• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:19
Şırnak'ta otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
09:13
Japonya açıklarında 6.1 büyüklüğünde deprem
09:13
'Yaz tatili göz lazer operasyonu için engel değil'
09:13
'Uzun süren reflü kanser riskini artırabilir'
09:06
Portekiz, geriye düştüğü maçta Hırvatistan'ı kupanın dışına itti
09:02
Eyüp Lojistik'ten AB'nin takograf düzenlemesine 'Jet Taksi' çözümü
08:56
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi
08:51
Endonezya'da 6.2 büyüklüğünde deprem
08:39
İran: ABD, Batı Asya'da gerçek barış ve güvenliği sürekli hiçe saydı
08:33
İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 298'e yükseldi
08:28
Trump: İran sanırım ihtiyaç duyduğumuz şeylerin neredeyse hepsini kabul etti
08:04
Ankara'da NATO tedbirlerine ilişkin uygulamalarda 4 binden fazla aranan şüpheli yakalandı
03:26
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kırkağaç'ın yazlık kavunları kışlık sofralar için bekliyor
Ekonomi
Yayınlanma: 09 Kasım 2021 - 09:28
Güncelleme: 09 Kasım 2021 - 09:34

Kırkağaç'ın yazlık kavunları kışlık sofralar için bekliyor

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yetişen ve coğrafi işaret alan Kırkağaç Kavunu hasadı yapıldığı 15 Ağustos'tan bu yana karanlık depolarda bekletilerek tazeliğini koruyor. Kışlık sofralar için hazırlanan kavunlar alıcılarını bekliyor.

Ekonomi
09 Kasım 2021 - 09:28
Güncelleme: 09 Kasım 2021 - 09:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kırkağaç'ın yazlık kavunları kışlık sofralar için bekliyor
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde yetişen ve coğrafi işaret alan Kırkağaç Kavunu hasadı yapıldığı 15 Ağustos’tan bu yana karanlık depolarda bekletilerek tazeliğini koruyor. Kışlık sofralar için hazırlanan kavunlar alıcılarını bekliyor.
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde yetişen deseni, kokusu, tadı ve uzun dayanmasıyla ünlenerek coğrafi işaret alan Kırkağaç Kavunu 15 Ağustos’ta hasat edildi. Hasat edilmesi sonrası hemen ışık görmeyen depolarda bekletilen kavunlar kış aylarına kadar dayanabiliyor. Yaz meyvesi olarak bilinen kavunu kış sofraları için bekleten çiftçiler, alıcıları bekliyor.
Kırkağaç kavununun ülke çapında bir üne sahip olduğunu söyleyen Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, “Kavunlarımızı 15 Ağustos’tan sonra hasat ettik ve Kasım ayındayız. Kırkağaç kavunlarımız sofralarda yer almak üzere hazırlanmış bir şekilde bekliyor. Bu kavunlarımızı nasip olursa halcilerimiz, manavlarımız ve pazarcılarımız vasıtasıyla tüketicilerimize ulaştırmaya çalışacağız. Bugünlerde yoğun bir satış sezonun içerisine girdik. Depolarımızdaki ürünlerimiz satılmaya başlandı. Halcilerimiz kavunlarımızı alıyorlar. Yavaş yavaş İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerimizde sizlerin sofralarına bu güzel kavunlarımızı getirecekler. Sizde soğuk kış günlerinde sıcak yaz meyvesini yemenin tadını çıkaracaksınız. İnşallah sizler için yetiştirdiğimiz kavunlarımızı afiyetle yersiniz" dedi.
10 bin dekarlık arazide yaklaşık 30 bin ton rekolte elde edildiğini söyleyen Özarı, "Her yıl olduğu gibi bu senede 10 bin dekar seviyelerinde bir üretimimiz oldu. Yaklaşık 30 bin ton bir rekolte yakaladık. Tabi bizim birkaç çeşit daha kavunumuz var. Hepsi bu gördüğünüz kavun cinsinden değil. Bu cins ürünümüz depolarda 10 bin tona yakın hazır vaziyette bekliyor. Kavunlarımızın bir kısmı satıldı bir kısmı da satılmayı bekliyor. Ben Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı olarak afiyetle kavunlarımızı tüketmenizi diliyorum. Mutlaka kavun tüketelim çünkü kavunun faydaları saymakla bitmiyor. Sindirim sisteminizden tutun, bağışıklık sisteminizin kuvvetlendirilmesine gelinceye kadar. O yüzden sağlıkla afiyetle kavunlarımızı tüketmenizi diliyoruz. Bu vesileyle hem pazarcılarımızı, hem halcilerimizi hem de diğer esnaflarımızı, manavlarımızı Kırkağaç’ımıza davet ediyoruz. Bütün çiftçilerimizin telefonları bende mevcut. Ben Ziraat Odası Başkanı olarak, alım yapmaları noktasında kendilerine her türlü yardım ve desteği vermeye hazırım” ifadelerini kullandı.

"Dededen beri kavun üreticiliği yapıyoruz"
Uzun yıllardır kavun üreticiliğiyle uğraştıklarını söyleyen Mesut Engür, “Babadan, atadan, dededen gelen zamandan beri kavun üreticiliği yapıyoruz. Ben kendimi bildim bileli kavun üretiyorum. Bu senede ürettik. Kavunlarımız depoda hepsi askıda. Kırkağaç kavunlarımız satışa hazır. Bütün alıcıları, halcileri, manavcıları Kırkağaç’a bekleriz. Gelip baksınlar, görsünler” diye konuştu.
15 Ağustos tarihi itibariyle tarlalardan büyük bir özveriyle toplanan, daha sonra klimalı ve havalandırma sistemiyle sıcaklığı 14 dereceye ayarlanmış depolara getirilerek tek tek dört bir yanından bağlanan kavunlar, büyük uğraşlarla tahta direklere asılıyor. Kış ayları için depolarda askıda kalan kavunlar, Şubat- Mart aylarına kadar alıcı bulabiliyor.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eyüp Lojistik'ten AB'nin takograf düzenlemesine 'Jet Taksi' çözümü
Eyüp Lojistik'ten AB'nin takograf düzenlemesine 'Jet Taksi' çözümü
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar: Çevreye sahip çıkan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar: Çevreye sahip çıkan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum
AJet Genel Müdürü Sarp: Bir haftada 18 yeni dış hat açtık
AJet Genel Müdürü Sarp: Bir haftada 18 yeni dış hat açtık
Şef Danilo Zanna'nın Filo D'olio'su Avrupa'nın 'en iyi 50 restoranı' arasında
Şef Danilo Zanna'nın Filo D'olio'su Avrupa'nın 'en iyi 50 restoranı' arasında
Son Haberler
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 595'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin...
Şırnak'ta otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Şırnak'ta otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Japonya açıklarında 6.1 büyüklüğünde deprem
Japonya açıklarında 6.1 büyüklüğünde deprem
'Yaz tatili göz lazer operasyonu için engel değil'
'Yaz tatili göz lazer operasyonu için engel değil'
'Uzun süren reflü kanser riskini artırabilir'
'Uzun süren reflü kanser riskini artırabilir'
Eskişehir 'Sui Generis Tiyatro' seyirciden tam not aldı
Eskişehir 'Sui Generis Tiyatro' seyirciden tam not aldı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.