• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
05:12
SPK, fonların tasfiyesinde süreyi 6 aya çıkardı
04:36
Adana'da 5 büyüklüğünde deprem
03:06
Önce tartıştığı kişiyi ardından kendini vurdu; ambulansa taşınırken tepki gösterdi
02:21
Tartıştığı kişiyi silahla yaralayan şüpheli taksiyle kaçarken yakalandı
02:07
Küçükçekmece'de akaryakıt istasyonunda fren yerine gaza basınca market deposuna daldı
00:49
Hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması kamerada; 2 yaralı
00:46
Arnavutköy'de aracı ateşe veren 2 şüpheli yakalandı
00:38
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de
00:20
Kahvehanede silahlı kavga: 1 ölü, 5 yaralı
00:03
Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda yaşanan geçici tıkanıklık giderildi
00:00
Motosiklet bariyere çarptı; sürücü öldü, kız arkadaşı ağır yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Karın boşluğunda 8 ay taşıdığı kafatası kemiği, ameliyatla tekrar anatomik yerine yerleştirildi
Sağlık
Yayınlanma: 03 Ağustos 2026 - 10:55
Güncelleme: 03 Ağustos 2026 - 10:55

Karın boşluğunda 8 ay taşıdığı kafatası kemiği, ameliyatla tekrar anatomik yerine yerleştirildi

Nurettin DOĞAN/ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)- MANİSA'nın Alaşehir Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirildiği belirtilen 'kranioplasti' ameliyatı başarıyla tamamlandı

Sağlık
03 Ağustos 2026 - 10:55
Güncelleme: 03 Ağustos 2026 - 10:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Karın boşluğunda 8 ay taşıdığı kafatası kemiği, ameliyatla tekrar anatomik yerine yerleştirildi
MANİSA'nın Alaşehir Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirildiği belirtilen 'kranioplasti' ameliyatı başarıyla tamamlandı. Alaşehir'de geçen yıl 6 Ekim'de geçirdiği trafik kazasının ardından ağır yaralanan Iraz Yavaş (52) için operasyon planlandı. Gelişen beyin ödemine bağlı kafa içi basıncını azaltmak amacıyla Yavaş'ın kafatası kemiğinin bir bölümü, ameliyatta çıkarılarak hastanın karın ön duvarındaki cilt altında geçici olarak muhafaza edildi. Daha sonra ikinci operasyonla hastanın karın cilt altından çıkarılan kafatası kemiği yeniden anatomik yerine yerleştirildi.

Sarıgöl'ün Dindarlı Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi Iraz Yavaş, geçen yıl 6 Ekim'de geçirdiği trafik kazası sonrası Sarıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Yavaş, Alaşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan acil değerlendirmeler ve radyolojik incelemelerde beynin sağ yarım küresinde hayati tehlike oluşturan geniş bir akut subdural hematom (beyin kanaması) tespit edildi. Hayati risk taşıyan tablo nedeniyle Yavaş, aynı yıl 17 Ekim'de ameliyata alındı. Gelişen beyin ödemine bağlı kafa içi basıncını azaltmak amacıyla Yavaş'ın kafatası kemiğinin bir bölümü, ameliyatta çıkarılarak hastanın karın ön duvarındaki cilt altında geçici olarak muhafaza edildi.

TABURCU EDİLDİ

Bu yöntem, ağır beyin travmalarında hastanın yaşam şansını artırmak amacıyla uygulanan önemli cerrahi yaklaşımlardan biri olarak değerlendirildiği belirtildi. İlk ameliyatın ardından yoğun bakım, servis ve rehabilitasyon sürecini tamamlayan Yavaş için genel sağlık durumunun düzelmesi üzerine yaklaşık 8 ay sonra ikinci aşama cerrahi tedavi planlandı. Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Sancar Topal ve ekibi tarafından geçen 29 Haziran'da gerçekleştirilen kranioplasti operasyonunda, hastanın karın cilt altından çıkarılan kafatası kemiği yeniden anatomik yerine yerleştirildi ve titanyum plak-vida sistemi kullanılarak güvenli şekilde sabitlendi. İki aşamalı tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan Yavaş, taburcu edildi.

'ALLAH, BENİ EVLATLARIMA BAĞIŞLADI'

Tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan Iraz Yavaş, "Çok şükür sağlıklı bir şekilde taburcu edildim. Allah, beni evlatlarıma bağışladı. Doktorlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Hasan Yavaş da eşini sağlığına kavuşmasını sağlayan ameliyatın Alaşehir'de ilk kez gerçekleştirildiğini öğrendiklerini belirtip, "Bu nedenle çok şanslıyız. Tedavi için büyük şehre gitmekten kurtulduk" diye konuştu.

'HASTAMIZ SAĞLIĞINA KAVUŞTU'

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Sancar Topal, ağır kafa travmalarında uygulanan dekompresif kraniektominin hayat kurtarıcı bir yöntem olduğunu belirtip, "Hastamızın ilk ameliyatında beyin üzerindeki basıncı azaltmak amacıyla kafatası kemiğini geçici olarak çıkarmak zorunda kaldık. İyileşme sürecinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 8 ay sonra gerçekleştirdiğimiz kranioplasti ameliyatıyla hastamızın kendi kemiğini yeniden yerine yerleştirerek sabitledik. Bu operasyon hem beynin korunması hem de hastanın yaşam kalitesinin artırılması açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca bu ameliyatın hastanemizde ilk kez başarıyla gerçekleştirilmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
'Şah damarı darlığı uyarı vermeden ilerliyor'
'Şah damarı darlığı uyarı vermeden ilerliyor'
'Her unutkanlık Alzheimer belirtisi değil'
'Her unutkanlık Alzheimer belirtisi değil'
'Günlük yaşamı etkileyen unutkanlık ihmal edilmemeli'
'Günlük yaşamı etkileyen unutkanlık ihmal edilmemeli'
70 yaşındaki hastanın kanserli kalın bağırsağı alındı; sağlığına kavuştu
70 yaşındaki hastanın kanserli kalın bağırsağı alındı; sağlığına kavuştu
Son Haberler
SPK, fonların tasfiyesinde süreyi 6 aya çıkardı
SPK, fonların tasfiyesinde süreyi 6 aya çıkardı
Adana'da 5 büyüklüğünde deprem
Adana'da 5 büyüklüğünde deprem
Önce tartıştığı kişiyi ardından kendini vurdu; ambulansa taşınırken tepki gösterdi
Önce tartıştığı kişiyi ardından kendini vurdu; ambulansa taşınırken...
Tartıştığı kişiyi silahla yaralayan şüpheli taksiyle kaçarken yakalandı
Tartıştığı kişiyi silahla yaralayan şüpheli taksiyle kaçarken...
Küçükçekmece'de akaryakıt istasyonunda fren yerine gaza basınca market deposuna daldı
Küçükçekmece'de akaryakıt istasyonunda fren yerine gaza basınca...
Kiracının bıçakladığı apartman yöneticisi hayatını kaybetti
Kiracının bıçakladığı apartman yöneticisi hayatını kaybetti

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.