• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:18
Bursa’nın 11 ilçesinde elektrik kesintisi!
11:48
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
11:40
Bursa’da sahilde gizemli cesed!
03:21
Antalya'da hortum can aldı: 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı
01:09
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
01:06
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Kayserispor Teknik Direktörü Uçar'dan sporda şiddetin önlenmesi için sağduyu çağrısı:
Spor
Yayınlanma: 17 Aralık 2023 - 11:06

Kayserispor Teknik Direktörü Uçar'dan sporda şiddetin önlenmesi için sağduyu çağrısı:

"Sporda şiddetin medyadan tutun kulüp yöneticilerine, teknik adamların saha kenarındaki tavırlarından taraftar davranışlarına kadar birçok etkenin ortak sonucu olduğunu düşünüyorum" - "Her türlü şiddete hep birlikte tepki göstermeliyiz"

Spor
17 Aralık 2023 - 11:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SERCAN KÜÇÜKŞAHİN - Trendyol Süper Lig ekiplerinden Mondihome Kayserispor'un teknik direktör Recep Uçar, spor sahalarında yaşanan şiddet olaylarının birçok nedeni olduğunu söyledi.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'in bu ülkenin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olduğunu belirtti.

Meler'in daha iyi kariyerlere sahip olacağına inandığını belirten Uçar, "Daha yaşı genç. Ona karşı yapılan saldırıya çok üzüldük. Türk futbolu adına tasvip edebileceğimiz bir olay değil. En kısa sürede hem Türkiye'de hem de Avrupa'da tekrar maç yönetirken görmek istiyoruz. Umarım bu gibi tatsız olaylar bir daha yaşanmaz. Bir daha böyle bir olayla karşı karşıya gelinmemesini arzuluyorum." dedi.

Spordaki şiddetin bitmesi için birçok kişi ve kuruma görev düştüğünü vurgulayan Uçar, şunları kaydetti:

"Her türlü saldırı kurumsal yapılara zarar verir. Bazen teknik adamlar, bazen yöneticiler, bazen oyuncular ve bazen de taraftarlar, maçların da gerginliğiyle kontrol dışı hareketlerde bulunabiliyor. Ben fair play ruhuyla bağdaşmayan hiçbir başarının vicdanlarda yer bulamayacağını düşünüyorum. Amacımızın her ne olursa olsun kazanmak, sadece kazanmak olmaması lazım. Bu işin içinde kaybetmenin de olduğunu bilmemiz lazım. Bunun da ayıp olmadığının farkında olmalıyız. Buna göre hareket etmemiz gerekiyor. Burada en büyük sorumluluk teknik adamalara, oyunculara, yöneticilere, medyaya ve aynı zamanda taraftarlara düşüyor. Umarım bu olay hepimize ders olur ve son bulur."

Uçar, Halil Umut Meler'e yapılan saldırının birçok nedeni olduğunu belirterek, "Bu saldırının tek bir sebebi yok. Bazı kulüp yöneticilerinin yaptığı açıklamalardan dolayı bu olay olmuştur gibi eleştirmek de doğru değil. Birçok etken var. Ülkemizde futbol kültürünün ve paydaşlarının ciddi anlamda kendini gözden geçirmesi, değerlendirmesi gerekiyor. Sporda şiddetin medyadan tutun kulüp yöneticilerine, teknik adamların saha kenarındaki tavırlarından taraftar davranışlarına kadar birçok etkenin ortak sonucu olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Şiddetin Türkiye'de sadece spor alanında olmadığının altını çizen Uçar, şöyle devam etti:

"Şiddet okullarda da hastanelerde de yaşanıyor. Bir okul müdürü odasında darbedilebiliyor. Doktorlarımızın da çalışırken ne kadar sıkıntı yaşadığını hepimiz biliyoruz. Biz toplum olarak futboldaki şiddete verdiğimiz tepkiyi diğer alanlarda göstermiyoruz. Her türlü şiddete hep birlikte tepki göstermeliyiz. Ülkemizde şiddetin sadece spor alanında değil her alanda minimize edildiği hatta hiç olmadığı bir iklim ortamının oluşmasını umut ediyorum."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte hangi takımlar katılacak?
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte hangi takımlar katılacak?
2026 Ballon d'Or'un sahibi Harry Kane oldu
2026 Ballon d'Or'un sahibi Harry Kane oldu
Lider Bursaspor! İşte 1. Lig’de son tablo
Lider Bursaspor! İşte 1. Lig’de son tablo
Dev derbide kazanan Galatasaray!
Dev derbide kazanan Galatasaray!
Son Haberler
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde kolon kanseri riski artıyor…
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde...
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte hangi takımlar katılacak?
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte...
Demirkol hakim karşısında
Demirkol hakim karşısında
Özel sporcular başarıya kulaç atıyor
Özel sporcular başarıya kulaç atıyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.