• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
07:36
Takla atan otomobildeki sürücü hayatını kaybetti etti
07:06
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Milli halterci Yağmur, antrenman için 220 kilometre yol katediyor
Spor
Yayınlanma: 17 Temmuz 2023 - 10:17

Milli halterci Yağmur, antrenman için 220 kilometre yol katediyor

Spor
17 Temmuz 2023 - 10:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli halterci Yağmur, antrenman için 220 kilometre yol katediyor

KAYSERİ'de, 2 yıl önce vücut yapısı nedeniyle antrenörünün salıncakta sallanırken keşfettiği Yağmur Bulut (14), 1-10 Temmuz tarihlerinde Moldova'da düzenlenen U15 ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda Avrupa 3'üncüsü oldu. Elde ettiği başarının ardından memleketi Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesine gelen Bulut, "İlçedeki antrenman yaptığımız yeri kapattıkları için Bünyan'a gitmek zorunda kaldık. Yeşilhisar'dan Bünyan'a gidiş-geliş toplam 220 kilometre yol gidiyorum. Yol gittiğim için antrenmanlarda performansım düşüyor ve yorulmuş oluyorum. Buraya, sadece kendim için değil, tüm kız çocukları için salon ve antrenör getirmelerini istiyorum. Yeşilhisar'da bu sporu yapan 20 kişi vardık. Onlar da bu zorluğu çekmek istemediler. Hepsi bıraktı" dedi.

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan Yağmur Bulut'u, antrenör Ahmet Yalçın Danacı 2 yıl önce parkta salıncakta sallanırken gördü. Bulut'un anatomik yapısının halter sporuna uygun olduğunu düşünen Danacı, aile ile görüşerek Yağmur'u haltere başlattı. Bulut, yaşadıkları ilçedeki antrenman yaptığı salon kapandığı için evlerine gidiş-geliş toplam 220 kilometre uzaklıkta bulunan Bünyan ilçesine gitmeye başladı. Geçen süreçte bir çok başarı elde eden Bulut, 1-10 Temmuz tarihleri arasında Moldova'da düzenlenen U15 ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'na katıldı. Genç sporcu 71 kilo kaldırarak, Avrupa 3'üncüsü oldu. Yaşadığı süreci anlatan Bulut, "Biz parkta arkadaşımla sallanıyorduk. Hoca yanımıza geldi ve tanıştık. Anatomik yapımın haltere uygun olduğunu düşündü ve beni salona çağırdı. Ailemden izin aldık ve haltere başladım. Yarışmalara hazırlandık. Hazırlıklardan 4 ay sonra ilde düzenlenen yarışmada şampiyon oldum. İldeki yarışmalardan 2 ay sonra düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda da 2'ncilik elde ettim. İlçedeki antrenman yaptığımız yeri kapattıkları için Bünyan'a gitmek zorunda kaldık. Kayseri'den gidiş-geliş yaptık. Bayağı bir zorlandık. Kilometrelerce yol gittim. Sonrasında bizi yurda geçirdiler. 7-8 ay boyunca yurtta kaldım. Yurtta kaldığım süreçte Türkiye Şampiyonası'na katılarak şampiyon oldum. Buradan aldığım derece ile kampa seçildim. 1.5 ay boyunca kampta antrenman yaptım. Kamptaki antrenmanlardan sonra Avrupa Şampiyonası'na katılarak 3'üncü oldum" diye konuştu.

'YEŞİLHİSAR'DAN BÜNYAN'A TOPLAM 220 KİLOMETRE YOL GİDİYORUM'

Antrenman yaptıkları yer kapandığı için diğer arkadaşlarının halteri bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Bulut, "Yeşilhisar'dan Bünyan'a toplam 220 kilometre yol gidiyorum. Bazen de akrabalarımın yanında kalıyordum. Yol gittiğim için antrenmanlarda performansım düşüyor ve yorulmuş oluyorum. Bayağı bir zorluk çekiyorum. Buraya, sadece kendim için değil, tüm kız çocukları için salon ve antrenör getirmelerini istiyorum. Farklı antrenörlerle de yapamıyorum. Kendi antrenörümü istiyorum. Benim dışımda bu sporu yapanlar vardı. Bünyan'a gideceğimiz söylenince onlar da bırakmak zorunda kaldılar. Yeşilhisar'da bu sporu yapan 20 kişi vardık. Onlar da bu zorluğu çekmek istemediler. Hepsi bıraktı. Babam, 'Kız çocuğusun. Yolda başına bir şey gelebilir. Ben senin bu yolu çekmeni istemiyorum. Gözümün önünde dur' diyordu. Ama artık öyle bir sorunumuz yok" ifadelerini kullandı.  

