• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:54
Yanan evini izlerken fenalaşıp, hastanede hayatını kaybetti
00:36
Maltepe'de çöken binadaki arama çalışmalarında enkazdan 1 kişi çıkarıldı Haber eklendi
00:30
Kayseri'de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı
00:09
Beyoğlu'nda camide döviz hırsızlığı kamerada: Şüpheli 620 dakikalık kayıt incelenerek yakalandı
00:09
Aydın merkezli uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
00:09
Aydın'da motosiklet su kanalına devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
00:06
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Fon' tartışması
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Joao Pedro: "Buraya gelerek doğru kararı verdim"
Spor
Yayınlanma: 24 Eylül 2022 - 12:36

Joao Pedro: "Buraya gelerek doğru kararı verdim"

Fenerbahçeli futbolcu Joao Pedro bugün yapılan antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kadronun geniş olduğunu ve büyük takımların opsiyonlu kadrosunun olması gerektiğini söyleyen Pedro, Fenerbahçe'ye gelerek doğru kararı verdiğini de sözlerine ekledi.

Spor
24 Eylül 2022 - 12:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Fenerbahçeli futbolcu Joao Pedro bugün yapılan antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kadronun geniş olduğunu ve büyük takımların opsiyonlu kadrosunun olması gerektiğini söyleyen Pedro, Fenerbahçe'ye gelerek doğru kararı verdiğini de sözlerine ekledi.

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı isimlerden Joao Pedro, sabah antrenmanının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Takımın iyi bir hava yakaladığını ve her şeyin iyi gittiğini ifade ederek sözlerine başlayan Pedro, "Son maçımızda da bunu gösterdik. Birlik havası hakim ve kompakt bir maç çıkardık. Hocamız da çok dikkatli. Şu anda bizim için her şey iyi gidiyor" dedi. Türkiye Ligi'ni de değerlendiren Pedro, "Brezilya'da biraz daha teknik bir futbol oynanıyor. İtalya'da taktiksel anlamda çalışılmış futbol oynanıyor. Buraya gelmeden önce burada oynamış bazı futbolcularla konuşup bilgi almıştım. Burada çok rekabetçi, fiziksel anlamda zorlu ama teknik futbol oynandığını söylemişlerdi. Dışarıdan görmüştüm Türkiye Ligi'ni ve sonrasında gelip deneyimledim. Beni şaşırtan bir şey olmadı. Ekim ayında çok maç oynayacağız ve fiziksel anlamda formumu bulacağım. Benim için önemli olan bu takıma ve arkadaşlarıma adapte olmak. Çünkü 8 yıl aynı takımda oynadıktan sonra nereye giderseniz gidin adapte olmak kolay olmuyor" ifadelerini kullandı.

"Doğru kararı verdiğimi düşünüyorum"

Fenerbahçe'nin Brezilya'da bilinen bir takım olduğunu ve çok büyük bir kulüp olduğunu söyleyen Joao Pedro, "Brezilya'da Fenerbahçe'nin büyüklüğünü duyuyoruz. Yakından tanıma fırsatımız olmasa da ne kadar büyük bir takım olduğunu, taraftarlarını biliyoruz ve duyuyoruz. Ama buraya geldikten sonra çok büyük bir takım olduğunu bir kez daha gördüm. Şampiyonlukları olan ve her zaman kazanmak için oynayan büyük bir takım ve zaten taraftarın bu büyüklüğü beni buraya getirdi" dedi. Transfer sürecinde Galatasaray'ın kendisiyle ilgilendiğinin söylenmesi üzerine konuşan Pedro, "Transfer sürecinde spekülasyonların olması normal. İtalya'da arka arkaya geçirdiğim iyi sezonların ardından bunların konuşulası da normal. Ama en iyi cevabın, burada olmam olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'den teklif gelince hemen kabul ettim ve süreç çok hızlı gelişti. En doğru cevap, burada olmam ve doğru olanı yaptığımı düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

"Büyük takımların opsiyonlu kadrosu olur"

