• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:06
Otomobil şarampole savruldu: 3 yaralı
02:13
Bodrum'da otel havuzu bakımında gaz sızıntısı iddiası; 15 kişi hastaneye kaldırıldı
01:36
Kastamonu'da iki otomobil çarpıştı; 4 yaralı
01:30
Dayı ve yeğeni denizde boğuldu
01:26
Kırıkkale'de silahlı kavga: 1 yaralı
01:22
Bodrum'da otomobilin takla attığı kaza kamerada: 2 yaralı
00:19
Devrilen traktörün altında kalıp hayatını kaybetti
00:13
Selçuk Bayraktar: Teknoloji rüzgarı bu bereketli topraklardan canlanacak
00:05
Düğünden dönerken kazada hayatını kaybetti
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Malatya TSO'da hafriyatçı ve iş makinecilerin sorunları konuşuldu
Ekonomi
Yayınlanma: 10 Mart 2022 - 13:50
Güncelleme: 10 Mart 2022 - 13:53

Malatya TSO'da hafriyatçı ve iş makinecilerin sorunları konuşuldu

Malatya TSO'da hafriyatçı ve iş makinecilerin sorunları konuşuldu, başlıklı haberin detayında; Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda hafriyat ve iş makinecileri sektörünün sorunları konuşuldu. Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, iletilen sorunların ve taleplerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Ekonomi
10 Mart 2022 - 13:50
Güncelleme: 10 Mart 2022 - 13:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Malatya TSO'da hafriyatçı ve iş makinecilerin sorunları konuşuldu
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, hafriyat ve iş makinecileri sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Malatya TSO binasında düzenlenen toplantıya Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Abbas Karaduman, Meclis Başkan Vekili Hakan Er, Meclis Divan Üyesi Ayhan Altunok, aynı zamanda Malatya TSO Meclis Üyesi olan Malatya Hafriyatçılar ve iş Makinecileri Derneği (MAHİSAD) Başkanı Şemsettin Tüdün ve MAHİSAD'a üye sektör temsilcileri katıldı.

"Taleplerinizin takipçisiyiz"

Sektörlerin sorunlarının hızlı bir şekilde çözüme kavuşması için birliktelik ruhunun önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, "Sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi, birlikte hareket etmesi, dernekleşmesi, tek ses olması etkili oluyor. Bu konuda sizleri tebrik ediyorum. Malatya Hafriyatçılar ve iş Makinecileri Derneği'ni kurmuş olmanız ve aktif bir şekilde sorunlarınızı gündeme taşıyor olmanız önemli. Dernek başkanınız Şemsettin Bey aynı zamanda Odamızın da meclis üyesi, kendisi sık sık bizlere sizin sorunlarınızı taşıyor. Bizler de üst makamlara iletiyoruz. Ancak şunu belirtmek isterim bizler rica makamlarıyız, icra makamı değiliz. Ama elimizden geldiğinin fazlasını sorunların çözümü için yapıyoruz. Artan maliyetlerin neden olduğu yükün sektörde önemli sorunlara da yol açtığını da biliyoruz. Bu sorunların çözümünün takipçisi olacağız. Sizlerin bizlere bugün ileteceği sorunları hazırlayacağımız dosya ile çatı kuruluşumuz TOBB'a ve ilgili bakanlıklara göndereceğiz. Odamızı evrak odacılığından çıkarıp, üyelerin sorunlarına kulak veren, çözümü için girişimlerde bulunan bir hale dönüştürdük" dedi.

"Çalıştığımız gün zarardayız"

Sektörlerinin birçok sorunu olduğunu ve son zamanlarda artan maliyetler sebebiyle iş yapamaz, para kazanamaz hale geldiklerini kaydeden Malatya TSO Meclis Üyesi ve Malatya Hafriyatçılar ve iş Makinecileri Derneği (MAHİSAD) Başkanı Şemsettin Tüdün, sektörün sorunlarını şu şekilde sıraladı:

