Güney Kore'deki aktivistlerin Kuzey Kore tarafına karşıt broşürler yollamasıyla başlayan ve Kuzey'in askeri harekat ihtimalini dahi masaya koyduğu krizde kuzey tarafının kızgınlığı yatışacak gibi durmuyor. Kuzey Kore'de, Güney sınırına yakın Kaesong şehrinden önce patlama sesleri geldi. Ardından askeri bir kaynak, Kuzey Kore'nin Güney Kore ile olan iletişim ofisini havaya uçurmuş olabileceğini söyledi.
Nitekim Güney Kore Birleşme Bakanlığı'ndan yapılan tek cümlelik açıklamada da "Kuzey Kore, (yerel saatle) 14.49'da Kaesong irtibat bürosunu havaya uçurdu" ifadesi kullanıldı.
Dünya
Yayınlanma: 16 Haziran 2020 - 10:39
Kim, Güney Kore ile ortak kullanılan irtibat bürosunu havaya uçurdu
Kuzey Kore, yeniden 'düşman kardeşliğe' terfi ettirdiği Güney Kore ile çıkan broşür krizinde, Seul'le iletişimi kesmekle kalmayıp irtibat bürosunu havaya uçurdu. Kuzey Kore Lideri Kim'in kardeşi Yo-jong dün yaptığı açıklamada, "Güney Kore bu durumu sürdürürse ağır bir bedel ödemek zorunda kalacaktır" ifadelerini kullanmıştı.
Dünya
16 Haziran 2020 - 10:39
İlginizi Çekebilir









