinde yaklaşık 99, Menbiç bölgesinde ise 112 kilometre uzunluğundaki tüneller imha edilmiştir" diye konuştu.

'HER TÜRLÜ DURUMA HAZIRLIKLIYIZ'

Aktürk, bölücü terör örgütünün fesih ve silah bırakma kararına ilişkin, "Alınan kararın vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi gerektiğini, sahada atılacak somut adımların yakından takip edileceğini, sürecin sabote edilmesine, bu süreçte yaşanabilecek sözlü ve eylemsel provokasyonlar dahil her türlü duruma karşı dikkatli ve hazırlıklı olunduğunu vurguluyoruz. Terörle mücadelede elde edilen başarıda ve terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda ülkemizin terörsüz bir geleceğe yürümesinde şüphesiz en büyük pay; vatan, millet ve bayrak uğruna canları pahasına mücadele eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz ile onların fedakar ve cefakar ailelerine aittir. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyor, kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ismi her ne olursa olsun ülkemize, milletimize, bölgemizin istikrarına ve insanlığa tehdit oluşturan terör örgütleri var olduğu müddetçe mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürecektir. Bu kapsamda; bölücü terör örgütü PKK tarafından kullanılan bölgelerde arazi arama tarama, mağara, sığınak, barınak ile mayın ve el yapımı patlayıcı tespit ve imha çalışmalarına bölgenin temizlendiğinden ve ülkemize bir daha tehdit oluşturmayacağından emin olunana kadar kararlılıkla devam edilecektir" dedi.

'TGC ANADOLU, BANDIRMA VAPURUNUN ROTASINI İZLEYECEK'

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerini anlatan Aktürk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca 19 gemi ile 19 liman ziyareti gerçekleştirileceğini ve gemilerin halkın ziyaretine açılacağını duyurdu. Aktürk, "Düzce, Bingöl ve Diyarbakır'da muharip uçak geçişi, Muğla'da muharip uçak geçişi ve paraşüt atlayışı, Samsun'da Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK tarafından gösteri uçuşları icra edilecektir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ayrıca TCG Anadolu amfibi gemimiz; Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu öğrencilerimiz ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın belirleyeceği 81 ilden 81 gencimizin katılımıyla 17 Mayıs'ta İstanbul'dan hareket edecek ve Bandırma vapurunun rotasını izleyerek 19 Mayıs'ta Samsun'da olacaktır" diye konuştu.

'PROVOKASYONLARA DİKKATLİ OLUNMASI GEREK'

Aktürk'ün sunumu sonrası bakanlık kaynakları, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bölücü terör örgütü PKK'nın fesih ve silah bırakma kararı aldığını anımsatan kaynaklar, "Süreç devletimizin ilgili kurumları ile koordineli olarak büyük bir hassasiyet ve titizlikle sürdürülecek, alınan kararın sahadaki somut adımları yakından takip edilecek. Silahların teslimi konusunda, devletimizin ilgili birimleri tarafından bölge ülkelerinin muhataplarıyla koordineli olarak bir mekanizma kurulacaktır. Bölücü terör örgütü PKK'nın aldığı bu kararı desteklemeyen gerek terör örgütünü kullanan ülkeler gerekse bölücü terör örgütü içindekiler tarafından yapılacak provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtmekte yarar görüyoruz" açıklamasında bulundu.

'ÖZÜR DİLERİZ'

Bakanlık kaynakları, bir Türk generalin NATO'da iş birliği ile güvenlik direktörü görevine seçilmesine ilişkin, "Geçtiğimiz hafta icra ettiğimiz haftalık basın bilgilendirme toplantısında NATO'da iş birliği ile güvenlik direktörü görevine seçilen generalimizle ilgili, 'Uzun yıllardır, ilk defa' yerine sehven 'İlk defa' ifadesi kullanılmıştır. Yapılan bu maddi hata sebebiyle kamuoyundan ve geçmişte direktörlük görevini icra eden komutanlarımızdan özür dileriz" dedi.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aydın'da kaza bölgesine giren otomobil, ikinci kazaya neden oldu: 1'i ağır 12 yaralı
Aydın'da kaza bölgesine giren otomobil, ikinci kazaya neden oldu: 1'i ağır 12 yaralı
Aydın'da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi
Aydın'da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi
Mardin'de hafif ticari araç TIR'a çarptı: 6 yaralı
Mardin'de hafif ticari araç TIR'a çarptı: 6 yaralı
Şişli'de eğlence mekanlarına denetim
Şişli'de eğlence mekanlarına denetim
Son Haberler
Aydın'da kaza bölgesine giren otomobil, ikinci kazaya neden oldu: 1'i ağır 12 yaralı
Aydın'da kaza bölgesine giren otomobil, ikinci kazaya neden oldu:...
Aydın'da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi
Aydın'da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi
Mardin'de hafif ticari araç TIR'a çarptı: 6 yaralı
Mardin'de hafif ticari araç TIR'a çarptı: 6 yaralı
Şişli'de eğlence mekanlarına denetim
Şişli'de eğlence mekanlarına denetim
Bursa'da motosiklet ile sepetli vinç çarpıştı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Bursa'da motosiklet ile sepetli vinç çarpıştı: 1 ölü, 1 ağır...
İstanbul - Yönetmen senarist Ali Özgentürk hayatını kaybetti
İstanbul - Yönetmen senarist Ali Özgentürk hayatını kaybetti

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.