• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:26
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (2)
Siyaset
Yayınlanma: 11 Temmuz 2023 - 17:04

Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (2)

"Yerel seçimleri bekliyorlar. Yerel seçimlerden sonra faizler de pik yapacak ve faizler de artacak" - "Sadece zamlar değil bu programın başka bir özelliği de yağmur gibi vergilerin gelmesi. Bir taraftan zam, bir taraftan vergiler" - "(Bahçeli'nin emekli maaşı zam oranı açıklaması) Elinden tutan mı var? Verirsin kanun teklifi Meclis'ten çıkar. CHP olarak ben söz veriyorum. Biz destekleyeceğiz"

Siyaset
11 Temmuz 2023 - 17:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yerel seçimleri bekliyorlar. Yerel seçimlerden sonra faizler de pik yapacak ve faizler de artacak." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yabancı paraların ve yatırımcıların gelmeyeceğini savundu.

Faizin yükseleceğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Uluslararası tefecilere teslim oldu ve faizi bir kademe artırdı. Şimdi arkası gelecek. Yerel seçimleri bekliyorlar. Yerel seçimlerden sonra faizler de pik yapacak ve faizler de artacak." ifadesini kullandı.

Dolar baronlarının Türkiye'yi teslim aldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Hükümetin önüne, yani var olan tek kişilik hükümetin önüne ekonomik soykırım programı koydular. 85 milyonu mağdur edecek ekonomik soykırım programı koydular. Bazıları merak eder bu ekonomik soykırım programı nedir diye? Ekonomik soykırım programını, Şili'de bir iktisatçı kullandı... Şili bizimle aynı koşullardayken bir iktisatçı aynı zamanda sosyolog ekonomik soykırım programından söz eder. Şili o yüzden hala sırtını düzeltmiş değil." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ekonomik programın Türkiye'nin ekonomik anlamda bağımsızlığını büyük ölçüde kaybettiği bir program olduğunu savundu. Bir ülkenin bağımsızlığının iki ana damarı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bunların siyasal ve ekonomik bağımsızlık olduğunu belirtti.

Ekonomik bağımsızlığın olmadığı yerde siyasal bağımsızlığın da olamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"85 milyonu bir avuç çeteye hizmet eder hale getirdiler. Bu ekonomik soykırım programı, yağmur gibi zamlar her taraftan yağmaya başladı. Vatandaşlar bağırıyor, 'bu kadar zam geldi neden sesiniz çıkmadı?' Benim değil asıl sizin sesinizin çıkması lazım. Sadece zamlar değil bu programın başka bir özelliği de yağmur gibi vergilerin gelmesi. Bir taraftan zam, bir taraftan vergiler. Vergilerin anayasaya uygun veya olmamasına hiç bakmıyorlar. 'Ben bu vergiyi çıkaracağım' diyorlar. Kanun teklifinde diyorlar ki 'deprem dolayısıyla biz bu vergileri alıyoruz.' Deprem dolayısıyla para topladın mı? Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum; elinize vicdanınıza koyun gelen zamlar ve vergiler kimin işine yarıyor?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında emeklilerin maaşlarında yapılacak olan düzenlemenin kök ücrete de yansıtılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Elinden tutan mı var? Verirsin kanun teklifini Meclis'ten çıkar. CHP olarak ben söz veriyorum. Biz destekleyeceğiz. Getir bakalım." dedi.

- "Ekonomik soykırım programı kimin işine geliyor?"

Kılıçdaroğlu, "ekonomik soykırım" programının kimin işine geldiğini beş madde halinde sayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Hayır, bunların işine yaramıyor diyorsan gel beni bul kardeşim sana bütün ayrıntıları vereceğim. İşime yarıyor diyorsan otur vicdanını sorgula. Bir, Erdoğan'dan dolarla ihale alanlar. Bunlar hep kazananlar, biz bunlara beşli çete diyoruz. Hepsi kar ediyor, köşeyi dönüyor. İki, dolarla gelir garantisi verilenler. Dolar arttıkça bunun parası artıyor. Bunların da zarar etme şansı yok. Üç, dolarla devlete borç para verenler. Kendi ülkesinin milli parasını göz ardı edip, yabancı parayla kendi ülkesinde kendi vatandaşıyla... Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına diyorsun ki, 'Gel bana dolarla borç ver. Ben sana bunun hem faizini hem paranın bedelini dolarla ödeyeceğim.' Bunların da zarar etme şansı yok bunların da keyfi yerinde. Dört, Kur Korumalı Mevduat sahipleri. Bunlar da dolar garantili. Ayrıca bunlara vergi avantajı da sağlanmış. Yani çifte kavrulmuş kar. Beş, yurt dışından borç alıp aldığı borca devletin hazinesini garanti ediyor. "

Bu beş gruba, 85 milyonun hizmet ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, bu programın "ekonomik soykırım" olduğunu ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Diyelim ki dolarla ihale aldınız. Sözleşmede şöyle bir hüküm var. Dolarla ihale alıyorsunuz, faizini de dolarla alıyorsunuz. Ama diyor ki 'Ben dolarla nereden aldım? Amerika'dan aldım.' O zaman Amerika'daki enflasyonu da bana da ödeyeceksiniz.

Amerika ekonomisinin enflasyonunu 85 milyonun sırtına yüklüyorlar. Şeytanın aklına gelmez ama bunların aklına gelir. Avroyla aldıysanız borcu Avrupa'daki enflasyonu 85 milyonun sırtına yüklüyorsunuz. AK Parti'ye oy veren, vicdan sahibi insanlara sesleniyorum. Böyle bir soygun düzenine siz nasıl 'evet' dediniz? İnsan biraz vicdan sorgulaması yapar. Hadi kendini düşünmüyorsun, çoluk çocuğunu, torunlarını düşün kardeşim. Beraber vurgun yaptılar. Sanmayın bu avantajı sadece bunlara verdiler. Kendi dünyalıklarını da yaptılar, yurt dışına götürdüler. Bu millete söz vermiştim. O götürdükleri 418 milyar doları kuruşu kuruşuna buraya getireceğim. Ama sözümden dönmüş değilim. Göreceksiniz, tarih o 418 milyar doları Türkiye nasıl getirildiğini görecektir, yazacaktır."

(Bitti)


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
AK Parti'li Sırakaya: Yurt dışındaki millet varlığımız canımızdan bir parçadır
AK Parti'li Sırakaya: Yurt dışındaki millet varlığımız canımızdan bir parçadır
Bakan Fidan, Moro İslam Kurtuluş Cephesi lideri İbrahim ile görüştü
Bakan Fidan, Moro İslam Kurtuluş Cephesi lideri İbrahim ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın Şahin köyü sakinleriyle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın Şahin köyü sakinleriyle görüştü
Son Haberler
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada;...
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden...
Çin’de yasa dışı havai fişek fabrikasındaki patlamada 5 kişi öldü
Çin’de yasa dışı havai fişek fabrikasındaki patlamada 5 kişi öldü

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.