• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
17:11
A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Milli Eğitim Bakanı Tekin, Tekirdağ'da konuştu:
Haberler
Yayınlanma: 13 Ekim 2023 - 12:40

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Tekirdağ'da konuştu:

"Bakanlık olarak deprem konusunda yapı stokumuzun neredeyse tamamının tahkik ve tetkik işlemlerini yaptık. 3 bin 632 okulda güçlendirme işlemi yapmışız. 1583 okul deprem sebebiyle yıkılıp yeniden yapılmış durumda"

Haberler
13 Ekim 2023 - 12:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bakanlık olarak deprem konusunda yapı stokumuzun neredeyse tamamının tahkik ve tetkik işlemlerini yaptık. 3 bin 632 okulda güçlendirme işlemi yapmışız. 1583 okul deprem sebebiyle yıkılıp yeniden yapılmış durumda." dedi.

Bakan Tekin, Tekirdağ'da Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İl Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı"nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Göreve geldiği 4 aydan bu yana Türkiye'deki illerin yarısından fazlasını ziyaret ettiğini belirten Tekin, her gittikleri ilde değerlendirme toplantısı düzenlediklerini, buradan çıkan sonuçlara göre aldıkları kararlar doğrultusunda da eğitim yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi.

Milli Eğitim camiasının büyük bir teşkilat olduğunu vurgulayan Tekin, "Türkiye'de şu anda 20 milyona yakın öğrenci, 1 milyona yakın öğretmenimiz, 76 binin üzerinde de kurumumuz var. Böyle baktığımızda koskoca bir teşkilat. Bu teşkilatın da kendi içerisinde yönetilmesiyle ilgili hızlı karar alınması gereken ve sık sık kararların revize edilmesi gereken bir süreç yaşıyoruz. Bu süreci doğru yönetmek adına taşra teşkilatlarımızla sürekli irtibat halindeyiz." diye konuştu.

- "Son 20 yılda eğitime yapılan yatırımlar dikkat çekici boyutlara ulaşmış durumda"

Bakan Tekin, Türkiye'de 2002 yılında 367 bin 145 derslik olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunlardan bir kısmının daha sonrası süreçte yıkılıp yeniden yapıldığını da varsayarsak, reel olarak 300 binin altında bir derslikle karşı karşıyayız. Ama şu an bizim Türkiye genelinde 742 bin 323 dersliğimiz var. Yani son 20 yılda derslik stokumuz 2,5 kat artmış durumda. Aynı göstergeler öğretmen açısından da geçerli. Dolayısıyla son 20 yılda eğitime yapılan yatırımlar ciddi şekilde dikkat çekici boyutlara ulaşmış durumda."

Eğitimin dinamik bir süreç olduğunu, talep ve beklentilerin sürekli yenilendiğini belirten Tekin, değişen koşullara göre sürekli kendilerini revize etiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitime verdiği öneme değinen Tekin, eğitim konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığına işaret etti.

Türkiye'de özellikle 2000 yılından önce inşa edilen binaların, deprem mevzuatına göre yapılmaması nedeniyle bazı sorunlarla karşılaştıklarını anlatan Tekin, "Bakanlık olarak deprem konusunda yapı stokumuzun neredeyse tamamının tahkik ve tetkik işlemlerini yaptık. 3 bin 632 okulda güçlendirme işlemi yapmışız. Türkiye'de 1583 okul deprem sebebiyle yıkılıp yeniden yapılmış durumda. Tekirdağ'da ise 118 okulumuzda güçlendirme işlemi yapılmış, 64 tanesinin 48 tanesi de yıkılıp yeniden yapılmış." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ile ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Bakan Tekin, programı kapsamında Valilik ile AK Parti ve MHP Tekirdağ il başkanlıklarına ziyaretlerde bulundu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
F serisi 1 dolarlar bulundu
F serisi 1 dolarlar bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Etrafımız ateş çemberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Etrafımız ateş çemberi
Cuma gününe dikkat
Cuma gününe dikkat
Son Haberler
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi
A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi
Çocuklarda kalp hastalığının habercisi mi? Uzmanından üfürüm açıklaması:
Çocuklarda kalp hastalığının habercisi mi? Uzmanından üfürüm...
18 Ekim Dünya Menopoz Günü'nde uzmanlardan kritik uyarı! Kalbi ve kemikleri vuruyor…
18 Ekim Dünya Menopoz Günü'nde uzmanlardan kritik uyarı! Kalbi ve...
Her şey Murat 124 ile başladı
Her şey Murat 124 ile başladı
Aracında belgesiz 100 tavşan bulunan kişiye 9 bin 211 lira ceza kesildi
Aracında belgesiz 100 tavşan bulunan kişiye 9 bin 211 lira ceza kesildi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.