• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:52
Nevşehir'de iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı
01:53
Bursa'da Kültür Yolu Festivali'nde bıçaklı kavga: 2 yaralı
01:44
Bursa'da servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
01:37
Zorla aracına bindiği kadını istediği yere götürtüp, para ve kolyesini aldı
01:00
Denizli'de restorana silahlı saldırı: 5 yaralı
00:29
Manisa'da iki kamyonun çarpıştığı kazada sürücüler öldü, 1 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Milli boksör Rabia Topuz, depremin izini yumruklarıyla silmeye çalışıyor
Spor
Yayınlanma: 02 Mart 2023 - 14:12

Milli boksör Rabia Topuz, depremin izini yumruklarıyla silmeye çalışıyor

Malatya'da ikinci depremde enkaz altında kalmaktan saniyelerle kurtulan milli boksör Rabia Topuz, Kastamonu Kadıdağı Kamp Merkezi'nde Dünya Boks Şampiyonası'na hazırlanıyor - Rabia Topuz: "Dünya Şampiyonası'nda altın madalya alıp hem ailemi hem dostlarımı hem de Türkiye'mi mutlu etmek için elimden geleni yapacağım"

Spor
02 Mart 2023 - 14:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BİLAL KAHYAOĞLU - Hindistan'da düzenlenecek Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'na hazırlanan depremzede milli boksör Rabia Topuz, yumruklarıyla depremin izini silmeye çalışıyor.

Rabia, Kahramanmaraş merkezli ilk depreme Malatya'da ailesiyle birlikte evde yakalandı. Evden çıkan, daha sonra üşüdükleri için öğle saatlerinde eve tekrar giren Rabia ve ailesi, ikinci depremde enkaz altında kalmaktan ise saniyelerle kurtuldu.

Fenerbahçe Spor Kulübünde forma giyen 22 yaşındaki Rabia ve ailesine kulübü tarafından iki konteyner gönderildi. Ailesiyle burada yaşamaya başlayan Rabia, deprem nedeniyle Hindistan'da 15-27 Mart tarihleri arasında yapılacak Dünya Boks Şampiyonası hazırlıkları için 10 Şubat'ta Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'da bulunan Kadıdağı Kamp Merkezi'nde başlayan kampına katılamadı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, milli takım antrenörleri ve arkadaşlarının girişimiyle kampa bir hafta sonra katılabilen Rabia Topuz, AA muhabirine, ilk depreme evlerinde uyurken yakalandıklarını söyledi.

İlk depremde evlerinin hasar aldığını belirten Rabia, "Deprem olduğunda uyuyorduk. Herkes çığlık sesleriyle, ayakkabısız dışarı çıkmıştı. Kar yağıyordu, hava soğuktu. İlk depremde evler hasar aldı. İkinci depremin olacağını tahmin edemedik. İkinci depremi beklemediğimiz için 6-7 saat geçtikten sonra evimize geçtik. Hava soğuktu, üşüdüğümüz için 'çay içelim' dedik. Çay içerken ikinci deprem başladı. Biz çıkmaya başladığımızda üstümüze duvarlar dökülmeye başladı. Biz adımımızı dışarı attık ev çökmeye başladı. Saniyeyle kurtulduk." dedi.

Depremlerden sonra arabalarda kaldıklarını anlatan Rabia, psikolojik olarak da çok etkilendiklerini belirtti. Bu nedenle Kastamonu'daki milli takım kampına katılamadığına işaret eden Rabia, şunları dile getirdi:

"Beni daha fazla psikolojik olarak etkilenmemem için kampa davet ettiler. Kampa gelemedim. Beş, altı gün kendimi toparlamak istedim. Daha sonra kampa geldim. Hocalarım, arkadaşlarım çok destek oldular. Ben buraya ilk geldiğimde yaşamak istemiyordum. 'Ölümlü dünya ne yapacaksın? Niye uğraşıyorsun?' diyordum. Birkaç gün geçtikten sonra gördüm ki hayat devam ediyor. Mücadele etmem gerekiyor. Burada da kendimi çok iyi toparladım. Psikolojik olarak da kendimi çok iyi hissediyorum. Evimiz yıkıldığı için Fenerbahçe Spor Kulübü çok uğraştı. Ne gerekiyorsa onu yapmak için uğraştılar. Biz 6 kişiyiz. iki konteyner yolladılar. Şu anda onların gönderdiği konteynerde kalıyoruz."


- "Benim, ailemin, Türkiye'min, tüm vatandaşların mutlu bir habere ihtiyacı var"

Boksa 6 yıl önce başladığını, kariyerinde 3 Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu söyleyen Rabia, boks yapmanın bu süreçte kendisine çok iyi geldiğini vurgulayarak, "Boks sayesinde şu an ayakta durabiliyorum. Hedeflerim var, onlara yöneliyorum. Beni daha çok hırslandırıyor. Bu durumda benim, ailemin, Türkiye'min, tüm vatandaşların mutlu bir habere ihtiyacı var. Dünya Şampiyonası'nda altın madalya alıp hem ailemi hem dostlarımı hem de Türkiye'mi mutlu etmek için elimden geleni yapacağım." diye konuştu.

Milli takım antrenörlerinden İsa Daştan ise Rabia Topuz'un 10 Şubat'ta başlayan kamp listesinde yer aldığını hatırlattı. Deprem nedeniyle ilk başta Rabia'nın kampa katılamadığına işaret eden Daştan, şunları kaydetti:

"Felaket sonrası kızımızın evi yıkıldı. Kendini iyi hissettiği an Türkiye Boks Federasyonu Başkanımız, 'Kızımızı kampa davet edin, moral motivasyonu düzelsin' diye bizlere talimat verdi, kampa aldık. Sporcumuzun Dünya Şampiyonası'na gitme düşüncesi de yoktu. Arkadaşlarının içerisinde iyi toparladı. Unutturmaya çalışıyoruz ama unutulacak gibi değil. Hepimizin içerisinde bir yara. Kızımız şu anda çok iyi. İnşallah Dünya Şampiyonası'ndan madalya ile dönecek ailesinin yüzünü güldürecek."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Samsunspor'dan, Fenerbahçe Başkan Vekili Barış Göktürk'ün sözlerine tepki
Samsunspor'dan, Fenerbahçe Başkan Vekili Barış Göktürk'ün sözlerine tepki
Güreş festivalinde gerginliğe jandarma müdahale etti
Güreş festivalinde gerginliğe jandarma müdahale etti
Filenin Efeleri, Belçika'yı 3-0 mağlup etti
Filenin Efeleri, Belçika'yı 3-0 mağlup etti
Beşiktaş yeni sezonun açılışını yaptı
Beşiktaş yeni sezonun açılışını yaptı
Son Haberler
Nevşehir'de iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı
Nevşehir'de iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı
Bursa'da Kültür Yolu Festivali'nde bıçaklı kavga: 2 yaralı
Bursa'da Kültür Yolu Festivali'nde bıçaklı kavga: 2 yaralı
Bursa'da servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Bursa'da servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Zorla aracına bindiği kadını istediği yere götürtüp, para ve kolyesini aldı
Zorla aracına bindiği kadını istediği yere götürtüp, para ve kolyesini...
Denizli'de restorana silahlı saldırı: 5 yaralı
Denizli'de restorana silahlı saldırı: 5 yaralı
Ortaca Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısını yaptı
Ortaca Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısını yaptı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.