• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. MediaMarkt 4 yılda kadın - erkek çalışan sayısını eşitleyecek
Ekonomi
Yayınlanma: 14 Mart 2022 - 10:46
Güncelleme: 14 Mart 2022 - 10:49

MediaMarkt 4 yılda kadın - erkek çalışan sayısını eşitleyecek

MediaMarkt 4 yılda kadın - erkek çalışan sayısını eşitleyecek, başlıklı haberin detayında; Elektronik perakendeciliği sektöründe kadın istihdam eşitsizliğini gidermek isteyen MediaMarkt Türkiye, 'Kadının Hikayesi Yarının Hikayesi' projesiyle Satış Takım Lideri oranını yüzde 20'den 29'a, Müşteri Deneyimi Yöneticisi oranını ise 13'ten 33'e yükseltti. Bu yıl kadın çalışan oranını yüzde 40 olarak hedefleyen şirket 4 yıl sonra kadın-erkek çalışan oranını eşitleyecek.

Ekonomi
14 Mart 2022 - 10:46
Güncelleme: 14 Mart 2022 - 10:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

İstihdamda erkek oranının yüksek olduğu sektörlerin arasında elektronik perakendeciliği geliyor. Bu gerçeği değiştirmek için yola çıkan Türkiye'nin en çok tercih edilen elektronik perakendecisi MediaMarkt hem mağazalarında hem de Genel Müdürlüğü'nde kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalar yürütüyor, kadın çalışanların kariyer basamaklarını özgürce çıkmaları için projeler hayata geçiriyor.

'Kadının Hikayesi Yarının Hikayesi' vizyonu ile kadın istihdamında eşitlik ve kadının iş hayatına katılımında farkındalığı sağlamak için çalışan şirket; önce yöneticiler için farkındalık eğitimleri düzenledi, ardından kadın çalışanlar için atölye çalışmaları ve kadın yönetici adayları için de mentorluk programı gerçekleştirdi.

Bu girişimlerle kadın çalışan ve yönetici sayısını artıran şirket, bu çalışmaların ardından mağaza çalışanlarını odağına aldığı farklı projeler başlattı. Öncelikle kadın çalışanların kariyerlerinde ne gibi zorluklar yaşadığını öğrenme hedefiyle şirket bünyesinde 9 farklı şehirden farklı kademelerdeki mağaza çalışanlarıyla odak grup kuruldu. Buradan çıkan bulgularla da 'Kadının Hikayesi Yarının Hikayesi' projesi başlatıldı. Projeyle kadınlar için tercih edilen bir iş yeri olmak, kadın çalışanların kariyer gelişimlerini desteklemek ve çeşitliliği bir kültüre dönüştürmek hedeflendi.

Farklı departmanlarda kadın istihdamı arttı

13 ülkede bulunan şirketin faaliyet gösterdiği ülkeler arasında kadın çalışan oranına sahip en yüksek ülke Türkiye. Kadın istihdamını artırmaya yönelik yapılan çalışmalar neticesinde MediaMarkt Türkiye'de Satış Takım Lideri oranı yüzde 20'den 29'a, Müşteri Deneyimi Yöneticisi oranı ise 13'ten 33'e yükseldi. Satış departmanlarındaki işe alımlarda ise oran yüzde 29'dan 36'ya çıktı.

"Bu yıl kadın çalışan hedefimiz yüzde 40"

Kadın istihdamına yönelik hedefleriyle ilgili bilgi veren MediaMarkt Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Seçil Namruk şunları söyledi "Bu yıl kadın çalışan sayısında hedefimiz yüzde 40. Kadın istihdamında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz ve dahası önümüzdeki 4 yıl içerisinde bu oranı yüzde 50'ye çıkarmayı planlıyoruz. Bu çalışmalarımız hem Genel Müdürlüğümüzü kapsıyor hem de ülke genelinde tüm mağazalarımızı. Örneğin yeni açılan mağazalarımızda en az yüzde 40 kadın çalışan gibi hedeflerimiz bulunuyor."




"MediaMarkt 4 yılda kadın - erkek çalışan sayısını eşitleyecek" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "14.03.2022" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan MediaMarkt 4 yılda kadın - erkek çalışan sayısını eşitleyecek başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar: Çevreye sahip çıkan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar: Çevreye sahip çıkan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum
AJet Genel Müdürü Sarp: Bir haftada 18 yeni dış hat açtık
AJet Genel Müdürü Sarp: Bir haftada 18 yeni dış hat açtık
Şef Danilo Zanna'nın Filo D'olio'su Avrupa'nın 'en iyi 50 restoranı' arasında
Şef Danilo Zanna'nın Filo D'olio'su Avrupa'nın 'en iyi 50 restoranı' arasında
İnşaat sektörü 'CF İstanbul İnşaat Endüstrisi İhracat Fuarı'nda buluştu
İnşaat sektörü 'CF İstanbul İnşaat Endüstrisi İhracat Fuarı'nda buluştu
Son Haberler
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri...
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Kuşadası'nda kooperatif operasyonunda 3 tutuklama
Kuşadası'nda kooperatif operasyonunda 3 tutuklama
Uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle yargılanan sanıktan ilginç savunma
Uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle yargılanan sanıktan ilginç savunma

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.