• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (2)
Siyaset
Yayınlanma: 24 Ekim 2023 - 15:52

Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (2)

"Göreceksiniz bizim belediyelerin olduğu yerlerde bütün sokaklar, caddeler kırmızı beyaz olacak. Cumhuriyetimizi sevinçle, coşkuyla kutlayacağız" - "Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yabancı askerleri bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne davet edeceklermiş terörle mücadele için. Bu topraklarda yabancı asker postalı istemiyoruz"

Siyaset
24 Ekim 2023 - 15:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Göreceksiniz bizim belediyelerin olduğu yerlerde bütün sokaklar, caddeler kırmızı beyaz olacak. Cumhuriyetimizi sevinçle, coşkuyla kutlayacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, geçmişte Türkiye'nin, Orta Doğu'nun en güven veren ülkesi olduğunu, yaşanan sorunları ilk çözecek ülke olarak akla geldiğini ancak iktidarın yanlış politikaları nedeniyle Türkiye'nin dış politikada güven kaybettiğini savundu.

Dışişleri Bakanlığının sıradan bir bakanlık olmadığını, Dışişleri bürokratlarının da sıradan bürokratlar olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, büyükelçi olmak isteyenlerin gerekli sınavların ardından belli bir tecrübe kazanması, en sonunda da liyakat olgunluğuna eriştiğinde büyükelçi olarak atanması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Rüşvet alandan büyükelçi olur mu? Rüşvet alandan büyükelçi yaparsanız Türkiye'nin dış politikası güven vermez. Rüşvet aldığı bilinen, yabancıların da bildiği adamı siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil etmek için büyükelçi olarak atarsanız o ülke diyecek ki 'Bu Türkiye'ye asla güven olmaz.' Güveni temelden sarsıyorsunuz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidarın, ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un serbest bırakılması, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesi ve Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıya ilişkin süreçlerdeki hata ve yanlışlarının, Türkiye'nin dış politikadaki temel güven kayıpları olduğunu öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, 29 Ekim'de Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutlayacaklarını dile getirerek, Cumhuriyet'in kurulması için büyük mücadeleler verildiğini ifade etti.

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda ağır bedeller ödediğinin, Cumhuriyet kurulurken tüm mazlum ülkelerin Türkiye'yi örnek aldıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Biz Cumhuriyet'i kurduktan sonra o ülkelerin tamamı cumhuriyet kurdu. Çünkü biliyorlardı ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün o mazlum milletlere önderlik eden bir devlettir ve biz önderliğimizi yapıyoruz. Onlarla kültürel bağlarımızı da sürekli geliştirdik, hiç kimseyi dışlamadık, tam tersine beraber olmaya özen gösterdik." dedi.

- "Bu topraklarda yabancı asker postalı istemiyoruz"

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında iktidar ve destekçisi bir partinin oylarıyla yabancı askerlerin terörle mücadele için Türkiye'ye davet edildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer bir iktidar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 100'üncü yılında terörle mücadele konusunda kendi ordusuna, güvenlik güçlerine güvenmeyip de yabancı bir ülkenin askerini Türkiye'ye davet ediyorsa artık o iktidarın bu ülkeye vereceği hiçbir şey yoktur. Ben onun vatanseverliğinden kuşku duyarım. Vatansever değildir bu insanlar. Bu ülkenin ordusu da polisi de korucusu da 35-40 yıldır terörle mücadele ediyor. Gittiğiniz her yerde anlatın; Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yabancı askerleri bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne davet edeceklermiş terörle mücadele için. Bu topraklarda yabancı asker postalı istemiyoruz."

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in 100'üncü yılını herkesin huzur içinde ve büyük bir coşkuyla kutlaması, sokaklarda ve caddelerde "Cumhuriyetimiz 100 yaşında" diye sevinebilmesi gerektiğini vurgulayarak, toplumun her kesiminin bu duyarlılığı paylaşması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet'i kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlere rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, onları asla unutmayacaklarını kaydetti.

- "100 yıl sonra mı bir daha şenlik yapacağız?"

Filistin'de yaşananlar nedeniyle Cumhuriyet'in 100'üncü yıl şenliklerinin ertelenmek istendiğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biz 100 yıl sonra mı bir daha şenlik yapacağız? Bunlar şenliği başka türlü anlıyorlar. Şenlik; anmak, yüzüncü yılı kutlamak, bilim insanlarının, sanatçıların, esnafın konuşması, gençlerin sokaklarda yürümesi, meşale taşıması, Anıtkabir'i ziyaret etmek, şehitlerimizin mezarını ziyaret etmek, eğlenmek, gülmek demek. Dolayısıyla 100'üncü yılı kutlamak demek. Dışişleri Bakanlığının içinde bulunduğu bu fecaati az önce anlattım. Katar Büyükelçimiz, Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutlamayı ertelemiş ama beyefendi kendisi gitmiş düğüne. Fotoğrafa baktım, 'Bu bir Dışişleri mensubu olamaz' dedim. Bizim büyükelçilerimiz onurludur, öyle el pençe kimsenin önünde durmazlar çünkü bilirler ki biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil ediyoruz. O temsilden asla ödün vermezler. Düğünde çekilen fotoğrafı gördüm, iki eli önünde süt dökmüş kedi gibi iki kişinin arasında duruyor. Vallahi bu büyükelçi olamaz."

Bütün hedeflerinin, Cumhuriyet'i demokrasiyle taçlandırmak olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Göreceksiniz bizim belediyelerin olduğu yerlerde bütün sokaklar, caddeler kırmızı beyaz olacak. Cumhuriyetimizi sevinçle, coşkuyla kutlayacağız." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla CHP'li belediyelerce konserden dans gösterilerine, uçurtma şenliklerinden panel ve söyleşilere kadar birçok etkinlik düzenleneceğini söyledi.

(Bitti)



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
AK Parti'li Sırakaya: Yurt dışındaki millet varlığımız canımızdan bir parçadır
AK Parti'li Sırakaya: Yurt dışındaki millet varlığımız canımızdan bir parçadır
Bakan Fidan, Moro İslam Kurtuluş Cephesi lideri İbrahim ile görüştü
Bakan Fidan, Moro İslam Kurtuluş Cephesi lideri İbrahim ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın Şahin köyü sakinleriyle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın Şahin köyü sakinleriyle görüştü
Son Haberler
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri...
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Kuşadası'nda kooperatif operasyonunda 3 tutuklama
Kuşadası'nda kooperatif operasyonunda 3 tutuklama
Atatürk Köşkü 100'üncü yıla hazır; Çanakkale figürleri ortaya çıktı
Atatürk Köşkü 100'üncü yıla hazır; Çanakkale figürleri ortaya çıktı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.