• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Kayıp ilanı verdiği arkadaşının ölümünde 4 yıl sonra şüpheli olarak tutuklandı
Haberler
Yayınlanma: 03 Aralık 2021 - 12:52
Güncelleme: 03 Aralık 2021 - 12:58

Kayıp ilanı verdiği arkadaşının ölümünde 4 yıl sonra şüpheli olarak tutuklandı

Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akbük'te tekne işleten ve 2017 yılından bu yana kayıp olarak aranan 34 yaşındaki Ahmet Sakak'ın hunharca bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Haberler
03 Aralık 2021 - 12:52
Güncelleme: 03 Aralık 2021 - 12:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayıp ilanı verdiği arkadaşının ölümünde 4 yıl sonra şüpheli olarak tutuklandı
Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akbük'te tekne işleten ve 2017 yılından bu yana kayıp olarak aranan 34 yaşındaki Ahmet Sakak'ın hunharca bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.
En samimi arkadaşı ile tekneye binip denize açıldığı gün kaybolan Ahmet Sakak'ın cesedinin parçaları, 4 yıl sonra aküye bağlanmış vaziyette denizin dibinde bulundu. Patlıcan avcılığı yapan denizciler tarafından bulunan cesetle ilgili çalışma yapan polis, olayın tek tanığı olan ve o tarihte arkadaşının Yunanistan'a kaçtığını belirtip sosyal medya hesabından da kayıp ilanı veren S.U. isimli şahsı gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen 32 yaşındaki S.U. tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Didim Akbük Mahallesi'nde ticari balık teknesi işletmeciliği yapan Ahmet Sakak (34), 11 Mart 2017 günü en samimi arkadaşı 32 yaşındaki S.U. ile birlikte denize açıldı. Bir süre sonra S.U. Akbük'e yalnız dönerken, Sakak'tan ise haber alınamadı. Sakak'ın ailesi ve o dönem nişanlısı olan Özlem Karademir, olayın aydınlatılarak kayıp Sakak'ın bulunması için herkesten yardım istedi. Televizyon programına da çıkarak yardım isteyen aile, Ahmet Sakak'ın ölüsüne ya da dirisine ulaşamadı. Olayla ilgili o dönem gözaltına alınan ve serbest bırakılan S.U. ise katıldığı televizyon programında da Sakak'ın Yunanistan'a kaçtığını ve neden gittiğini bilmediğini belirtmişti. Bu arada S.U.'nun en samimi arkadaşı olarak bilinen Ahmet Sakak'ın kayıp olarak arandığı günlerde sosyal medya hesabında, "Arkadaşlar, Ahmet Sakak 11 Mart'tan bu yana kayıptır. Gören, duyan olursa lütfen 155'i arasın" şeklinde paylaşım yapıp, bugün öldürmekten tutuklandığı arkadaşı için kayıp ilanı verdiği ortaya çıktı.

Patlıcan avcılarının bulduğu aküye bağlı ceset parçaları Sakak'a ait çıktı
Olayın ardından geçtiğimiz yıl Akbük açıklarında deniz patlıcanı avcılığı yapan şahıslar, denizde kafatası buldu. Durumun Sahil Güvenlik ekiplerine bildirilmesinin ardından Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 11 balıkadamla bölgede arama çalışması gerçekleştirdi. Yapılan aramada kafatasından başka ceset parçası bulunamayınca, ekipler arama çalışmalarını sonlandırdı. Kafatasının bulunmasından yaklaşık 2 ay sonra yine deniz patlıcanı avcılığı yapan şahıslar tarafından farklı bir bölgede deniz dibinde iple aküye bağlanmış insan kemikleri ve ayakkabı bulundu. Durumun emniyet ekiplerine bildirilmesinin ardından bölgedeki kemikler ve ayakkabı, balıkadamlar tarafından kıyıya çıkartılarak incelemeye alındı.

DNA örneklerinden Sakak olduğu tespit edildi
Deniz dibinde bulunan kemiklerin bir süre önce kayıp ihbarı yapılan Sakak'a ait olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, savcılık izni ile Sakak'ın babasından DNA örneği aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda denizden çıkartılan kemiklerin Sakak'a ait olduğu tespit edildi. Olayın ardından emniyet ekipleri harekete geçerek olayın tek tanığı olan Sakak'ın arkadaşı S.U.'nun yakalanması için çalışma başlattı.

Olayın şüphelisi olarak tutuklanarak cezaevine gönderildi
Yaşanan olayların ardından S.U.'nun yurt dışında olduğu tespit edilerek hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bir süre sonra ülkeye dönen S.U., Çanakkale'de yakalanarak gözaltına alındı. Didim'e getirilen S.U.'nun 2017 yılında katıldığı televizyon programında Sakak için, "Yanına çapa, akü, naylon, tüfek ve kumanya aldı. Kendi telefonunu bana verdi, ben de nişanlısına verdim. Başka bir hattı daha varmış ama o günden beri beni de aramadı" ifadelerini kullandığını belirleyen polis, şahsın tekrar ifadesine başvurdu. Emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenilen S.U., sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından olayın şüphelisi olarak tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü öğrenildi.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tarihi sigara yasakları yolda!
Tarihi sigara yasakları yolda!
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden ifade verecek
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden ifade verecek
Gece yarısı korkutan deprem
Gece yarısı korkutan deprem
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Son Haberler
Tarihi sigara yasakları yolda!
Tarihi sigara yasakları yolda!
Zehirlenmeler arttı uzmanlardan uyarı geldi! Karaciğer ve böbrekleri bitiriyor
Zehirlenmeler arttı uzmanlardan uyarı geldi! Karaciğer ve böbrekleri...
Sadece bir kez kullanmak yetiyor! Elektronik sigaralar hakkında korkutan araştırma
Sadece bir kez kullanmak yetiyor! Elektronik sigaralar hakkında korkutan...
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden ifade verecek
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden...
Bursa’daki bu projeye belediye meclisinde şok!
Bursa’daki bu projeye belediye meclisinde şok!
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Biz diyoruz ki gönülde engel olmasın, kalpte engel olmasın"
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Biz diyoruz ki gönülde engel olmasın, kalpte engel olmasın"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.