• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Kumluca'da gönüllü orman yangınları mücadele ekibine seminer
Eğitim
Yayınlanma: 08 Nisan 2022 - 16:12
Güncelleme: 08 Nisan 2022 - 16:14

Kumluca'da gönüllü orman yangınları mücadele ekibine seminer

Antalya Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Gönüllü Orman Yangınları ile Mücadele Ekibi için seminer düzenlendi.

Eğitim
08 Nisan 2022 - 16:12
Güncelleme: 08 Nisan 2022 - 16:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Antalya Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Gönüllü Orman Yangınları ile Mücadele Ekibi için seminer düzenlendi.
Kumluca Atatürk İlk ve Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen semineri, Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi Yangın Eğitim Uzmanı Orman mühendisi Tolga Yılmaz verdi. Gün boyu süren seminerde, orman yangının tanımı ve özellikleri, orman yangının türleri, orman yangının çıkış nedenleri, orman yangınını etkileyen faktörler, orman yangınlarında kullanılan mücadele araçları, orman yangınlarını önleme çalışmaları, orman yangınlarını söndürme yöntemleri konusunda bilgiler verildi.

"Nöbet tutacağız"
Seminere, Mavikent Mahalle Muhtarları Adem Karataç ve Yazır Mahalle Muhtarı Durmuş Karatekelioğlu'da katıldı. Konu ile ilgili konuşan Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç, "İlçemiz orman yangınları açısından hassas bir bölgedir. Mavikent Mahallemizin etrafı da kızılçam ormanı ile kaplı. Bu yüzden yaz mevsimi boyunca dikkatli olmalıyız. Mahallemizin gençleri geçen yaz boyu gece gündüz orman yangını nöbeti tuttular. Bu yüzden bu seminere bilgi almak için katıldık. Bu yaz yine gönüllü gençlerimiz ile birlikte ormanlarımızı yangınlardan korumak için nöbet tutacağız" dedi.

"Eğitime başladık"
Ormanlık alanlarda 700 kilometre stabilize yol bulunduğunu, bu yolların kış mevsiminde oldukça bozulduğunu, ancak grayder ile kullanılır hale getirme çalışmalarının başladığını belirten Kumluca Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, "Bakanımızın önem verdiği orman yangın söndürme gönüllülerinin eğitimine başladık. Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü olarak 280 kişi gönüllü tespit ettik. Onların eğitimini dün yani Perşembe ve bugün olarak planladık. Gelecek hafta Perşembe ve Cuma günü olarak yeniden planladık. Orman yangınlarında bilgilendirme eğitimlerini veriyoruz. Yangınlar hakkında bilgilendiriliyor. Yangın söndürülmesi hakkında bilgilendiriliyor. Organizasyon hakkında bilgilendiriliyor. Ne yapmaları konusundaki bilgilerini verdikten sonra bu kursiyerlerimiz artık kayıtlarımızda orman gönüllüsü olarak geçecek. Herhangi yangında telefon ile arayıp onlardan yardım talep edeceğiz" diye konuştu.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanıyor!
Ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanıyor!
Bursa’dan dünya listesine damga vurdular!
Bursa’dan dünya listesine damga vurdular!
MEB’den yeni izleme sistemi
MEB’den yeni izleme sistemi
KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı: Sonuçlar nasıl öğrenilir?
KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı: Sonuçlar nasıl öğrenilir?
Son Haberler
Tarihi sigara yasakları yolda!
Tarihi sigara yasakları yolda!
Zehirlenmeler arttı uzmanlardan uyarı geldi! Karaciğer ve böbrekleri bitiriyor
Zehirlenmeler arttı uzmanlardan uyarı geldi! Karaciğer ve böbrekleri...
Sadece bir kez kullanmak yetiyor! Elektronik sigaralar hakkında korkutan araştırma
Sadece bir kez kullanmak yetiyor! Elektronik sigaralar hakkında korkutan...
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden ifade verecek
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden...
Bursa’daki bu projeye belediye meclisinde şok!
Bursa’daki bu projeye belediye meclisinde şok!
Rusya Savunma Bakanlığı: "Tren istasyonuna roketli saldırıyı Ukrayna tarafı gerçekleştirdi"
Rusya Savunma Bakanlığı: "Tren istasyonuna roketli saldırıyı Ukrayna tarafı gerçekleştirdi"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.