• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:05
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Kütahya'da yabancı öğrencilere kültür gezisi
Eğitim
Yayınlanma: 12 Haziran 2021 - 22:49
Güncelleme: 12 Haziran 2021 - 22:51

Kütahya'da yabancı öğrencilere kültür gezisi

Son dakika 'EĞİTİM' kategorisinde yer alan habere göre; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından yabancı öğrencilere yönelik düzenlediği oryantasyon eğitimi Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu topraklar olan Domaniç'ten başladı.

Eğitim
12 Haziran 2021 - 22:49
Güncelleme: 12 Haziran 2021 - 22:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kütahya'da yabancı öğrencilere kültür gezisi
Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yabancı öğrencilere yönelik oryantasyon faaliyetleri düzenledi. ‘Kuruluştan Kurtuluşa Yabancı Öğrenciler Kültür Gezisi’ kapsamında ilk faaliyet Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu topraklar olan Domaniç İlçesinden başladı. Programa, 15 ülkeden 100 öğrenci katıldı. Programın ilk etabı olarak Devlet Ana Hayme Ana Türbesinden başlandı. Program, Osman Gazi’nin sallandığı beşik olarak bilinen Mızık Çamı, Sarıkız Mesire Alnı ve Ebe Hatun Çamlığı olarak devam etti.
Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Bülent Gül, “Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi olarak bu yıl içinde organize ettiğimiz oryantasyon faaliyetleri çerçevesinde öğrencilerimizi Hayme Ana Türbesi ve Domaniç’in tarihi ve turistik alanlarının gezisi için getirdik. Üniversitemiz olarak bu yıl başında senato kararımız ile beraber Üniversitemize gelen yabancı uyruklu öğrencilerimizi hem ülkemizi tanıtma adına hem de ülkemizde geçirdikleri yaşam süresi içerisinde daha rahat edebilmesi açısından ülkemizin sağlık sistemi, hukuk sistemi, emniyet sistemi gelenek ve görenekleri ile beraber Kütahya’nın genel manada tanıtımını teorik ders olarak değerlendirdikten sonra Bu öğrencilerin Türk Kültürünü, Kütahya’nın Kültürünü daha iyi tanıyabilmeleri açısından Kuruluş şehri olarak başta Domaniç Kurtuluş şehri olarak ta Dumlupınar gezimizin ardından Tarihi bölge olarak nitelendirdiğimiz Çavdarhisar Aizonai bölgesini gezilerini başlattık. Bu sayede ülkemize gelen yabancı öğrencilerimizi hem ülkemizi, hem bölgemizi hem de şehrimizi en iyi şekilde tanıtmak istedik. Bu organizasyon Devlet Üniversiteleri içerisinde en kapsamlı organizasyonlardan bir tanesi olarak nitelendirebiliriz. Şu ana kadar yaptığımız araştırmalarda Türkiye’de Devlet Üniversiteleri içinde böyle bir uygulamanın gerçekleştirilmesi söz konusu değildir. Bunu da ilk gerçekleştiren Kütahya Dumlupınar Üniversitesidir” dedi.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesine Afganistan’dan gelen Yabancı Uyruklu öğrenci Gulam Amini, “Yüksek Lisans için Siyasal Bölümü Uluslar Arası İlişkiler fakültesi öğrencisiyim. Hafta sonu için hocalarımız bir plan yapmışlar. Biz eğlenmek ve öğrenmek için Domaniç ilçesine geldik. Burada çok şeyler keşfettik. Burası Ertuğrul Gazinin Toprakları ve Osmanlı Devletinin Kurulduğu yerler. Tarih olarak Kültür olarak burada çok ortak şeyler keşfettik. İlk bu topraklara geldiğimde levhalarda Farsça harflerden yazılmış. Bizim ülkemizde de Farsça kullanıyorlar. Ortak çok şey vardı ve benim için bu gezi çok özeldi. Beni birazda şaşırttı. Güzel ve yemyeşil bir yer. Eğleniyoruz buralarda Türkiye Kültür olarak, din olarak çok şeyler var burada ve bizimde yaşamımız aynı. Bu organizasyon için hocalarımdan da çok memnunum teşekkür ederim. Özellikle Domaniç Belediyesi ve personeline çok teşekkür ederim gerçekten bizimle çok ilgilendiler” dedi.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesine Fil Dişi Sahilinden gelen Yabancı Uyruklu öğrenci Joel Nigatta, “Ben Fil Dişi Sahilinden geliyorum. Bugün Osmanlı Devleti’nin Kurulduğu yere geldik. Ben burada olmaktan çok memnunum. Hocalarıma çok teşekkür ederim” dedi.
Program Domaniç Belediyesin yöresel yemek ikramı ile son buldu.

Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)


"Kütahya’da yabancı öğrencilere kültür gezisi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "12.06.2021" tarihinde "EĞİTİM" haberlerine otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde "Nethaber.com.tr" editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EĞİTİM" haberleri kategorisinde yer alan "Kütahya’da yabancı öğrencilere kültür gezisi" başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa Uludağ Üniversitesi’ne dev ödenek
Bursa Uludağ Üniversitesi’ne dev ödenek
Ortaokul ve liselere yeni sınav sistemi
Ortaokul ve liselere yeni sınav sistemi
Bakan Tekin: Çocuklarımızı şiddetten korumanın en sağlam yolu sanattır
Bakan Tekin: Çocuklarımızı şiddetten korumanın en sağlam yolu sanattır
Eğitim Gücü Sen'den açıklama
Eğitim Gücü Sen'den açıklama
Son Haberler
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yeri çok şaşırttı
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin...
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Fransa’da gösterilerde 135 gözaltı: 70 bin kolluk kuvveti sahada
Fransa’da gösterilerde 135 gözaltı: 70 bin kolluk kuvveti sahada
'Cehennem Necati'ye 15,5 yıl hapis cezası
'Cehennem Necati'ye 15,5 yıl hapis cezası
Bingöl'de 917 hak sahibinin konut yer seçimi tamamlandı
Bingöl'de 917 hak sahibinin konut yer seçimi tamamlandı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.