"Şehrimizin imarı ve altyapısına hizmet eden, ekmeğini taştan topraktan çıkaran esnafımız devletimizden ve mahalli kuruluşlardan hiçbir destek almadan ayakta durmaya çalışıyor. Eskiyen araçlarımızı yenileme imkanımız olmadığı gibi araçların bakım, onarım ve resmi giderlerini karşılamakta zorlanıyoruz. Ben babamla birlikte 13 yaşından beri bu sektörün içerisindeyim, Beydağı kadar toprak kaldırdım tozu kadar servetim yok. Para kazanamıyoruz. K1 sertifikasının ödemesinin taksitle yapılmasını talep ediyoruz. Bu belgenin araçla beraber satış da devrinin yapılmasını istiyoruz. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı kantarlardaki denetimler bizleri zorluyor. Resmi araçlar ve resmi kurumların amblemini taşıyan araçlara kantar uygulaması yapılmıyor. Bu da haksız rekabete yol açıyor. Kırsalda, toprak yolda bile Jandarma tarafından tonaj uygulaması yapılıyor ve büyük cezalar yazılıyor. Hatta Organize Sanayisinin içerisinde bile tonaj cezası yazılıyor. Lowbet dorse iş makinası şehir içinde taşınırken bile taşıma izin belgesi ve kantar uygulamasına tabi tutuluyoruz, bu durum bizi sıkıntıya sokuyor. Yerel ve resmi kurumların ihalelerinden faydalanamıyoruz, hatta haberimiz dahi olmadan başka şehirlerdeki firmalara veriliyor. Akaryakıt zamları esnafımızı perişan ediyor, çalıştığımız gün zarardayız. Her gün değişen yedek parça ve lastik fiyatları belimizi büküyor. Yeni bir eleman yetiştirmek tamamıyla sektöre yük. Sigortalı bir yardımcı eleman 2 yılda yetişiyor. Yetiştikten sonra işi bırakıyor, sonra mahkemeye veriyor. Yeni bir elemana 1 yıl maaş ve sigorta desteği istiyoruz. Sigorta ve Vergi borçlarının ertelenmesi, esnaf kredilerinin faizlerinin silinmesini istiyoruz. En önemli sorunlarımızdan biri de hafriyatçılara ve iş makinacılara sosyal donatılı ve güvenlikli bir site istiyoruz. Bu konuda belediyemiz bizlere söz verdi ama net bir adım atılmadı."

Başkan Sadıkoğlu ve Tüdün'ün konuşmasının ardından sektör temsilcileri söz alarak sorunları ve talepleri ifade etti.




"Malatya TSO'da hafriyatçı ve iş makinecilerin sorunları konuşuldu" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "10.03.2022" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan Malatya TSO'da hafriyatçı ve iş makinecilerin sorunları konuşuldu başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Bolat: Habur Gümrük Kapımızda 2026'nın günlük TIR çıkış rekorunu kırdık
Bakan Bolat: Habur Gümrük Kapımızda 2026'nın günlük TIR çıkış rekorunu kırdık
Sürpriz veri sonrası altın uçuşa geçti
Sürpriz veri sonrası altın uçuşa geçti
'Akkuyu NGS'nin getireceği en büyük kazanım enerji maliyetlerindeki düşüş olacak'
'Akkuyu NGS'nin getireceği en büyük kazanım enerji maliyetlerindeki düşüş olacak'
THY, temmuz ayında 9,5 milyon yolcu taşıdı
THY, temmuz ayında 9,5 milyon yolcu taşıdı
Son Haberler
Otomobil şarampole savruldu: 3 yaralı
Otomobil şarampole savruldu: 3 yaralı
Bodrum'da otel havuzu bakımında gaz sızıntısı iddiası; 15 kişi hastaneye kaldırıldı
Bodrum'da otel havuzu bakımında gaz sızıntısı iddiası; 15 kişi...
Kastamonu'da iki otomobil çarpıştı; 4 yaralı
Kastamonu'da iki otomobil çarpıştı; 4 yaralı
Dayı ve yeğeni denizde boğuldu
Dayı ve yeğeni denizde boğuldu
Kırıkkale'de silahlı kavga: 1 yaralı
Kırıkkale'de silahlı kavga: 1 yaralı
Siverek'te bir kişi arabada silahla vurulmuş halde bulundu
Siverek'te bir kişi arabada silahla vurulmuş halde bulundu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.