• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:18
Bursa’nın 11 ilçesinde elektrik kesintisi!
11:48
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
11:40
Bursa’da sahilde gizemli cesed!
03:21
Antalya'da hortum can aldı: 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı
01:09
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
01:06
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. KOBİ'lere yeşil dönüşüm desteği çağrısına başvuru süresi uzatıldı
Ekonomi
Yayınlanma: 05 Ocak 2023 - 12:11
Güncelleme: 05 Ocak 2023 - 12:12

KOBİ'lere yeşil dönüşüm desteği çağrısına başvuru süresi uzatıldı

Bursa'da faaliyet gösteren teknik tekstil ve kompozit sektörlerindeki KOBİ'lerin Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uyumlu yeni ürün ve proses geliştirme projelerine BUTEXCOMP tarafından sağlanacak desteğe başvuru süresi uzatıldı.

Ekonomi
05 Ocak 2023 - 12:11
Güncelleme: 05 Ocak 2023 - 12:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KOBİ'lere yeşil dönüşüm desteği çağrısına başvuru süresi uzatıldı
Bursa'da faaliyet gösteren teknik tekstil ve kompozit sektörlerindeki KOBİ'lerin Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uyumlu yeni ürün ve proses geliştirme projelerine BUTEXCOMP tarafından sağlanacak desteğe başvuru süresi uzatıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde yürütülen Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi (BUTEXCOMP) bünyesindeki 'KOBİ'ler İçin Yeşil Ürün Hibe Programı'na başvuru süresi 9 Ocak 2023'e kadar uzatıldı.

KOBİ'ler için yeşil ürün hibe programı

KOBİ'ler İçin Yeşil Ürün Hibe Programı ile Bursa'da kurulu teknik tekstil ve kompozit sektörlerindeki KOBİ'lerin Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uyumlu yeni ürün ve proses geliştirme projelerine destek sağlanması hedefleniyor. Programda çağrı dokümanlarının www.butexcomp.org portalında yayınlandığı 'KOBİ'ler İçin Yeşil Ürün Hibe Programı' için başvuru tarihi 9 Ocak 2023 Pazartesi gününe kadar uzatıldı. Başvuruda bulunmak isteyen firmalar, BUTEXCOMP'un web sitesindeki formları çevrimiçi ortamda doldurarak işlemlerini tamamlayabilecek. Web sitesinde yer alan 'Başvuranlar için Rehber' dokümanı da başvuru süreci için firmalara detaylı bilgiler sunuyor.

Destek verilecek projeler şubat ayında açıklanacak

Program ile seçilen KOBİ'ler için azalan girdi maliyetleri, artan ticarileştirme hacmi ve ihracat potansiyeli artışının sağlanması, teknik tekstil ve kompozit değer zincirinde ağ oluşumunun desteklenmesi amaçlanıyor. Teknik tekstil ve kompozit malzeme sektörlerinin değer zincirinde ağ oluşumunu desteklemek ve yeni yeşil ürünleri tanıtmak amacıyla hayata geçirilen Yeşil Ürün Hibe Programına seçilen KOBİ'lere verilecek danışmanlık hizmetleri sonucu minimum 5 farklı yeni yeşil ürün programı desteklenecek. Başvurular, konunun uzmanları tarafından Ocak ayı içerisinde değerlendirme ve seçim süreci tamamlanacak. Şubat 2023'te ise desteklenecek projelerin kamuoyuna duyurusu yapılmasının ardından hibe sözleşmeleri imzalanacak. Mart 2023-Aralık 2023 döneminde de projeler aktif olarak desteklenirken, firmalar çağrı ile ilgili sorularını, firma bilgileri ve ad-soyadı bilgileri ile info@butexcomp.com adresine iletebiliyor.

Rekabetçi sektörler programı nedir?

Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki mali işbirliği çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı, yaklaşık 800 milyon avroluk bir bütçeyle projeleri destekleyen bir mali yardım programıdır. 2007 yılından bu yana yürütülmekte olan program, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki sanayici, KOBİ ve girişimcilerin rekabet gücünü artırarak sosyal ve ekonomik kalkınmayı hedeflemektedir. Program ve desteklenen projeler hakkında detaylı bilgiye www.rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr adresinden ulaşabilir, programla ilgili sorularınızı rsp@sanayi.gov.tr adresine e-posta olarak iletebilirsiniz.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İşsizlik rakamları belli oldu
İşsizlik rakamları belli oldu
Faaliyetleri geçici olarak durduruldu
Faaliyetleri geçici olarak durduruldu
Altında deprem! 3 aydır böylesi görülmemişti
Altında deprem! 3 aydır böylesi görülmemişti
Ticari kredilerde yeni dönem: Bu krediler büyüme sınırına takılmayacak
Ticari kredilerde yeni dönem: Bu krediler büyüme sınırına takılmayacak
Son Haberler
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde kolon kanseri riski artıyor…
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde...
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte hangi takımlar katılacak?
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte...
Demirkol hakim karşısında
Demirkol hakim karşısında
Bulanık'ta sokak hayvanları için sıcak yuva
Bulanık'ta sokak hayvanları için sıcak yuva

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.