• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:08
AKINCI TİHA, BOZOK Lazer Güdümlü Mühimmat atış testini başarıyla tamamladı
00:03
Motosikletle hafif ticari aracın çarpıştığı kaza kamerada: 1 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Modern pentatlonda 2024 Paris çalışmaları başladı
Spor
Yayınlanma: 04 Ocak 2023 - 11:18

Modern pentatlonda 2024 Paris çalışmaları başladı

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Veli Ozan Çakır: "Hedefimiz 2024 Paris'e 2 kadın, 2 erkek sporcumuzla katılmak" - "Amacımız Tokyo’da gelen 5'incilik çıtasını Paris’te yukarıya taşımak ve madalya ile taçlandırmak" - "(Engel parkuru) Yeni disiplinin gerekliliklerine yönelik analizleri de en kısa süre içinde ortaya koyup antrenman programlarını yeniden yazacağız"

Spor
04 Ocak 2023 - 11:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MUSA SAMUR - Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Veli Ozan Çakır, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’ndaki hedeflerine yönelik hazırladıkları programı uygulamaya koymaya başladıklarını söyledi.

Veli Ozan Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpik sporcuları 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na hazırlamak için bütün güçleriyle çalıştıklarını, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hazırlık kamplarını yoğunlaştırdıklarını ifade etti.

Paris 2024’e katılma umudu olan sporcular için yurt içi ve yurt dışı yoğunluklu kamp programı yürüttüklerini dile getiren Çakır, "Sporcularımızın eskrimdeki potansiyelini güçlendirmek ve modern pentatlonun diğer branşlarındaki yeteneklerini bilimsel metodolojilerden faydalanarak teknik düzeyde yukarıya taşımak istiyoruz." dedi.

Paris 2024’e aday olimpiyat 5'incisi ve dünya 3'üncüsü İlke Özyüksel’i eksiklerini gidermesi ve yeni formata uygun bir disiplin kazanmasına yönelik olarak Macaristan’a hazırlık kampına gönderdiklerini aktaran Çakır, "İlke, önümüzdeki yılın haziran ayına kadar sürecek Macaristan kampında antrenmanlarını akademik ve bilimsel düzlemde sürdürecek. Milli Olimpiyat Komitesi’nin de desteklediği eskrim odaklı kampta yüzme tekniklerinin geliştirilmesini de kapsayan bir antrenman programı uygulanacak." diye konuştu.


- Olimpiyat madalyası "ulaşılabilir" seviyede


Veli Ozan Çakır, 2023 yılında yapılacak yarışmalarda elde edilecek sıralamaların olimpiyatlara kota puanı vereceğini belirterek, "Hedefimiz 2024 Paris'e 2 kadın, 2 erkek sporcumuzla katılmak." dedi.

Hazırlık kamplarını kota puanı verecek yarışmaların yanı sıra Polonya’nın Krakow kentinde yapılacak Avrupa Modern Pentatlon Oyunları'nda kota almak için planladıklarını vurgulayan Çakır, "Büyükler kategorisindeki tüm sporcularımızla katılmayı planladığımız bu yarışmada ilk 8 ülke arasına girmemiz halinde bir kadın ve bir erkek sporcumuz doğrudan kota hakkı kazanacak ve biz de Paris 2024 hazırlıklarına erken başlamış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Federasyon olarak tüm kota planlarını 2023 Modern Pentatlon Oyunları için kurguladıklarını anlatan Çakır, şöyle devam etti:

"2023 yılında en az bir kadın bir erkek olmak üzere Paris 2024 kotasını garantileyeceğimize inanıyorum. Amacımız Tokyo’da gelen 5'incilik çıtasını Paris’te yukarıya taşımak ve madalya ile taçlandırmak. Sporcularımızın son yıllarda katettikleri mesafe ve elde ettikleri deneyim, modern pentatlonda olimpiyat madalyasının Türkiye açısından artık ulaşılabilir bir seviyede olduğunu nesnel olarak göstermektedir."


- Planlar "engel parkuruna" yönelik


Dünya Kupası öncesinde Erzurum’da kamp yapacaklarını ifade eden Çakır, "Burada sporcularımızın hem fiziksel dayanıklılığını esas alan bir çalışma yürütülecek hem de branş özelinde partner sporcular eşliğinde yapılacak antrenmanlara odaklanmış olacağız." dedi.

Modern pentatlondaki alt yaş kategorilerindeki tüm planlamaların yeni engel parkuru etrafında şekillendiğini dile getiren Çakır, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni disiplinin gerekliliklerine yönelik analizleri de en kısa süre içinde ortaya koyup, sporcuların antrenman programlarını yeniden yazacağız. Yeni disiplinin esaslarını dikkate alan bir fiziksel yeterlilik ve gelişim yaklaşımını, sporcularımızdan antrenörlerimize kadar modern pentatlona temas eden tüm unsurlarımızda uygulayacağız."


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Filenin Sultanları, Belçika'yı 3-0 mağlup etti
Filenin Sultanları, Belçika'yı 3-0 mağlup etti
Boluspor'da Erdal Bayrak ikinci kez başkan seçildi
Boluspor'da Erdal Bayrak ikinci kez başkan seçildi
Psikososyal Destek Projesi, ilk kez ve aynı anda Türk Dünyası'nda ele alındı
Psikososyal Destek Projesi, ilk kez ve aynı anda Türk Dünyası'nda ele alındı
Bodrum FK'da Ali Habeşoğlu'nu Trabzonspor da istiyor
Bodrum FK'da Ali Habeşoğlu'nu Trabzonspor da istiyor
Son Haberler
AKINCI TİHA, BOZOK Lazer Güdümlü Mühimmat atış testini başarıyla tamamladı
AKINCI TİHA, BOZOK Lazer Güdümlü Mühimmat atış testini başarıyla...
Motosikletle hafif ticari aracın çarpıştığı kaza kamerada: 1 yaralı
Motosikletle hafif ticari aracın çarpıştığı kaza kamerada: 1 yaralı
Seyir halindeyken kalp krizi geçirip park halindeki araçlara çarpan sürücü hastanede öldü
Seyir halindeyken kalp krizi geçirip park halindeki araçlara çarpan...
Konya semalarında 'Ay yıldız' şölen
Konya semalarında 'Ay yıldız' şölen
Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından kabul edildi
Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından kabul...
Yerli şirket, Almanya'daki okulların 'temiz hava' kaynağı oldu
Yerli şirket, Almanya'daki okulların 'temiz hava' kaynağı oldu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.