Birlikte oynadığı oyuncuların, kendi performansını da etkilediğini söyleyen Pedro, "Birlikte oynadığınız oyuncuların özellikleri değişebiliyor. 8 yıl boyunca aynı ligde oynadıktan sonra bir yere gelince adaptasyon konusunda biraz zorlanma oluyor. Sadece saha içinde değil, sosyal yaşamda da bu değişiyor. Ben doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Taktiksel anlamda hocamızın istediklerini de yerine getirmeye çalışıyorum" dedi. Taraftar için sahada her şeyi vermeleri gerektiğini de söyleyen Joao Pedro, "Taraftarların desteğini ve tutkusunu hissetmek çok önemli. Basketbolu çok seviyorum ve Kobe, "Eğer taraftarlar paralarını harcıyorsa, bizi destekliyorsa biz de her şeyimizi vermeliyiz" demişti. Ben de böyle düşünüyorum. Kendi evimizde oynadığımız maçlarda atmosfer çok farklı oluyor ama bir de bunu içeriden izlemek çok farklı" diye konuştu. Takım içinde önemli bir rekabet olduğunu da söyleyen Joao Pedro, "Oyuncular arasındaki rekabet takım için iyi hatta mükemmel. Çünkü büyük takım budur. Elinizde çok fazla opsiyon olması gerekiyor. Bizim kadromuzda da her mevki için çok opsiyon var. Biz artık bunun şakasını yapıyoruz, hocanın işi zor diye. Kadromuzda önemli isimler var ve otomatik olarak herkesin seviyesi yukarıya çıkıyor. Son maçta penaltı kaçırdım ve üzüldüm. Gol atmak için oynarız. Ama buna takılmadım. Şu anda birinci penaltıcı Valencia ve daha uzun süredir burada. Bu durum da maçtan maça değişebilir. Önemli olan kadroda çok fazla penaltı atan oyuncu olması" diyerek devam etti.

"Fenerbahçe'de oynuyorsanız, milli takım yetkilileri sizi takip eder"

Milli takım hakkında da konuşan Joao Pedro, "Fenerbahçe'de oynadığım müddetçe milli takım yetkililerinin beni görmemesi mümkün değil. Artık izleniyor olacaksınız ve bu durumda performansım belirleyici olacaktır. Çok fazla gol atmak istiyorum, bunun için çok çalışıyorum ve özgüvenliyim. Gol konusunda kendimce hedeflerim ve ama bu bana kalmasını istediğim bir sır" dedi. 30 yaşındaki futbolcu, son olarak 2 Ekim'de oynanacak olan Beşiktaş derbisi hakkında "Gençken çok derbi izlemiştim. Alex'in oynadığı dönemde Galatasaray derbilerini izlemiştim. Şu anda tek istediğim maça hazırlanmak. O zamana kadar çok su içip, iyi beslenip, rakip takımın videolarını izleyip maça hazırlanmak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.


Haber Kaynağı: İHA (İhlas Haber Ajansı)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Galatasaray, Kasımpaşa maçının hazırlıklarını tamamladı
Galatasaray, Kasımpaşa maçının hazırlıklarını tamamladı
Kayserispor'da, Manisa FK maçı mesaisi sürüyor
Kayserispor'da, Manisa FK maçı mesaisi sürüyor
Ivaylo Petev: Hedefimiz Bursaspor deplasmanından 3 puanla dönmek
Ivaylo Petev: Hedefimiz Bursaspor deplasmanından 3 puanla dönmek
Kayserisporlu futbolculardan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ziyaret
Kayserisporlu futbolculardan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ziyaret
Son Haberler
Başkan Erkan Aydın Mahallelerin Sesine Kulak Veriyor
Başkan Erkan Aydın Mahallelerin Sesine Kulak Veriyor
Osmangazi Belediyesi Gençlere Kucak Açtı
Osmangazi Belediyesi Gençlere Kucak Açtı
'Bursa'nın Afet Anayasası' 13 Ekim'de açıklanacak
'Bursa'nın Afet Anayasası' 13 Ekim'de açıklanacak
Yıldırım özgüven inşa ediyor
Yıldırım özgüven inşa ediyor
Büyükşehir, Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yollarını yeniledi
Büyükşehir, Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yollarını yeniledi
Otomobiliyle yaklaşık 6 metrelik istinat duvarından aşağı düştü
Otomobiliyle yaklaşık 6 metrelik istinat duvarından aşağı düştü

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.