• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:15
Bahçeli ile Kılıçdaroğlu görüştü...
01:34
Aynı aileden 4 ölü
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Kadın çalışan sayısı eşit olan işyerlerine yüzde 50 indirim
Haberler
Yayınlanma: 08 Mart 2022 - 12:19
Güncelleme: 08 Mart 2022 - 12:22

Kadın çalışan sayısı eşit olan işyerlerine yüzde 50 indirim

Kadın çalışan sayısı eşit olan işyerlerine yüzde 50 indirim, başlıklı haberin detayında; Büyükçekmece'de hayata geçirilen "Eşit İşyeri Projesi" ile çalışan kadın ve erkek sayısı eşit olan işletmelere ruhsat ve ilan-reklam ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılıyor.

Haberler
08 Mart 2022 - 12:19
Güncelleme: 08 Mart 2022 - 12:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

Büyükçekmece Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde örnek bir projeyi hayata geçirdi. İlçe sınırlarında faaliyet gösteren işletmelerde kadın istihdamını arttırmak, erkeklere eşit iş imkanı ve eşit ücret almalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen projenin şartlarına uyan işletmelere bazı ayrıcalıklar tanıyor. Belediye, bu işyerlerine "Eşit İşyeri" belgesi vererek projenin yaygınlaştırılması ve özendirilmesini sağlıyor.

"İşletmenin yüzde 80'ni kadın yüzde 20'si erkeklerden oluşuyor"

Başlatılan proje hakkında bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Başlattığımız proje kapsamında kadın çalışanların erkek çalışanlardan daha fazla olan bu işletmemiz, ilk 'Eşit İşyeri' belgesini almaya hak kazandı. İşletmelerinde kadın ve erkek çalışanların sayısının eşit olduğu veya kadın bireylerin çoğunlukta olduğu işletmelerde, ruhsat harçlarını, reklam ve ilan harçlarını yüzde 50 oranında indirim yapıyoruz. Kadının sosyal hayatta daha fazla yer bulmasını sağlamak için ilçemizde özendirme projesi olarak ortaya konulmuştur. İşletme sahibine teşekkür ediyorum çünkü bu işletmenin yüzde 80'ni kadın yüzde 20'si erkeklerden oluşuyor" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında ilk 'Eşit İşyeri' belgesini alan işyeri sahibi Murat Çavuşoğlu; "İşletmeci olarak her zaman kadınlara öncelik veriyoruz, bununda işlerimizde ve hayatımızda artılarını görüyoruz, o yüzden kadın çalışanlarımızın sayısını daha fazla tuttuk ve diğer işletmelerimizde de bu kuralı uygulayacağız. Belediyemizin bu kolaylıklarından da faydalanmak için bütün işletme sahiplerini bu kurala uymayı davet ediyorum" dedi.

Eşit İşyeri unvanını alan işletmede çalışan Münire Kaynak; "Hepimiz birlikte güzel bir şekilde çalışıyoruz, beraber çalışmaktan mutluyuz. Birlikte bir aile gibi olduk, kadın çalışanların çoğunlukta olmasının bir dezavantajı yok, her işin üstesinden geliyoruz" ifadelerini kullandı.




"Kadın çalışan sayısı eşit olan işyerlerine yüzde 50 indirim" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "08.03.2022" tarihinde "GENEL" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "GENEL" haberleri kategorisinde yer alan Kadın çalışan sayısı eşit olan işyerlerine yüzde 50 indirim başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Gürlek’ten açıklama
Bakan Gürlek’ten açıklama
20 dakikalık yol 5 dakikaya düşecek
20 dakikalık yol 5 dakikaya düşecek
Serap Belovacıklı hakkında soruşturma
Serap Belovacıklı hakkında soruşturma
10 tonluk uyuşturucu trafiği çökertildi
10 tonluk uyuşturucu trafiği çökertildi
Son Haberler
Bakan Gürlek’ten açıklama
Bakan Gürlek’ten açıklama
Kış aylarında cildi pul pul dökülenler dikkat! Bu belirtiler varsa doktora başvurun
Kış aylarında cildi pul pul dökülenler dikkat! Bu belirtiler varsa...
20 dakikalık yol 5 dakikaya düşecek
20 dakikalık yol 5 dakikaya düşecek
'17 ilçenin değişim talebi için adayım'
'17 ilçenin değişim talebi için adayım'
Bursa'daki sahil bölgesinde yıkım kavgası!
Bursa'daki sahil bölgesinde yıkım kavgası!
Yavru ayı Ponçik'e özenle bakılıyor
Yavru ayı Ponçik'e özenle bakılıyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.