• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:18
Bursa’nın 11 ilçesinde elektrik kesintisi!
11:48
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
11:40
Bursa’da sahilde gizemli cesed!
03:21
Antalya'da hortum can aldı: 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı
01:09
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
01:06
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Kocaeli'de "Filistin'e Destek Yürüyüşü" yapıldı
Haberler
Yayınlanma: 16 Aralık 2023 - 15:58

Kocaeli'de "Filistin'e Destek Yürüyüşü" yapıldı

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan: - "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimiz, ülkemiz ve bütün sivil toplum örgütleriyle, yaşanan bu vahşete karşı dimdik direniş ortaya koyduk"

Haberler
16 Aralık 2023 - 15:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kocaeli'de, Filistin'e Destek Platformu tarafından HAK-İŞ Konfederasyonu koordinasyonunda düzenlenen "Filistin'e Destek Yürüyüşü" yoğun katılımla gerçekleşti.

İzmit'teki Fevziye Camisi önünde, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla toplanan kalabalık, "Sıra Sende Kocaeli Özgür Filistin İçin Ayağa Kalk" yazılı pankartın arkasında yürüyüşe geçti. Yağmura rağmen yürüyüşe yoğun katılım gösterenler, İsrail aleyhine sloganlar atarak Anıtpark'a ulaştı.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, burada yaptığı konuşmada, yağmur ve soğuk havaya rağmen Filistinlileri yalnız bırakmamak için yürüyüşe gelenlere teşekkür etti.

Yeryüzünde bütün meydanlarda, vicdanları ortaklaştıran bütün insanlara selam gönderen Arslan, "Daha dün gibi. 7 Ekim'den bu tarafa Gazze'de yaşanan katliamlarda, mağdur ve mazlum duruma düşen Gazzeli kardeşlerimizin direnişini, mücadelesini, özgürlük savaşını buradan selamlıyoruz, onlara da selam olsun. 69 gündür katliamlara maruz kalmış, bir kısmını toplu mezarlıklara defnettiğimiz bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize Rabbimden şifalar diliyoruz." diye konuştu.

Arslan, 7 Ekim'in milat olarak görülmesinin yanlış olduğuna işaret ederek, "Aslında Filistin'de 75 yıldır işgal devam ediyor. Bu işgali tezgahlayanlara, bu işgale göz yumanlara, bu işgali planlayanlara lanet olsun." dedi.

Türkiye'nin her köşesinde, İsrail'e karşı dayanışmanın daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, "Sadece ağıt yakarak değil, sadece hareket ederek değil, aynı zamanda bir şeyler yapma zamanı. Filistin için başlattığımız yardım kampanyasına lütfen daha fazla destek olalım." ifadelerini kullandı.

- "Davamızı yükseltmeye devam edeceğiz"

HAK-İŞ olarak uluslararası sendikal örgütleri harekete geçirdiklerini aktaran Arslan, "Dünyanın her köşesindeki sendikacı kardeşlerimiz artık yönlerini Kudüs'e, Gazze'ye çevirdi. Bütün yeryüzünün sokaklarını, meydanlarını, zalimlere dar edecekler. Ey Amerika, ey İsrail; biz sizi tanıyoruz, dün ne yaptığınızı biliyoruz, bugün ne yapacağınızı biliyoruz." şeklinde konuştu.

İsrail'in saldırıları karşısında sessiz kalan ülkelere tepki gösteren Arslan, "Siz sussanız da biz susmayacağız. Biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Hep beraber susmayacağız." dedi.

Arslan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'nin ve bütün sivil toplum örgütlerinin yaşanan vahşete karşı dimdik direniş ortaya koyduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Ancak yetmez, daha fazlasını yapmalıyız, daha fazlasını yapabiliriz. Filistin'den bize mesaj şöyle geliyor; 'Ya özgürlük ya şahadet. Korkmayın, üzülmeyin Rabbim bizimle beraber.' diyorlar. Onlar korkmuyor, onlar özgürlük ateşini yaktı, inşallah biz yükselteceğiz. Bu meydandan bütün yeryüzündeki mazlumlara selam olsun. Filistin'e Destek Platformu olarak başkenti Kudüs olan, özgür ve bağımsız Filistin Devleti kurulana kadar mücadelemizi, davamızı yükseltmeye devam edeceğiz."

Arslan'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, hayatını kaybeden Filistinliler için dua etti. Daha sonra katılımcılar, Filistin'de ölen çocuklar için kırmızı, yeşil, beyaz ve siyah renkteki balonları gökyüzüne bıraktı.

Yürüyüşe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus da katıldı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Demirkol hakim karşısında
Demirkol hakim karşısında
Meteoroloji tek tek uyardı! Kuvvetli yağış…
Meteoroloji tek tek uyardı! Kuvvetli yağış…
Arazi kavgası faciayla bitti
Arazi kavgası faciayla bitti
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
Son Haberler
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde kolon kanseri riski artıyor…
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde...
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte hangi takımlar katılacak?
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte...
Demirkol hakim karşısında
Demirkol hakim karşısında
Yalova'da sahile inen iki ayı yavrusu tekneden görüntülendi
Yalova'da sahile inen iki ayı yavrusu tekneden görüntülendi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.