• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:54
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
08:47
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
08:39
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
08:33
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
08:22
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
02:03
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
01:11
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
01:05
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
00:44
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
00:36
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
00:19
Elektrik direğine çarpan otomobilin alkollü sürücüsü ağır yaralandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Letonya-Türkiye maçına doğru
Spor
Yayınlanma: 14 Haziran 2023 - 19:22

Letonya-Türkiye maçına doğru

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop: "Letonya fizik anlamında, hava toplarında iyi bir takım ama biz burada futbolumuzu oynamaya çalışacağız. Olayın ciddiyetinin farkındayız. Hedef Almanya 2024 ve maçlar azalıyor"

Spor
14 Haziran 2023 - 19:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop, Letonya ve Galler maçlarından galibiyetle ayrılacaklarına inandıklarını söyledi.

Milli takımın Letonya'nın başkenti Riga'ya gelişi sırasında havalimanda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hamit Altıntop, "Dört gündür arkadaşlarla beraberiz, verimli bir dört gün oldu. İki gecemiz var, sonra maça çıkacağız. En iyi şekilde hazırlanıyoruz. Her maç zor. Letonya fizik anlamında, hava toplarında iyi bir takım ama biz burada futbolumuzu oynamaya çalışacağız. Olayın ciddiyetinin farkındayız. Hedef Almanya 2024 ve maçlar azalıyor." dedi.

Milli takımın teknik direktörü Stefan Kuntz ve ekibi ile birlikte 20 aydır birlikte olduklarını aktaran Altıntop, "Ekiple 20 aydır beraberiz, inişli-çıkışlı bir süreç oldu ama doğru yolda olduğumuza inanıyoruz. Bu çok önemli. Devrim yapmak istiyorsanız bu inişler çıkışlar gayet doğaldır. Bu yolda doğru analizi yapıp, düzeltmeler yapmanız gerekir. Bunun üstünde duruyoruz. İnancımız tam, biz inanıyoruz ki bu A Milli Takım istediğimiz performansı sahaya yansıtabilirse belki de tarihin en önemli milli takımlarından biri olabilir. Arkadaşlarla dün akşamki toplantımızda bunun detaylarını konuştuk ve yolumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki iki maç sonunda iyi bir tablo ortaya çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.


- "Evet Kuntz sorgulandı, bizler de her şeyi sorguladık"

​​​​​​​Hamit Altıntop, "Kuntz'un morali nasıl?" sorusuna ise, şu yanıtı verdi:

"Morali gayet iyi. Evet Kuntz sorgulandı, bizler de her şeyi sorguladık. Çünkü bu ciddi hedefimizde her taşı çevirdik, kendimizi de sorguladık. İnsanların bunu bilmesi gerekir. Çünkü burada bir ülkeyi temsil ediyoruz. Kardeşlerimizi doğru yöne yönelttiğimize inanıyoruz, doğru da beslememiz gerekiyor. Çalışmalarımız çok yoğun. Zor olduğunu biliyoruz ama Kuntz'un keyfi yerinde. Son idmanları sizler de takip ettiniz, enerji yüksek, hedefe kilitlendik. Umarım bunu sahaya yansıtabiliriz. İyi bir performans gösterirsek Letonya ve Galler maçlarında gülen taraf biz olacağız."

Altıntop, Enes Ünal ve Cenk Tosun'un sakatlıklarının hatırlatılması üzerine ise, "Tabii ki Cenk Tosun'un tecrübesi, Enes'in son iki yıldaki inanılmaz performansı görmemezlikten gelinemez. Bugün maalesef Çağlar da kadrodan çıktı ama kardeşlerimiz bunu telafi edecek güçte. Onlara yüzde yüz inanıyoruz. Bu konuda diğer oyunculara fırsatlar oluşuyor. Onlar da bu fırsatları değerlendirecektir." şeklinde konuştu.

"Tek takımımız var, bu takıma sahip çıkmamız gerek." diyen Hamit Altıntop, şunları söyledi:

"Eleştiriler illaki olacaktır, bu seviyede kaçınılmaz, bunun da farkındayız. Ama bu eleştirileri iki maçtan sonra yaparlarsa mutlu oluruz. Herkes bunun bilincinde, farkında olsun, biz burada sorumluluktan kaçmıyoruz, ne sorumluluk gerekiyorsa bunu da alırız. Böyle olaya yaklaşıyoruz. Varımızı, yoğumuzu bu kardeşlerimizin bayrağımızı daha yükseklerde dalgalandırması için desteklemeye çalışıyoruz."

Son olarak İstanbul'un ev sahipliği yaptığı ve Manchester City'nin Inter'i 1-0 mağlup ederek kupaya uzandığı Şampiyonlar Ligi finalini de değerlendiren Altıntop, "Çok önemli bir organizasyondu, başarıyla tamamladığımıza inanıyoruz. Yenikapı'da büyük bir festival alanı vardı. Misafirlerimizin transferleri ve güvenliğinde hiçbir sorun olmadı. Maç kalite anlamında istediğimiz gibi olmasa da Türkiye'miz, federasyonumuz misafirperverliğini en üst seviyeye çıkardı. Bu da bizi gururlandırıyor." ifadelerini kullandı.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
17 Yaş Altı Erkek Basketbol Milli Takımı, grup birincisi olarak son 16 turuna yükseldi
17 Yaş Altı Erkek Basketbol Milli Takımı, grup birincisi olarak son 16 turuna yükseldi
Samsunspor'un 61'inci yılı sahilde meşalelerle kutlandı
Samsunspor'un 61'inci yılı sahilde meşalelerle kutlandı
Chobani CEO'su Hamdi Ulukaya'dan Erzincanspor'a destek Fotoğraf eklendi
Chobani CEO'su Hamdi Ulukaya'dan Erzincanspor'a destek Fotoğraf eklendi
Beşiktaş günü çift antrenmanla tamamladı
Beşiktaş günü çift antrenmanla tamamladı
Son Haberler
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın...
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa...
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e...
BMGK'de "kardeşlik" değerinin barış ve güvenliğe etkisi ele alındı
BMGK'de "kardeşlik" değerinin barış ve güvenliğe etkisi ele alındı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.