• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:50
Sultangazi'de hafif ticari aracın çarptığı yaya hayatını kaybetti
01:13
Halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 5 yaralı
00:40
Adana'da trafik denetimi; 126 sürücüye ceza yazıldı
00:30
Tünelde 6 aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 yaralı
00:18
Diyarbakır'da belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 7 yaralı
00:12
Burdur'da 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Meclis Araştırma Komisyonu, Kartalkaya'da inceleme yapacak
Siyaset
Yayınlanma: 25 Şubat 2025 - 17:19

Meclis Araştırma Komisyonu, Kartalkaya'da inceleme yapacak

Aliekber METE/ANKARA, (DHA)- TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu Başkanı Selami Altınok, "Yarın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın temsilcileri, otel yangını ile ilgili açıklamalarını yapacaklar

Siyaset
25 Şubat 2025 - 17:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Meclis Araştırma Komisyonu, Kartalkaya'da inceleme yapacak
TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu Başkanı Selami Altınok, "Yarın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın temsilcileri, otel yangını ile ilgili açıklamalarını yapacaklar. Hazırlıklarımızı yaptık, nasip olursa cuma günü heyetimiz ile beraber, Bolu Kartalkaya'ya gidip bu acı olayın meydana geldiği otelde inceleme yapacağız" dedi.

Bolu Kartalkaya Mevkiinde Bulunan Bir Otelde Meydana Gelen Yangın Faciasının Tüm Boyutlarıyla Araştırılarak İlgili Kurum ve Kuruluşların Sorumluluklarının Tespit Edilmesi ve Benzer Olayların Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerini dinlemek üzere AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok başkanlığında toplandı. Komisyon toplantısının açılışında konuşan Altınok, komisyonun çalışma programıyla ilgili bilgi verdi. Selami Altınok, "Yarın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın temsilcileri, otel yangını ile ilgili açıklamalarını yapacaklar. Hazırlıklarımızı yaptık, nasip olursa cuma günü heyetimiz ile beraber, Bolu Kartalkaya'ya gidip bu acı olayın meydana geldiği otelde inceleme yapacağız. Yüreklerimizi yakan, milletimizi mateme boğan, 85 milyonun acı içerisinde kıvranmasına sebep olan, 78 tane canımızın rahmete kavuştuğu bir acı ve menfur olayı yaşadık. Hele de bunların 36 tanesinin çocuk olduğu ve yardıma muhtaç evlatlarımızın olduğunu düşününce, olayı konuşurken bile kelimeler insanın boğazında düğüm düğüm oluyor. Bir daha bu gibi acıların yaşanmaması için neler yapabileceğimiz konusundaki sorumluluğumuzu iyi niyetle yürüteceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

'AFAD 55 DAKİKADA YANGIN BÖLGESİNDE OLDU'

Ardından konuşan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, göreve yeni başladığını belirterek, "Bolu Kartalkaya'da meydana gelen elim yangın sırasında Mersin'de bulunuyordum. Her şeyden önce insan olarak bu gelişmeleri içimiz yanarak takip ettik. Bu elim yangın milletçe içimizi yaktı. Sonrasında böyle bir görev tevdi edilince, orada görev yapan arkadaşlarımdan gerekli bilgileri aldık. AFAD Başkanlığımızın temel görevi, afetlerde ve acil durumlarda özellikle müdahalenin koordine edilmesi ve bu konudaki işlemlerin yerine getirilmesidir" diye konuştu.

Daha sonra AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, komisyon üyelerine sunum yaptı. Ergin, otel yangınıyla ilgili, "Yangın ihbarı tabii öncelikle 112 istasyonuna geldi. 112'ye ihbar düşmesinin ardından AFAD Başkanlığı, AFAD İl Müdürlüğü personeli, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri müdahale için harekete geçmişlerdir. 112'nin ihbarı 03.27'de başlamış, Kartalkaya Jandarma Karakolu 24 dakika içerisinde olay mahalline varmış. Sağlık ekipleri 46 dakika ile olay mahallinde olmuş. İtfaiye 57 dakika sonra olay mahallinde oluyor ancak itfaiyenin büyük bir tankeri var ve dağa çıktığı için 10 dakika gecikmiş olması gayet normal gözüküyor. 112, AFAD'ın yangın ile çok ilintisi olmadığını değerlendirerek 03.27'de ihbar verilmemiş, 04.03 itibari ile haber verildi. AFAD ekiplerimiz 55 dakika içerisinde yangın bölgesinde oldu. Müdahale devletin bütün imkanları kullanıldı, sahada bulunan bütün kurumlarımız yangını etkisiz hale getirmek için mücadele etti. Ne yazık ki 78 vatandaşımızı kurtaramadık, hepimiz gerçekten çok üzüldük" dedi.

Komisyon toplantısı devam ediyor.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İşte Özgür Özel'e destek veren milletvekilleri
İşte Özgür Özel'e destek veren milletvekilleri
BBP Genel Başkanı Destici: Biz 33 yıldır dimdik ayaktayız
BBP Genel Başkanı Destici: Biz 33 yıldır dimdik ayaktayız
Özgür Özel: Derhal kurultay yapın, partiyi seçilmiş bir genel başkana kavuşturun
Özgür Özel: Derhal kurultay yapın, partiyi seçilmiş bir genel başkana kavuşturun
CHP’de iki ayrı buluşma! Kılıçdaroğlu: Hesap soracağım, tertemiz bir kurultay yapacağız
CHP’de iki ayrı buluşma! Kılıçdaroğlu: Hesap soracağım, tertemiz bir kurultay yapacağız
Son Haberler
Sultangazi'de hafif ticari aracın çarptığı yaya hayatını kaybetti
Sultangazi'de hafif ticari aracın çarptığı yaya hayatını kaybetti
4 Aracın Karıştığı Zincirleme Kaza!
4 Aracın Karıştığı Zincirleme Kaza!
İran'dan açıklama:
İran'dan açıklama: "Hepsi vurulacak"
Halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 5 yaralı
Halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 5 yaralı
Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı
Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı
Adıyaman'da usulsüz sağlık raporu operasyonu: 33 gözaltı
Adıyaman'da usulsüz sağlık raporu operasyonu: 33 gözaltı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.