• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
17:13
BDDK daire başkanı tutuklandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Kayseri'de okul servisi sürücüleri uyuşturucu testinden geçirildi
Haberler
Yayınlanma: 11 Eylül 2023 - 13:52

Kayseri'de okul servisi sürücüleri uyuşturucu testinden geçirildi

Vali Gökmen Çiçek: - "Öğrencilerimizi taşıyan araçların güvenli olması bizim birinci önceliğimiz. Türkiye'de ilk olarak bütün okul servisi şoförlerini uyuşturucu testinden geçirdik, bunu da üniversitemizle beraber yaptık"

Haberler
11 Eylül 2023 - 13:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, öğrenci servisi araçlarının güvenliğini önemsediklerini belirterek, "Türkiye'de ilk olarak bütün okul servisi şoförlerini uyuşturucu testinden geçirdik, bunu da üniversitemizle beraber yaptık." dedi.

Çiçek, yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla Hayride Dabanoğlu İlkokulu'nda düzenlenen törenden sonra sınıfları gezdi.

Çiçek, gazetecilere, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden Kayseri'nin de etkilendiğini, buna rağmen eğitim döneminde büyük bir başarı elde edildiğini, LGS'de ilk 100'de Kayseri'den 21 öğrenci bulunduğunu söyledi.

Kentte depremden dolayı hasar gören okul binaları da olduğuna dikkati çeken Çiçek, bu sene hem Valilik hem Büyükşehir Belediyesi hem de sivil toplum kuruluşları el ele vererek eğitimdeki başarıyı daha yukarı çıkaracaklarını ifade etti.

Bu yıl okul servisleriyle ilgili farklı bir çalışma başlattıklarını anlatan Çiçek, "Öğrencilerimizi taşıyan araçların güvenli olması bizim birinci önceliğimiz. Türkiye'de ilk olarak bütün okul servisi şoförlerini uyuşturucu testinden geçirdik, bunu da üniversitemizle beraber yaptık. Özellikle okul servisleri, okul güvenliği noktasında okul polisi sayımızı iki kat artırdık." diye konuştu.

Uyuşturucu testi için Erciyes Üniversitesi ile çalıştıklarını aktaran Çiçek, "Bunun birkaç şekli var, saç örneğinde olduğu gibi. Bu konuda üniversitemiz gerçekten uzman. Türkiye'de sayılı merkezlerden biri bizim üniversitemizde. Hem saç hem idrar, bize uzun vadede sonuç verileceği söylendi. Bütün testleri arkadaşlarımıza yaptık." ifadelerini kullandı.

Çiçek, okulların etrafında ıssız hiçbir yer bırakmamak adına okul çevrelerini kameralarla donattıklarını, öğrencilerin ne okul içerisinde ne çevresinde kendini mutsuz, güvensiz hissetmesine müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

Okuldaki etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Kayseri'nin ilkokul, ortaokul ve lise çağında 350 bin civarında, yaklaşık 75 bin de üniversite öğrencisine sahip olduğunu belirtti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da nitelikli insan kaynağına olan ihtiyacın arttığını, her öğrencinin bir bilim uzmanı ve teknoloji üstadı olarak yetişmesini dilediklerini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise yeni eğitim yılına kurum olarak öğretmenlerle öğrencilerle hazır olduklarını ifade etti.

Etkinlikte ilkokul 4. sınıf öğrencileri, birinci sınıfları çiçekle karşıladı. Halk oyunu ekibi gösteri sundu, öğrenciler şiir okudu

Vali Çiçek ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BDDK daire başkanı tutuklandı
BDDK daire başkanı tutuklandı
Dron otoyolları dönemi başlıyor
Dron otoyolları dönemi başlıyor
Şuşa’dan güçlü mesaj: ‘Kardeşliğimiz hep daim olacak’
Şuşa’dan güçlü mesaj: ‘Kardeşliğimiz hep daim olacak’
Fon soruşturması: BDDK daire başkanı tutuklandı
Fon soruşturması: BDDK daire başkanı tutuklandı
Son Haberler
BDDK daire başkanı tutuklandı
BDDK daire başkanı tutuklandı
Bursa’da nefes kesen anlar
Bursa’da nefes kesen anlar
Dron otoyolları dönemi başlıyor
Dron otoyolları dönemi başlıyor
10 ayda 320 bin kişi…
10 ayda 320 bin kişi…
Bursa’da ‘change araç’ operasyonu
Bursa’da ‘change araç’ operasyonu
Çanakkale'de şehit düşen dedelerini unutmadılar
Çanakkale'de şehit düşen dedelerini unutmadılar

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.