• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
05:36
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
05:09
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
04:34
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
03:48
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
03:15
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
02:08
Ankara'da NATO Zirvesi için önemler arttırıldı
01:46
Adana'da silahlı kavga: 1'i ağır 4 yaralı
01:37
Hatay'a kavga eden iki grup, polisin müdahalesiyle dağıldı
01:29
Tekirdağ'da apartman dairesinde patlama ve yangın: 2 ölü, 2 yaralı - YENİDEN
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Milli Serbest Dalışçı Fatma Uruk: "Dünya Şampiyonası'nda dünya rekoru kırarak Dünya Şampiyonu olmak istiyorum"
Spor
Yayınlanma: 24 Mayıs 2021 - 13:53
Güncelleme: 24 Mayıs 2021 - 13:53

Milli Serbest Dalışçı Fatma Uruk: "Dünya Şampiyonası'nda dünya rekoru kırarak Dünya Şampiyonu olmak istiyorum"

Dünya rekorlarının sahibi Milli Serbest Dalışçı Fatma Uruk, "Dünya Şampiyonası'nda dünya rekoru kırarak Dünya Şampiyonu olmak istiyorum" dedi.2020 yılında Meksika'da dünya...

Spor
24 Mayıs 2021 - 13:53
Güncelleme: 24 Mayıs 2021 - 13:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli Serbest Dalışçı Fatma Uruk: "Dünya Şampiyonası'nda dünya rekoru kırarak Dünya Şampiyonu olmak istiyorum"
Dünya rekorlarının sahibi Milli Serbest Dalışçı Fatma Uruk, "Dünya Şampiyonası'nda dünya rekoru kırarak Dünya Şampiyonu olmak istiyorum" dedi.

2020 yılında Meksika'da dünya rekorlarını alt üst eden Milli Serbest Dalış sporcusu Fatma Uruk, İhlas Haber Ajansı'na konuştu. Milli sporcu Uruk, kısa vadede en büyük hedefinin Türkiye Şampiyonası'nda rekorları kırmak olduğunu dile getirirken, antrenman yapabilmesi için en büyük sorunun ulaşım sponsoru olduğuna dikkat çekti.



"Meksika'da mahsur kaldım. Bu durumu fırsata çevirerek o zamana kadar yapamadığım antrenmanları daha fazla yaparak 1 değil 3 dünya rekoru kırdım"

Uruk, "2020 yılında Meksika'da dünya rekorları denemesi yaptım. Mart ayında gitmiştim fakat denemeleri Kasım ayında yapabildim. Çünkü ben gittikten kısa bir süre sonra pandemi nedeniyle Meksika'da mahsur kaldım. Bu durumu fırsata çevirerek o zaman kadar yapamadığım antrenmanları daha fazla yaparak 1 değil 3 dünya rekoru kırdım. Bunlardan 1 tanesi Rus sporcuya aitti. Elinde 3 hafta tutabildi. Şu anda bu rekor hale benim elimde. Henüz geçilmedi. Bir diğeri ise Türkiye'de sporcularımızın denediği 65 metrede bir rekordu. Onu 72 metreye çektim. Daha sonra kendi 72 metrelik rekorumu da erkeklerde geçebilmek için 5 metre daha geliştirerek 77 metreye çıkardım. Toplamda bu şekilde 3 farklı dünya rekoru kırmış oldum" şeklinde konuştu.



"Dünya Şampiyonası'nda dünya rekoru kırarak Dünya Şampiyonu olmak istiyorum"

Hedeflerine değinen Milli Serbest Dalıçı Uruk, "En büyük hedefim Türkiye Şampiyonası'nda bütün Türkiye rekorlarını kırmak istiyorum. Bu rekorları kırdıktan sonra bir dünya rekoru denemesi olacak. Bunu da Türkiye'de yapmak istiyorum. Çünkü Meksika'da yalnız olmanın çok sıkıntısını yaşadım. Bu sebepten her ne yapacaksam Türkiye'de yapmak istiyorum. Uzun vadede ise 4 yıllık bir hedef koydum kendime. Bir Dünya Şampiyonası'nda dünya rekoru kırarak Dünya Şampiyonu olmak istiyorum. Bunu daha önce Türkyie'de kadınlarda yapan bir sporcu yok. O sebepten bunu yapmak istiyorum. Bir branş var çok iyi olduğum. Sabit ağırlık çift palet. Bunun için çalışıyorum" açıklamasını kaydetti.



"İzmir'de doğup büyüdüm fakat dalış hayatım ilginç bir şekilde Ankara'da başladı"

Üniversite için ODTÜ'yü seçmesindeki en büyük etkenin Serbest Dalış Kulübü olduğunu belirten Fatma Uruk, "ODTÜ İktisat mezunuyum. Ankara'yı çok seviyorum. İzmir'de doğup büyüdüm fakat dalış hayatım ilginç bir şekilde Ankara'da başladı. Şu anda İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul'a gitmek aslında tamamen sporumu finanse edebilmek amacıyla yaptığım bir şeydi. Eğitimimden memnunum. Ancak hayalim hiçbir zaman o olmamıştı. Başka hayallerim vardı. Spor zaten benim için çok küçük yaşlarda başlamıştı. Yeteneğimin ekmeğini çok yedim. Üniversitede lisansımı çıkartmıştım. Zaten üniversitede ODTÜ'de Serbest Dalış Kulübü olduğu için tercih etmiştim. Bilinçli bir tercihti. İkisini birlikte götürmek çok zor. Şu an çok kolay gibi anlatsam da bir sporcunun masa başında oturarak sabah 8'den 6'ya kadar çalışarak İstanbul'da serbest dalış yaparak derine dalması mümkün değil. Sen nasıl yaptın? Diyecek olursanız en büyük avantajım söylediğim gibi Meksika'da mahsur kalmam ve o süreçte antrenman yapabilmem" diye konuştu.



"En büyük eksiğim ulaşım sponsoru"

Fatma Uruk, "Ben 3 tane dünya rekoru kırıp bu sporu bırakmak için yola çıkmadım. Kararlı bir şekilde 4-5 yıllık hedefler koymuşken daha büyük sponsorlar ve destekler bularak spor hayatıma devam etmek istiyorum. Fena gitmiyor fakat yeterlide değil. En büyük eksiğim ulaşım sponsoru. Uçak biletine ihtiyacım var ki dünyada 12 ay boyunca sürekli antrenman yapabileyim. Tıpkı dünyadaki diğer sporcular gibi. Bunun dışında da Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız ile temaslarımız var. Onlar da destek oluyorlar. Yakın dönemde Cumhurbaşkanımız ile görüşmüştük. Eminim daha güzel desteklerde olacaktır" ifadelerini kullandı.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kayserispor'un Erciyes kampı başladı
Kayserispor'un Erciyes kampı başladı
Trabzonspor, Fatih Tekke'nin ücretini revize etti
Trabzonspor, Fatih Tekke'nin ücretini revize etti
Samsunspor Bilal Bayazıt'ı açıkladı
Samsunspor Bilal Bayazıt'ı açıkladı
Samsunspor Samed Onur'u kadrosuna kattı
Samsunspor Samed Onur'u kadrosuna kattı
Son Haberler
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik...
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari...
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli...
Site bahçesinde darp edilen öğretmenin kardeşinden açıklama: "Bu işin takipçisiyiz, adalete güveniyoruz"
Site bahçesinde darp edilen öğretmenin kardeşinden açıklama: "Bu işin takipçisiyiz, adalete güveniyoruz"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.