• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Karatay'da robotların yarışı başladı
Teknoloji
Yayınlanma: 30 Mart 2022 - 17:16
Güncelleme: 30 Mart 2022 - 17:18

Karatay'da robotların yarışı başladı

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde Robokaratay Projesi çerçevesinde "Karatay Robot Yarışması" başladı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, iki gün sürecek yarışmanın ilk gününde öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Teknoloji
30 Mart 2022 - 17:16
Güncelleme: 30 Mart 2022 - 17:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konya'nın merkez Karatay ilçesinde Robokaratay Projesi çerçevesinde "Karatay Robot Yarışması" başladı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, iki gün sürecek yarışmanın ilk gününde öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Yenilikçi ve üretim odaklı bilimsel ve teknolojik gelişmelerden haberdar olan, bu alanlarda da kendisini daha iyi yetiştirmek isteyen gençlere katkı sunan Karatay Belediyesi'nin bu çerçevede bir projesi daha hayata geçerek, RoboKaratay Projesi çerçevedeki "Karatay Robot Yarışması" başladı. Karatay'daki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen yarışma, Karatay Kılıçarslan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştiriliyor. Yarışma boyunca ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra danışmanlarından oluşan toplamda 45 okuldan 400'ün üzerinde öğrenci, tasarladıkları robotlarla 9 farklı kategoride kıyasıya yarışıyor. Öğrenciler "Robotlar Yarışıyor" programı ile hem eğlenecekler hem de geleceğin mesleği olan robotik uygulamalar konusunda deneyim kazanacaklar. Yarışmaların ilk gününde düzenlenen törene Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Mehmet Ay, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, protokol üyeleri ile eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

"RoboKaratay Projesi sayesinde bilimle donanmış bir nesle katkı sunuyoruz"
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, geleceğin popüler meslek alanlarından birisi olan robotik kodlamayı çok daha geniş bir tabana yaymak, öğrenilmesini eğlenceli bir hale getirmek için Karatay'da Robokaratay Projesi'ni hayata geçirdiklerini ifade ederek, özellikle gençler arasında robotik teknolojilere olan ilgiyi artırmak istediklerini belirtti. Gençlere geleceğin teknolojilerini öğretmek için ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade eden Başkan Hasan Kılca, "Teknolojik gelişmelere ayak uydurmak için Robokaratay Projemizi hayata geçirdik. Proje çerçevesinde ilçemizdeki 10 okulumuza robotik kodlama atölyesi kurduk. Şimdi de proje çerçevesinde Karatay Robot Yarışması'nı düzenliyoruz. Bu yarışları düzenlememizin asıl amacı, geleceğin teknolojilerine çocuklarımızı, gençlerimizi hazırlayabilmek. Çocuklarımızın Türkiye'nin geleceğine ve nitelikli insan kaynağına gün be gün güç katacağını, kendilerini de bütünsel olarak geliştireceklerini çok iyi biliyoruz. İlçemizdeki ilkokul, ortaokul ve liselere TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları Kitaplığı kurmuştuk. Yine kayıt yaptıran ilçemizdeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerine 'TÜBİTAK Bilim ve Teknik' ile 'Bilim Çocuk' dergilerini ücretsiz bir şekilde ulaştırmaya devam ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızla bilgi ve teknolojiyle donatılmış bir neslin yetişmesine katkı sunduğumuza inanıyorum. Bu gençlerimiz, gelecekte alanlarında adından söz ettirecek işler ortaya koyacaklardır. Yarışmaya katılan ve ister başarılı olsun veya olmasın tüm çocuklarımız, ülkemizin gücünün ana omurgasını oluşturacaklar. Karatay Belediyesi olarak bu sürece her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz" dedi.

"Bilimde gençlerin katılımına çok önem veriyoruz"
Öğrencilerin kaliteli eğitim almalarını amaçladıklarını aktaran Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de, bilimde gençlerin katılımına çok önem verdiklerini ifade ederek, Karatay Robot Yarışmasının bu açıdan çok önemli olduğunu söyledi. Robotik kodlamayla öğrencilerin üretim motivasyonuyla analitik düşünme yeteneklerinin güçlenmesine katkı sağlanacağını söyleyen Büyük, "Hasan Başkanımız eğitim için her zaman tüm imkanlarını seferber ediyor. Bu bir ekip çalışmasıdır. Karatay Belediye Başkanımız nezdinde tüm paydaşlara ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz başarılarıyla destan yazıyor. Amacımız öğrencilerimiz mezun olduğu zaman sanayiye giderken çırak olarak değil usta olarak gitmesi. Bu birliktelikle de hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Emek veren, çalışan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Karatay Belediyesinin katkılarıyla bir de kütüphane kazandırıldı. Kütüphaneye 2015'te hayatını kaybeden Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlarından Denizhan Kavuş'un adı verildi. Protokol üyeleri, 'Denizhan Kavuş Z Kütüphanesi''nin açılışını da gerçekleştirdi ve kütüphaneyi birlikte inceledi. Kütüphane açılışının ardından protokol üyeleri, 412 ortaokul ve lise öğrencisinin yanı sıra 103 danışma öğretmenin katıldığı yarışmada ter döktü. Yarışmada ter döken öğrenciler ve öğretmenleri, Robokaratay Projesi çerçevesinde düzenlenen yarışmada yer aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, Robokaratay Projesi'ni hayata geçiren ve yarışmayı düzenleyen Karatay Belediyesi ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti.
İki gün sürecek yarışmalar; Sünger Bob Robot Yarışması, Serbest Sumo Güreşi, Sctrach ile Oyun Tasarım Yarışması, Tozkoporan Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Hızlı Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Yumurta Toplayan Robot Yarışması, İHA (Dron) Robot Yarışması ile Serbest Kategorilerinde yapılacak. Yarışmaya katılan tüm okullara bin 500 TL değerinde set hediye edilirken; yarışmada her kategoride danışman ve öğrencilere ayrı ayrı olarak; 1'incilik ödülü 750'şer TL, 2'ncilik ödülü 500 TL, 3'üncülük ödülü 250 TL, mansiyon ödülü olarak ise 750 TL verilecek.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Rosatom, NPPES 2026'da Türkiye'nin enerji geleceğine yönelik nükleer çözümlerini tanıttı
Rosatom, NPPES 2026'da Türkiye'nin enerji geleceğine yönelik nükleer çözümlerini tanıttı
Kullanıcılar internette en çok bakın ne yaptı
Kullanıcılar internette en çok bakın ne yaptı
ASELSAN, Akıllı Mühimmat ve Sualtı Sistemleri İlave Üretim ve Test Merkezleri'ni devreye aldı
ASELSAN, Akıllı Mühimmat ve Sualtı Sistemleri İlave Üretim ve Test Merkezleri'ni devreye aldı
Bakın Kacır: Öğrencilerimizi, TÜBİTAK yaz etkinliklerine davet ediyoruz
Bakın Kacır: Öğrencilerimizi, TÜBİTAK yaz etkinliklerine davet ediyoruz
Son Haberler
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri...
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Kuşadası'nda kooperatif operasyonunda 3 tutuklama
Kuşadası'nda kooperatif operasyonunda 3 tutuklama
Masanın üzerinde unutulan cüzdanın çalınma anı kamerada
Masanın üzerinde unutulan cüzdanın çalınma anı kamerada

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.