• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:30
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı
02:24
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
02:10
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı
01:26
Corendon Alanyaspor - Beşiktaş maçının ardından
00:46
Ankara'da ağaçlık alanda yangın
00:42
Bursa-Balıkesir yolunda 5 araçlı zincirleme kaza: 1 yaralı
00:30
Diyarbakır'da plazada yangın; ekiplerin müdahalesi sürüyor
00:30
Manisa'da berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü
00:18
Nikahtan sonra tribünde takımlarını destekleyen çift, maç sonunda sahada çiftetelli oynadı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. MSB kaynakları: " Bu gençler söyledikleri sözlerden değil, önceden planlı, toplu ve organize bir disiplinsizlik yaptıkları, mutlak itaati bozdukları ve TSK'nın itibarını zedeledikleri için cezalandırıldılar"
Haberler
Yayınlanma: 06 Şubat 2025 - 12:16
Güncelleme: 06 Şubat 2025 - 12:56

MSB kaynakları: " Bu gençler söyledikleri sözlerden değil, önceden planlı, toplu ve organize bir disiplinsizlik yaptıkları, mutlak itaati bozdukları ve TSK'nın itibarını zedeledikleri için cezalandırıldılar"

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, kılıçlı yemin törenine ilişkin, "Bu gençler söyledikleri sözlerden değil, önceden planlı, toplu ve organize bir disiplinsizlik yaptıkları, mutlak itaati bozdukları ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarını zedeledikleri için cezalandırıldılar" dedi.

Haberler
06 Şubat 2025 - 12:16
Güncelleme: 06 Şubat 2025 - 12:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, kılıçlı yemin törenine ilişkin, "Bu gençler söyledikleri sözlerden değil, önceden planlı, toplu ve organize bir disiplinsizlik yaptıkları, mutlak itaati bozdukları ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarını zedeledikleri için cezalandırıldılar" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayırma cezası alan bazı teğmenlerle ilgili sorular üzerine şunları söyledi:

"Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrası başlatılan idari ve disiplin soruşturmaları ile Yüksek Disiplin Kurulu süreci büyük bir hassasiyetle yürütülmüştür. Daha önce de vurguladığımız gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'nde müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakmakta ve işlemleri de ilgili hukuki mevzuat çerçevesinde yerine getirmektedir. Üstüne basarak bir kez daha vurgulamakta fayda var. Alınan kararın okunan metinle ve içerikle hiçbir ilgisi yoktur. Bu olay toplumda gerçekler üzerinden değil, bağlamından koparılarak algılar üzerinden tartışılmakta. Bu gençler söyledikleri sözlerden değil, önceden planlı, toplu ve organize bir disiplinsizlik yaptıkları, mutlak itaati bozdukları ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarını zedeledikleri için cezalandırıldılar. Teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' dedikleri için cezalandırıldıkları söylemi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne atılabilecek en büyük iftiralardan biridir, hakarettir. Üstün disiplin anlayışı ile tüm dünyada temayüz eden ordumuzun başarı çıtasını gün geçtikte daha üst noktalara taşıdığı bir dönemde yıpratılmaması konusunda herkesin daha duyarlı ve dikkatli olması gerekmektedir."

Türkiye'nin Suriye'de iki yeni askeri üs kuracağı iddiaları

Bakanlık kaynakları, Türkiye'nin Suriye'ye iki yeni askeri üs kuracağına dair iddiaları hakkında ise şunları söyledi:

"Türkiye olarak önceliğimiz, Suriye'nin toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesi, Suriye'de istikrarın sağlanması ve terörist unsurların, özellikle PYD/YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki faaliyetlerinin engellenmesidir. Yeni Suriye hükümetinin Suriye'nin tamamını kapsayacak şekilde istikrarı sağlama ve normalleşme çabalarını destekliyoruz. Bakanlığımızın fonksiyon alanına giren konularda kendilerine elimizden gelen her türlü desteği sunmaya hazır olduğumuzu bildirdik. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Bakanlığımızdan görevlendirilen bir heyet marifetiyle ilk temas toplantısı gerçekleştirilmiştir. Her iki taraf da Suriye'nin toprak bütünlüğü, istikrarı ve terör tehdidinden temizlenmesi üzerinde görüş birliğindedir. Basında çıkan bu tür haberlere ihtiyatlı yaklaşmak ve içeriğini iyi okuyup anlamak gerekir. Bu tür konuları konuşmak için şu an çok erken. Yeni Suriye hükümetinin talepleri doğrultusunda Suriye Ordusu'nun kapasitesinin geliştirilmesi maksadıyla müşterek bir yol haritası oluşturularak, somut adımlar atılmasına yönelik çalışılacaktır."

İspanyol basınındaki Eurofighter iddiaları

Bakanlık kaynakları, İspanyol basınında çıkan alınacak 40 adet Eurofighter uçağının ilk 20 tanesinin ikinci el, diğer 20 tanesinin de yeni olacağına dair haberler üzerine şu bilgileri paylaştı:

"Hava Kuvvetlerimizin harekât ihtiyacının karşılanmasına yönelik 40 adet Eurofighter Typhoon uçağının tedarik edilmesi çalışmalarına devam edilmektedir. Biz değişik konfügrasyon 40 uçaklık alımı gerçekleştirmek istiyoruz. Bu kombinasyonlar değişebilir, şu anda kesin bir şey yok. Görüşmeler sonucunda hazırlanan İhtiyaç Tanımı Dokümanı Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve ilgili firmaya gönderildiğini açıklamıştık. Onlardan gelecek fiyat teklifini bekliyoruz. Bizim talebimiz, alınacak ilk uçakların yeni üretim olmasıdır. Ama bunun nasıl olacağı bize gelecek teklifle belirlenecek."

Türkiye'ye ait bir korvetin Ege'de kablo döşeme çalışmalarına müdahale ettiği iddiaları

Bakanlık kaynakları, Türkiye'ye ait bir korvetin Girit Adası'nın 7 mil kuzeyinde deniz altına kablo döşeme çalışmalarına müdahale ettiğine yönelik basında çıkan haberlere ilişkin de, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin hak ve menfaatlerini ihlal etmeye yönelik hiçbir girişime izin vermeyeceğini bugüne dek defalarca ortaya koymuştur. Hak ve menfaatlerimizin bulunduğu alanlarda Yunanistan'ın oldu bitti şeklinde icra etmeye çalıştığı faaliyetlere geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de gerekli müdahaleyi yaparız. Bu kapsamda bu tür çalışmalar icra eden Yunanistan'a ait gemiler telsizle ikaz edilmektedir. Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki anlaşmazlıklarda barışçıl çözümü hedefleyen yapıcı bir yaklaşımın benimsenmesi herkesin faydasına olacaktır" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı
4 isimde 1818 tapu işlemi
4 isimde 1818 tapu işlemi
‘Cuma öğleden sonra’ tuzağı…
‘Cuma öğleden sonra’ tuzağı…
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Son Haberler
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi...
4 isimde 1818 tapu işlemi
4 isimde 1818 tapu işlemi
‘Cuma öğleden sonra’ tuzağı…
‘Cuma öğleden sonra’ tuzağı…
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Nafakada sistem değişiyor!
Nafakada sistem değişiyor!
MSB: Teğmenler, TSK'nın itibarını zedeledikleri için cezalandırıldı
MSB: Teğmenler, TSK'nın itibarını zedeledikleri için cezalandırıldı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.