• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
19:10
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
15:37
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Malatya Barosu'ndan yeni adliye binası açıklaması
Haberler
Yayınlanma: 24 Ekim 2023 - 15:33
Güncelleme: 24 Ekim 2023 - 15:34

Malatya Barosu'ndan yeni adliye binası açıklaması

Malatya Baro Başkanı Onur Demez, 6 Şubat depremlerinde yıkılan adliye binasının yerine yeni bir hizmet binasının ivedikle yapılmasını beklediklerini söyledi.

Haberler
24 Ekim 2023 - 15:33
Güncelleme: 24 Ekim 2023 - 15:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Malatya Baro Başkanı Onur Demez, 6 Şubat depremlerinde yıkılan adliye binasının yerine yeni bir hizmet binasının ivedikle yapılmasını beklediklerini söyledi.

Malatya Baro Başkanı Av. Onur Demez ve baro yönetimi tarafından yapılan açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenerek yıkılan adliye binasının yerine yeni bir hizmet binasının ivedikle yapılması gerektiği kaydedildi.

Ek binalarda değil tek bir yapıda hizmet vermeyi arzuladıklarını belirten Baro Başkanı Demez, "Bilindiği üzere yaşadığımız 6 Şubat depreminden sonra adliyemizin yıkılması avukatların, yargı mensuplarının, adliye personellerinin ve en önemlisi vatandaşların hali hiç düşünülmeden adliye binalarına ilişkin alınan özensiz kararlar ile Adalete erişim hakkımız fiili olarak kısıtlanmaktadır. Adil yargılanma hakkına ve adalet arayışına ket vuran bu kararlarla birlikte yargısal işlemler ilimizde 6 farklı ek binada hizmet vermektedir. Gelinen aşamada aile ve asliye ceza mahkemelerinin duruşma salonlarının bulunduğu binanın kullanılamaz olduğunun tespit edilmesiyle 7. ek hizmet binası arayışına girilmiştir. Artçı depremler sonrasında kullanılamaz hale gelen bu binanın, şimdiye kadar yargısal faaliyetlere ev sahipliği yapması, adliyeler konusunda alınan kararların ne kadar özensiz olduğunun en bariz göstergesidir. Kullanılamaz hale gelen ek binada duruşmalar hakim odalarında, kalemlerde ve hatta koridorlara taşmaktadır. Bu durum kesinlikle kabul edilemez. Kimsenin burnunun kanamadığı tesellisiyle; kapatılan bu binanın yetkililere ders olmasını umuyor, bölünmüş, parçalanmış ve taşımalı adalete derhal son verilmesi çağrımızı bu vesileyle yineliyoruz" dedi.

Depremler sonrasında bölünüp çoğalan adliyeler, savunma mesleği açısından çekilmez bir hale geldiğini aktaran Demez, "Adliyelerin uygun, elverişli ve ulaşılabilir mekanlarda bulunması, yargı faaliyetlerinin mekansal olarak dağıtılmaması; avukatlık hizmetinin etkin ve yeterli sunulması kadar, vatandaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişim hakkının da gereğidir. Her fırsatta söze döktüğümüz adliyelerin tek binada toplanması yönündeki taleplerimiz, maalesef karar verici ve uygulayıcılar tarafından görülmemekte, 21. yüzyıl Türkiye'sinde çoklu binalarda yargısal faaliyetlerin sürdürülüyor olması nedeniyle avukatların ve vatandaşların bina bina, adliye adliye dolaşma çilesi sona ermemektedir. Avukatlar, binalar arasında mekik dokuyarak görevlerini yapabilmesi için insan üstü bir çaba harcamaktadır. Bu hal, zaman zaman adliyeler arasındaki gidiş gelişlerde duruşmaların kaçmasına, dosyaların müracaata kalmasına, zamanında alınmayan duruşmalar nedeniyle duruşma saatlerinin çakışmasına ve hak kayıplarına yol açmaktadır. Mevcut şartlarda ek binalar ile çok sayıda hizmet binasının oluşturulmasının, avukatları adliyeler arasında mekik dokumak zorunda bırakmanın ötesinde, bağlantılı dosyaların adliyeler arasında taşınmasına ve bu nedenle de dosyalarda gecikmeler yaşanmasına yol açacağı tartışmasızdır. Durum, birbirinden bağımsız adliye binaları için işlem yapmak zorunda kalacak olan Adalet Komisyonu, Savcılık ve idari birimler açısından da farklı değildir. Bu sistemde işlerin yürütülmesinde güçlüklerle karşılaşılmaması mümkün değildir. Ayrıca duruşmalara yetişme cabası içerisinde olan meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın başına üzüleceğimiz hadise gelmeden adliye problemimiz bir an önce neticelenmelidir" ifadelerini kullandı.

Yeni adliye ihalesinin bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini belirten Demez, "Ülkemizin bütün illeri arasında adliyesi olmayan tek şehir Malatya'dır. Depremden zarar gören 11 il arasında fiziki imkansızlıktan adliye faaliyetleri durma noktasına gelen tek şehirde yine Malatya'dır. Bu nedenle, biz Malatya Barosu avukatları olarak elverişsiz şartlarda hizmet veren adliye birimlerini de bir araya gelmesi suretiyle, herkes için en uygun çözümün oluşturulmasını ve bu çileye son vererek yargı hizmetlerinin tek binada toplanması için gerekli işlemlerin ivedilikle yapılmasını umuyor, bıkmadan, usanmadan, vazgeçmeden bu süreç için mücadele edeceğimizi bildirmek istiyoruz.29 Eylül tarihinde yapılan ancak henüz sonuçları açıklanmayan yeni adliye ihalesinin bir an önce sonuçlandırılmasını, Malatya adliye binasının ne zaman inşaatına başlanacağının ve ne zaman bitirileceğinin, projesinin kamuoyuyla paylaşılmak suretiyle şeffaf bir şekilde açıklanmasını istiyoruz. Hızlı bir şekilde inşaata başlanarak bir an önce ilimize yakışır bir adliye binasının tesis edilmesini talep ediyor ve bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve susmayacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
15 Kasım’da başlayacak
15 Kasım’da başlayacak
Son Haberler
Osmangazi Belediyesi’nin 2027 Bütçesi Meclisten Geçti
Osmangazi Belediyesi’nin 2027 Bütçesi Meclisten Geçti
Aydın’dan ’44 milyon liralık zarar’ açıklaması
Aydın’dan ’44 milyon liralık zarar’ açıklaması
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Kayseri'de İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı yapıldı
Kayseri'de İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı yapıldı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.