'BURAYA BİR SPOR TESİSİ AÇILMASINI İSTİYORUZ'

Yaşadıkları ilçedeki spor salonunun kapatıldığı belirten baba Ömer Bulut ise, "Kızım halter hocası ile tanışmış. 'Haltere gitmek istiyorum' dedi. Biraz da dersleri zayıftı. Haltere gönderdim. Yarışmalarda başarılı oldu. Hocaları sayesinde dereceler elde etti. Avrupa 3'üncüsü olduğu için gurur duyduk. Daha iyi yerlere gelmesini temenni ediyoruz. Bu süreçte zorluklar oldu. Kızımın antrenman yaptığı yeri kapattılar. Kızım, buraya 110 kilometre uzaklıkta bulunan Bünyan'a gidiyor. Tatillerde kalacak yer sıkıntısı var. Buradaki kapanan salon için, 'anlaşması bitmiş, hoca görevinden alındı' dediler. Çocuklar salona alınmadı. Kayseri'de de yakınlarının yanında kaldığı zaman zorluk yaşıyor. Yeşilhisar'daki çocuğun Bünyan'a gitmesin gönlüm razı olmuyor. 5 kız çocuğum var diye evimizi, köyden ilçeye taşıdık. İlçede daha fazla imkan bulunacağını düşündük. Umduğumuz olmadı. Buraya bir spor tesisi açılmasını istiyoruz. Antrenman yapacak yer olursa çok seviniriz. Diğer çocuklar da içinde iyi olur. İlçe olarak kız çocuklarına biraz daha sahip çıkılsın. Kadın ve erkek ayrımı yapılmasın" ifadelerini kullandı.

'YAĞMUR'U PARKTA SALLANIRKEN GÖRDÜM'

Yağmur'un bir çok derece elde ettiğini söyleyen halter antrenörü Ahmet Yalçın Danacı da (25), "2021 yılının ilk aylarında Yağmur'u parkta sallanırken gördüm. Fizik ve anatomik olarak bu işe uygun olduğunu düşündüm. Daha sonra haltere başlaması için Yağmur ve ailesiyle görüştük. Ailesini ikna ettik ve Yağmur ile antrenmanlarımıza başladık. Kısa zaman içinde Kayseri Şampiyonluğu aldı. Daha sonra katıldığımız Türkiye Şampiyonası'nda 2'nci, sonraki Türkiye Şampiyonası'nda ise şampiyon oldu. Derecesini yaparak milli takıma seçildi. Yaklaşık 1.5 ay süren milli takımda antrenmanlarında Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Moldova'da yapılan U15 ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda 3'üncü oldu" dedi. 

'SALINCAK'TAN MOLDOVA'YA UZANAN BİR YOL'

Yağmur'un ilerleyen zamanlarda bir çok başarı elde edeceğini aktaran Danacı şöyle konuştu:

"Aslında Yağmur için, 'salıncaktan Moldova'ya uzanan bir yol' diyebiliriz. Yağmur, ilerleyen zamanlarda da yine milli takımımızı, ülkemizi en iyi yerlerde en iyi şekilde temsil edecek. Çünkü bu ufak yaşına rağmen gerçekten çok büyük bir potansiyele sahip. Bunu zaten milli takımdaki hocaları da fark etmişler. İlk zamanlarda babasını ikna etmeye çalıştık. Biraz gönlü oldu gibi. Babasının istemeyişini hala aşamadık. Ama yine sağ olsun, ailesi gerçekten bu konuda ister istemez destek oluyorlar. Aslında bu başarı sadece bizim değil. Bence en büyük başarı ailesinin."
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
U17 Erkek Milli Basketbol Takımı çeyrek finalde
U17 Erkek Milli Basketbol Takımı çeyrek finalde
Fenerbahçe, Topuk Yaylası'nda çalışmalarını sürdürdü
Fenerbahçe, Topuk Yaylası'nda çalışmalarını sürdürdü
Sinan Kurt, Amed Sportif Faaliyetler'den ayrıldı
Sinan Kurt, Amed Sportif Faaliyetler'den ayrıldı
Son Haberler
Takla atan otomobildeki sürücü hayatını kaybetti etti
Takla atan otomobildeki sürücü hayatını kaybetti etti
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor...
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
Alanya'da otel çatısında yangın
Alanya'da otel çatısında yangın
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kısa vadeli borç stoku Mayıs ayında 165,6 milyar dolar oldu
Kısa vadeli borç stoku Mayıs ayında 165,6 milyar dolar oldu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.