• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:30
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı
02:24
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
02:10
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı
01:26
Corendon Alanyaspor - Beşiktaş maçının ardından
00:46
Ankara'da ağaçlık alanda yangın
00:42
Bursa-Balıkesir yolunda 5 araçlı zincirleme kaza: 1 yaralı
00:30
Diyarbakır'da plazada yangın; ekiplerin müdahalesi sürüyor
00:30
Manisa'da berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü
00:18
Nikahtan sonra tribünde takımlarını destekleyen çift, maç sonunda sahada çiftetelli oynadı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Kars'ta 500 yataklı hastanenin temeli atıldı
Haberler
Yayınlanma: 02 Mayıs 2023 - 20:56

Kars'ta 500 yataklı hastanenin temeli atıldı

Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın: - "Cumhurbaşkanımız liderliğindeki iktidarlar boyunca tüm Türkiye'de 500'ün üzerinde ya yeni hastane yapıldı ya da mevcut hastaneler yenilendi" - "Artık hastaneler sadece hastaların bakıldığı yerler değil, hastaların konforlu bir şekilde karşılandığı, hak ettikleri hizmeti gördüğü alanlar haline döndürüldü"

Haberler
02 Mayıs 2023 - 20:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kars'ta 500 yataklı hastanenin temeli atıldı
Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın, "Cumhurbaşkanımız liderliğindeki iktidarlar boyunca tüm Türkiye'de 500'ün üzerinde ya yeni hastane yapıldı ya da mevcut hastaneler yenilendi." dedi.

Aydın, Yenişehir Mahallesi GAMER binası yanına yapılacak 500 yataklı hastanenin temel atma töreninde, eskiden 20-30 dönüm arazileri hastane yapmaya çalışırken bugün Sağlık Bakanlığı olarak çok daha büyük araziler talep ettiklerini söyledi.

Temeli atılan 141 dönümlük bir arazinin 500 yataklı bir hastane için oldukça ideal bir alan olduğunu ifade eden Aydın, "Kars'ın böyle bir araziyi bu işe tahsil edebilmesi gerçekten büyük bir avantaj. Eskiden yatak başına 50-60 metre kapalı alan tasarlanırken bugün 150-200 metrelik alanlara ihtiyacımız var. Hastaneler sadece muayene olup gittikleri yerler değil, son derece teknoloji yoğun binalar. Öyle ki artık yeni inşa ettiğimiz hastanelerin hemen tamamı neredeyse akıllı binalar halinde inşa ediliyor." dedi.

Türkiye'de şehir hastaneleriyle başlayan büyük bir değişimin olduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı'mız liderliğindeki iktidarlar boyunca tüm Türkiye'de 500'ün üzerinde ya yeni hastane yapıldı ya da mevcut hastaneler yenilendi. Artık hastaneler sadece hastaların bakıldığı yerler değil, hastaların konforlu bir şekilde karşılandığı, hak ettikleri hizmeti gördüğü alanlar haline döndürüldü. Bu açıdan, hastanelerimizin fiziki mekanları alıştığımız ölçeklerin çok ötesinde."

Kars Valisi Türker Öksüz de Kars'ın her alanda önemli bir ivme kazandığını, kente değer katacak projelerden birisinin daha temelini atıldığını belirtti.

Hastane projesini Karslıların önemsediğini dile getiren Öksüz, "Sağlık alanında bir çok gelişme katedildi. İlçelerde yeni hastaneler, aile sağlık merkezleri, toplum sağlık merkezleri, sağlık yaşam merkezleri, hizmet binaları, mobil tarama araçları sağlık alanında geldiğimiz noktayı gösteriyor." diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da 500 yataklı hastanenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "2002'de Kars'ta, hastaneye gelen 1000 hastanın eskiden 270'i başka şehirlere gidiyorken şimdi 4 tanesi gidiyor, gönül ister ki hiç gitmesin. İşte 500 yataklı bölge hastanesi bu amaçla kuruluyor, inşallah bu problemleri çözecek." dedi.

AK Parti Kars milletvekili adayı Yunus Kılıç da hastanenin hayırlı olmasını diledi.

Törene, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğulu, AK Parti milletvekili adayları Adem Çalkın ve Serkant Aykul ile il protokolü katıldı.

- Komşu ülkelerden hasta kabul edilecek

1 milyar 719 milyon liraya ihalesi yapılan 500 yataklı hastane, 141 dönüm açık alana ve 140 dönüm kapalı alana sahip olacak. 18 ameliyathanesi, 43 yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 18 çocuk yoğun bakım ünitesi, 56 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi ve 4 de acilde yine yoğun bakım ünitesinden oluşacak olan hastanede ayrıca 138 poliklinik bulunacak.

Yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanan hastaneye Gürcistan, Azerbaycan ve İran gibi ülkelerden de hasta kabul edebilecek.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı
4 isimde 1818 tapu işlemi
4 isimde 1818 tapu işlemi
‘Cuma öğleden sonra’ tuzağı…
‘Cuma öğleden sonra’ tuzağı…
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Son Haberler
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi...
4 isimde 1818 tapu işlemi
4 isimde 1818 tapu işlemi
‘Cuma öğleden sonra’ tuzağı…
‘Cuma öğleden sonra’ tuzağı…
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Nafakada sistem değişiyor!
Nafakada sistem değişiyor!
Bakan Soylu Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti 
Bakan Soylu Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti 

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.