• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:19
Şırnak'ta otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
09:13
Japonya açıklarında 6.1 büyüklüğünde deprem
09:13
'Yaz tatili göz lazer operasyonu için engel değil'
09:13
'Uzun süren reflü kanser riskini artırabilir'
09:06
Portekiz, geriye düştüğü maçta Hırvatistan'ı kupanın dışına itti
09:02
Eyüp Lojistik'ten AB'nin takograf düzenlemesine 'Jet Taksi' çözümü
08:56
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi
08:51
Endonezya'da 6.2 büyüklüğünde deprem
08:39
İran: ABD, Batı Asya'da gerçek barış ve güvenliği sürekli hiçe saydı
08:33
İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 298'e yükseldi
08:28
Trump: İran sanırım ihtiyaç duyduğumuz şeylerin neredeyse hepsini kabul etti
08:04
Ankara'da NATO tedbirlerine ilişkin uygulamalarda 4 binden fazla aranan şüpheli yakalandı
03:26
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Kadim kardeşlik resmiyet kazandı
Yaşam
Yayınlanma: 18 Eylül 2021 - 10:29
Güncelleme: 18 Eylül 2021 - 10:35

Kadim kardeşlik resmiyet kazandı

Kadim kardeşlik resmiyet kazandı, başlıklı haberin detayında; Kahramanmaraş ve Trabzon Büyükşehir Belediye meclislerinde Eylül ayında gerçekleştirilen toplantılar neticesinde; iki şehir arasında yüzyıllardır süregelen ve toplumsal hafızalarda yaşayan kadim kardeşlik bağına resmi bir hüviyet kazandırılarak, "Kardeş Şehir" ilişkisi kurulmasına yönelik karar alındı.

Yaşam
18 Eylül 2021 - 10:29
Güncelleme: 18 Eylül 2021 - 10:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kadim kardeşlik resmiyet kazandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin adımlarıyla iki kentin köklü kardeşlik bağına resmiyet kazandırıldı. Eylül ayı içinde iki Büyükşehir meclisinde de oybirliğiyle alınan kararlar doğrultusunda “Kardeş Şehir” unvanı tescillendi. Karşılıklı alınan karara ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Güngör, “Şehirlerimizin arasındaki kardeşlik hukukunun temeli, bundan en az 500 yıl öncesine dayanıyor. Kahramanmaraş ve Trabzon’un kadim dostluk bağları birçok tarihi kaynakta ele alındığı gibi edebi eserlere de konu olmuştur” diye konuştu.

Başkan Hayrettin Güngör açıklamasının devamında, “Kadim dostum ve kardeşim Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’yla yaptığımız görüşmeler neticesinde, gönüllere kazınmış bu kardeşlik bağının resmiyette olmadığı anlaşıldı. Biz de Belediye Meclislerimizde bu konuyu gündeme taşıyarak kardeşliğimizi resmiyete de döktük. 16. yüzyılın en büyük âlimlerinden Maraşlı Saçaklızade Osman Efendi kardeşliğimizin en net örneklerindendir. Bu dostluk, Milli Mücadele döneminde Trabzon Belediyesi’nin aldığı bir kararla, şehrin en işlek caddesine Maraş Caddesi verilmesiyle pekiştirilmiştir. Sonrasında, Kahramanmaraş’ımızın en merkezi caddesine de Trabzon Bulvarı adı verilmiştir. Biz aldığımız kararla, asırlardır var olan bir kardeşliği resmiyete döktük. Şehirlerimizin belediye meclislerine şükranlarımı sunuyor, Trabzon’umuza selam ve sevgilerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Karşılıklı alınan Meclis kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Kadim ve şanlı tarihe sahip Trabzon ve Kahramanmaraş’ın bilinenin aksine kardeş şehir ilişkisine yönelik meclis kararının bulunmadığının tespit edilmesi üzerine hemen harekete geçtik. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle Eylül ayı meclis toplantılarımızda aldığımız kararlarla, kardeş şehir unvanı tescillenmiş bulunmaktadır. Tabii ki asıl önemli olan gönül kardeşliği. İki şehir arasındaki bağ o kadar kuvvetli, kardeşlik duygusu o kadar yüksek ki kardeş şehir olma noktasında Meclis kararının bugüne kadar sorgulanmamasını ben şahsen normal karşılıyorum. Kıymetli mevkidaşım ve kadim dostum Kahramanmaraş Belediye Başkanımız ile her iki şehrin meclis üyelerine teşekkür ediyor, bu vesileyle kardeş Maraş halkına selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Kadim kardeşlik resmiyet kazandı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "18.09.2021" tarihinde "KÜLTÜR SANAT" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "KÜLTÜR SANAT" haberleri kategorisinde yer alan Kadim kardeşlik resmiyet kazandı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
İşte dünyanın en yaşlı kardeşleri!
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Yazın bitkileri sulamak için en doğru saat açıklandı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz...
Sinema biletlerine yüzde 70’e kadar indirim
Sinema biletlerine yüzde 70’e kadar indirim
Son Haberler
Şırnak'ta otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Şırnak'ta otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Japonya açıklarında 6.1 büyüklüğünde deprem
Japonya açıklarında 6.1 büyüklüğünde deprem
'Yaz tatili göz lazer operasyonu için engel değil'
'Yaz tatili göz lazer operasyonu için engel değil'
'Uzun süren reflü kanser riskini artırabilir'
'Uzun süren reflü kanser riskini artırabilir'
Portekiz, geriye düştüğü maçta Hırvatistan'ı kupanın dışına itti
Portekiz, geriye düştüğü maçta Hırvatistan'ı kupanın dışına...
Kimsesiz kadın 3 aydır parkta yatıyor
Kimsesiz kadın 3 aydır parkta yatıyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.