• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
04:09
Komşuların haber alamadığı kadın, evdeki çöp yığınları arasında bulundu
03:49
Eskişehir'de kazasının ardından çıkan bıçaklı kavga kameraya yansıdı: 2 yaralı
03:33
Eskişehir'de alkollü sürücü aydınlatma direğine çarptı; 1 yaralı
01:05
Çanakkale Boğazı'nda gemi arızası
00:48
Otomobilin çarptığı yaya öldü; o anlar kamerada
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Maaş promosyonlarıyla ilgili şikayetler yüzde 287 arttı
Ekonomi
Yayınlanma: 05 Mayıs 2023 - 10:38

Maaş promosyonlarıyla ilgili şikayetler yüzde 287 arttı

Ekonomi
05 Mayıs 2023 - 10:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Maaş promosyonlarıyla ilgili şikayetler yüzde 287 arttı
- Çözüm platformu Şikayetvar, maaş promosyonu ve limit artışı konularını mercek altına aldı. Gerçekleşen yeni düzenlemelerle birlikte emekli ve çalışanların yakından takip ettiği maaş ve promosyon konulu şikayetler, yüzde 287 artarken; para çekme limitini konu alan şikayetlerin artış oranı ise yüzde 212 oldu.

Son dönemde kamu ve özel bankalar duyurdukları promosyon kampanyalarıyla yeni müşteriler kazanmaya çalışırken, milyonlarca emekli ve çalışan da bankaların sunduğu en cazip teklifleri yakından takip ediyor. Şikayetvar, 31 Mart 2022 ile 31 Mart tarihleri arasını kapsayan verilere göre; bankalarla ilgili maaş promosyonu konulu şikayetler bir önceki dönemle kıyaslandığında yüzde 287 artış oranıyla ilk sırada yer aldı. Konuyla ilgili 2022'de 808 olan şikayet sayısı 2023'te 3 bin 133'e tırmandı. Kamu bankalarına geçen dönem promosyonlarla ilgili 293 şikayet ulaşırken bu sayı yeni dönemde yüzde 436'lık artış ile bin 572 olarak gerçekleşti. Promosyonlarla ilgili özel bankalardaki şikayetler ise yüzde 486'lik artış ile 506'dan 2 bin 966'ya yükseldi.

PARA ÇEKME LİMİTİYLE İLGİLİ ŞİKAYETLER YÜZDE 212 ARTTI

Özel ve kamu bankalarıyla ilgili tüketicilerin çözüm aradığı bir diğer konu ise para çekme limiti oldu. Tüm bankalar genelinde para çekme limiti konulu şikayetler, yüzde 212 arttı. Geçen dönem 763 olan şikayet sayısı bu dönem 2 bin 384'e yükseldi. Bankaların kampanyalarını duyurmak ve reklam amacıyla tüketicilerine gönderdikleri kısa mesajlar ve maillerle ilgili şikayetlerde ise tüm bankalar genelinde yüzde 52 artış yaşandı.

POS CİHAZI ŞİKAYETLERİ YÜZDE 46'YA ULAŞTI

Finansal dünyada hemen hemen her işlemin sanal ortamda gerçekleşmesiyle birlikte tüketicilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm beklediği konular da değişim gösterdi ve bu durum şikayetlerde artışa neden oldu. Bu kapsamda POS cihazlarıyla ilgili platforma ulaşan şikayetlerin bir önceki döneme oranla yüzde 46 artış gösterdi. Yine sanal ortamda gerçekleşen para transferi işlemleri ve tüketicinin işlemler sırasında yaşadığı sorunlar da bir önceki döneme oranla yüzde 44 arttı.

Araştırmaya göre; belirtilen dönemde tüm bankacılık sistemindeki şikayetler yüzde 22 artarak 423 binden 518 bine, özel bankalarla ilgili şikayetler yüzde 28 artış ile 295 binden 377 bine, kamu bankalarıyla ilgili şikayetler ise yüzde 10 artışla 128 binden 142 bine yükseldi.

KAMU BANKALARINDA HGS-OGS VE KGS ŞİKAYETLERİ YÜZDE 44 AZALDI

Söz konusu dönemde şikayet düşüşü yaşanan konu başlıkları incelendiğinde ise en büyük düşüşün otomatik geçiş sistemlerinde yaşandığı görülüyor. Verilere göre, bir önceki dönemle kıyaslandığında tüm bankalarda KGS-HGS ve OGS şikayetlerinde yüzde 21 düşün yaşanırken, bu oran kamu bankalarından yüzde 44, özel bankalarda ise yüzde 40 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde kamu bankalarında hesap işletim ücretlerinde yüzde 30, online işlemlerde ise yüzde 37 oranında şikayet düşüşü yaşandığı görüldü.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dolar/TL için dikkat çeken tahmin! Gözler o tarihe çevrildi
Dolar/TL için dikkat çeken tahmin! Gözler o tarihe çevrildi
OYAK Çimento, yılın ilk yarısında 2,2 milyar TL kar elde etti
OYAK Çimento, yılın ilk yarısında 2,2 milyar TL kar elde etti
Bu gece yarısı hesaplara para yatacak
Bu gece yarısı hesaplara para yatacak
Aydem Perakende, Denizli'deki iş insanlarını 'enerji' gündemiyle bir araya getirdi
Aydem Perakende, Denizli'deki iş insanlarını 'enerji' gündemiyle bir araya getirdi
Son Haberler
Bursa'da nefes aldırmayan sıcaklar!
Bursa'da nefes aldırmayan sıcaklar!
Kuyuya düşen çocuğa nefes kesen operasyon
Kuyuya düşen çocuğa nefes kesen operasyon
Dolar/TL için dikkat çeken tahmin! Gözler o tarihe çevrildi
Dolar/TL için dikkat çeken tahmin! Gözler o tarihe çevrildi
'Çerçeve Yasa'ya imza atmamıştı:
'Çerçeve Yasa'ya imza atmamıştı: "Bir canım var..."
Bursaspor’a esnaftan tam destek! Kapalı Çarşı yeşil beyaza büründü
Bursaspor’a esnaftan tam destek! Kapalı Çarşı yeşil beyaza büründü
Depremde 4 meslektaşını kaybeden öğretmen, öğrencilerine deprem bilincini aşılamak için proje başlattı
Depremde 4 meslektaşını kaybeden öğretmen, öğrencilerine deprem bilincini aşılamak için proje başlattı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.