• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:37
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Model uydu birincisi B-Dispate, yeni hedeflerin peşinde
Teknoloji
Yayınlanma: 12 Mayıs 2022 - 13:47
Güncelleme: 12 Mayıs 2022 - 13:49

Model uydu birincisi B-Dispate, yeni hedeflerin peşinde

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi B-Dispate Takımı geçen yıl Türksat Model Uydu Yarışması'nda tam puan alarak birincilik elde etti. Ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan takım, 2022 yılındaki çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Teknoloji
12 Mayıs 2022 - 13:47
Güncelleme: 12 Mayıs 2022 - 13:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi B-Dispate Takımı geçen yıl Türksat Model Uydu Yarışması'nda tam puan alarak birincilik elde etti. Ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan takım, 2022 yılındaki çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.
İsmini 'Kara Elmas Uzay ve Havacılık Takımı' olan Black Diamond Space & Aerospace Team'in baş harflerinden alan takım, NASA sponsorluğunda Amerika'da düzenlenen CanSat Competetion, Teknofest sponsorluğunda Türkiye'de düzenlenen TÜRKSAT Model Uydu ve TUBİTAK İnsansız Hava Aracı(İHA) yarışmalarında üniversiteyi ve ülkeyi hem ulusal hem de uluslararası platformlarda temsil etmeyi hedefliyor.
B-Dispate, 2018 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Makine Mühendisliği, Elektrik - Elektronik mühendisliği ve Bilgisayar mühendisliği öğrencileri tarafından kurulan bir proje ekibinin takım kaptanlığını Berkay Akdemir, Model Uydu ekip liderliğini Recep Arslan, takım danışmanlığını Doç. Dr. Serdar Yılmaz yapıyor.

"Amacımız Türk Mühendisliği'ne katkı sağlamak"
Takım Kaptanı Berkay Akdemir, gelişen teknolojide uzay havacılık sektörünün önem kazandığına dikkat çekti. Akdemir, "Zonguldak'ın manevi mirası olan kömürü ve üniversitemizin eski ismi olan Karaelmas'ı yaşatmak amacıyla takımımızın ismini koyduk. Takımımız 2018 yılında kuruldu. 2018 yılından bu yana başta model uydu yarışmaları olmak üzere insansız hava aracı yarışmaları, roket yarışmaları üzerine çalışmalar yapmaktayız. Bu tarz yarışmalara katılıyoruz. Geçen yıl Teknofest 2021'de model uydu yarışmasında Türkiye 1.'si olduk. Bu sene de yine çalışmalarımız ekibimizle birlikte devam ediyor. İlerleyen zamanlarda da öncelikli amacımız olmak üzere kendimizi geliştirmek için Türk Mühendisliğine, Türkiye'ye katkıda bulunabilmek için savunma sanayinde en azından bizim de parmağımız olsun. Bizim de bir katkımız olabilsin diye amaçlıyoruz. Katıldığımız yarışmalar model uydu yarışmaları, Teknofest'te de bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Uzay havacılık sektörü her geçen gün teknolojik anlamda önem kazanmaya başladı. Bizim bu yarışmalara katılmamızın sebebi uzay havacılık sektörünün ülkemizde de son derece teknolojiye ayak uydurmasıyla her geçen gün gelişen teknolojiyle bu tarz çalışmaların da güçlenmesi amacıyla ülkemizde büyük bir hız kazandı. Biz de bu tarz çalışmalara devam ediyoruz. Ekibimiz donanımlı öğrenci kadrosuyla birlikte her geçen gün daha olmak adına kendini geliştirmek adına bu tarz çalışmalara önem vermeye başladık. İlerleyen süreçlerde de gerekirse ulusal gerek uluslararası yarışmalarda boy gösterecektir" diye konuştu.

9 aylık süreçte birincilik elde ettiler
Ekip lideri Recep Tayyip Arslan 15 kişilik ekiple çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Arslan, "Bu sene model ekip liderliğini yürütmekteyim. Takımımız 15 kişi. Yeni ekip arkadaşlarıyla Teknofest 2022 model uydu yarışmasına hazırlanıyoruz. Ekibimizin temelini, mekanik, yazılım ve elektronik ekip olmak üzere bu ekipler oluşturuyor. Hedefimiz bu sene de birinciliğimizi sürdürmek. O yüzden bu sene de hız kesmeden çalışmalarımıza başladık. Aralıksız şekilde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Geçen sene model uydu yarışmasına 9 aylık süreçte tamamladık. Pandemide zor koşullarda Zonguldak'a farklı illerden gelerek çalışmalar yürüttük. Arkadaşlarımız çok büyük emek sarf ederek yarışmada birincilik aldılar. 40 bin liralık ödül kazandık. Bundan sonra da yine bu hedefle bu birinciliği sürdürerek model uydu yarışmasına hazırlanıyoruz" diye ifade etti.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Instagram'dan YouTube'a alternatif
Instagram'dan YouTube'a alternatif
Bursa’da yumurtadan esinlenilen yenilikçi proje!
Bursa’da yumurtadan esinlenilen yenilikçi proje!
Sosyal medyada yeni dönem başladı!
Sosyal medyada yeni dönem başladı!
Bilim dünyasında bir ilk
Bilim dünyasında bir ilk
Son Haberler
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde "sütyen" krizi
15 Kasım’da başlayacak
15 Kasım’da başlayacak
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların hesabı sorulacak’
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların...
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
BAÜN'de öğrenci-rektör buluşması gerçekleşti
BAÜN'de öğrenci-rektör buluşması gerçekleşti

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.