• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:18
Bursa’nın 11 ilçesinde elektrik kesintisi!
11:48
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
11:40
Bursa’da sahilde gizemli cesed!
03:21
Antalya'da hortum can aldı: 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı
01:09
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
01:06
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan evlatlarının acısı yüreklerinde dinmiyor
Haberler
Yayınlanma: 16 Aralık 2023 - 11:08

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan evlatlarının acısı yüreklerinde dinmiyor

Afyonkarahisar'da yaşayan Hamiyet ile İsmail Tunç çifti, çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne 2016'da patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 15 asker arasında bulunan oğulları Kamil'in eşyalarını yaptırdıkları özel dolapta muhafaza ediyor - Baba İsmail Tunç: "Oğlum, 'Baba havalar soğudu, kendime kazak almak için çarşıya çıkacağım.' demişti. Şehidimin o kazak sözü hafızama kazındı. Daha sonra Kamil'imin çarşıdan alamadığı o kazaktan alarak 20 tertibine ve durumu iyi olmayanlara hediye ettim. Oğlum orada kazak alıp giyemedi, onun akranları giysin istedim"

Haberler
16 Aralık 2023 - 11:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ARİF YAVUZ - Kayseri'de 2016'da çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan 15 asker arasında bulunan er Kamil Tunç'un anne ve babası oğullarını hatıralarıyla yaşatıyor.

Afyonkarahisar'da yaşayan Hamiyet (50) ile İsmail Tunç (53) çifti, Kayseri'nin Talas Mahallesi'nde 17 Aralık 2016'da oğullarının da aralarında bulunduğu çarşı iznine çıkan 1. Komando Tugay Komutanlığında görevli askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 15 askerin şehit olmasını, 54 askerin de yaralanmasını unutamıyor.

Çift, şehit oğullarının eşyalarını yaptırdıkları özel bir dolapta saklıyor.

Kayseri'deki anma törenlerine aynı acıyı yaşamamak ve psikolojik olarak kendilerini hazır hissetmedikleri için katılmayan şehit annesi Hamiyet Tunç, AA muhabirine, oğulları Kamil olmadan yılların çok acı geçtiğini, dayanmanın zor olduğunu söyledi.

Kentte beş aylık asker olan oğluyla çarşı iznine çıkacağı günün akşamında telefonda görüştüklerini aktaran Tunç, "Acım çok büyük. Bu can bu bedende olduğu müddetçe oğlumu unutmam mümkün değil. Şimdi tek kızım kaldı." dedi.

- Oğlunun alamadığı kazağı tertiplerine hediye etti

Şehit babası İsmail Tunç da geçen 7 yılın kendilerine 70 sene gibi geldiğini, yaşadıkları acının ilk günkü gibi olduğunun dile getirdi.

Hayallerinin de oğlu Kamil üzerine kurulu olduğunu anlatan Tunç, "Benim bütün dünyam altüst oldu. Daha kendimizi yeni yeni toparlıyoruz. Çok uykusuz günler geçirdim. Kamil'in yokluğuna yavaş yavaş alışıyoruz ama acısı hiç hafiflemiyor. İçimiz hala yanıyor. Sadece onsuz yaşamayı öğreniyoruz." diye konuştu.

Tunç, oğlunu hatıralarıyla yaşatmaya çalıştıklarını, ondan geriye kalan eşyalara gözü gibi baktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Oğlum, 'Baba havalar soğudu, kendime kazak almak için çarşıya çıkacağım.' demişti. Şehidimin o kazak sözü hafızama kazındı. Daha sonra Kamil'imin çarşıdan alamadığı o kazaktan alarak 20 tertibine ve durumu iyi olmayanlara hediye ettim. Oğlum orada kazak alıp giyemedi, onun akranları giysin istedim. Kamil'in en büyük hayali burada yuva kurup, eczanede çalışmaktı. Bizimle birlikte yaşamayı istiyordu. Devlet, oğlumun kanını yerde bırakmadı."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Demirkol hakim karşısında
Demirkol hakim karşısında
Meteoroloji tek tek uyardı! Kuvvetli yağış…
Meteoroloji tek tek uyardı! Kuvvetli yağış…
Arazi kavgası faciayla bitti
Arazi kavgası faciayla bitti
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
Son Haberler
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde kolon kanseri riski artıyor…
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde...
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte hangi takımlar katılacak?
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte...
Demirkol hakim karşısında
Demirkol hakim karşısında
Su krizine karşı farkındalık için Yeni Zelanda'dan Fransa'ya bisiklet sürüyorlar
Su krizine karşı farkındalık için Yeni Zelanda'dan Fransa'ya bisiklet sürüyorlar

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.